Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Chápu správně, že matka samoživitelka, dvě děti, přijde o dávky, protože její bývalý manžel, co neplatí dávky, nezaplatil v minulosti pokutu 100 Kč a nyní je exekučně vymáháno více jak 100 tis. Kč na bývalé manželce, protože manžel není k nalezení? Co třeba blbě parkující vozíčkář, který se o pokutě dozvěděl až po deseti letech? Co 22 letá slečna, která ve12 letech jela načerno a najednou se objevil u dveří exekutor? Jo, pošleme je všechny do basy a do děcáků společně se všemi těmi desperáty, kteří tam skutečně patří a na které by takové nařízení mělo dopadnout.

Populistická prohlášení, nebo dokonce kroky, které jsou poplatné davu toužícímu po krvi, mě skutečně vadí. Vypadalo to, že jsme se od středověku kousek posunuli. Prostě nelze šmahem nakreslit čáru a kdo se ocitne pod ní tak má smůlu a společnost ho nadobro odepsala. Vyspělá společnost se pozná podle toho jak dobře se dokáže postarat o své potřebné.

Když ono připravit propracovaný systém, ve spolupráci s obcemi a městy, který z represí vyjme potřebné, je složité na přemýšlení a nejsou z toho bombastická hesla, která se dají předhodit agresivnímu davu. Hlavně to nevymyslí jeden rádoby osvícenec před volbami, je to výborné téma na zvednutí emocí. Co takhle postavit na náměstích pranýře, to se osvědčilo, každý si může hodit a uvolnit svůj volební stres.

Vždyť to známe z práce, jestliže někdo ze shora přijde se zázračným jednoduchým řešením pro celou firmu, nejspíš to napáchá nenávratné škody, protože ďábel se skrývá v detailu a pokud ho neodhalíte, ukáže co umí.

1 1
možnosti

"Celkově shrnuto, nejedná se automaticky o postihy za všechny neuhrazené pokuty, ale o neplacení pokut za přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku."

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776080

Z toho mi vyplývá, že neplacení dluhů do těchto postihů nespadá.

1 0
možnosti
AM

Konečně Vám taky mohu dát karmu;-)

0 0
možnosti
JK

Autore, 30 let tady tento zákon nebyl a k anarchii opravdu nedošlo.

0 1
možnosti
AM

Právě že ten zákon tady měl už těch 30 let být.R^

6 0
možnosti
IB

Jestli on, pan Dolínek, není rasista, když předjímá, že ty "oběti" budou Romové.

11 0
možnosti
Foto

To je bomba. Jsem rád, že pořád řešíme to nejdůležitější: sotva pár ušmudlaných milionů, které možná někdo zneužívá a možná ne. Ale hlavně proboha neřešme například takového estébáckého oligarchu ve střetu zájmů, o kterém už různé soudy či výnosy (viz třeba NKÚ) několikrát řekly, že je podvodník a zloděj; psychopata, který tu nakradl stovky miliónů a dneska asi už i miliard, vlastní tu polovinu masmédií, firem i polí, tráví řeky, celou zemi – zejména její budoucí generace – bezskrupulózně vede k totálnímu krachu, vlastního syna poslal někam na Krym a svou kámoškou ho nechal znesvéprávnit, a přes všechno to zjevné gaunerství dál setrvává ve funkci šéfa vlády (ani nebyl odstaven, natož aby byl ve vazbě), aniž by na to takzvaná objektivní média každodenně upozorňovala. Když si vzpomenu na těch Rathových pár mega v krabici od vína, je mi do smíchu.

Ano, vezměte tenhle úryvek: "... aby občané pochopili, že pokud nebudou dodržovat pravidla, tak následuje trest. V opačném případě bychom totiž směřovali k anarchii..." a aplikuje jej prosím tam, kde je to skutečně důležité.

Hezký den.

8 2
možnosti
VV

Kdyz ono to ale v CR takhle zacina, a jeste nekonci v tom, ze policie po nejake honicce dostihla auto jehoz ridic mel sedminasobny zakaz rizeni, a byl podnekolika vlivy.

Konci to nekdy i smrti.

1 0
možnosti
MB

A teď si představme. Za 1 Republiky, byla plnoletost na 24 letech věku. Domovské právo. Jaké pak stěhování se a obchodování s chudobou? Lidé se stěhovali za prací - dnes dostanou příspěvek. Nepracuj, hlavně nás vol ! ...

Co by tomu naši dědci asi řekli? "Pracuj, chovej se slušně"! Dnešní hlas spravedlnosti? Nepracuj, hlavně nás vol ! Dávky pak vyplácí, opět ten nepracovitý vůl. .. To jsou mega - změny ... :-)

9 0
možnosti
JK

Dluhy se musí platit, nemůžeš dlužit a zároveň dostávat další peníze darem. Celkem jasné a srozumitelné všem, jenže jaké dluhy a jaké dávky, jaký bude dopad, je nějaký záchytný mechanismus kromě basy, který zamezí kriminalitě? Pokud ve vyloučené lokalitě přijde o peníze víc lidí, což se dá předpokládat, máme nějaký plán co s nimi bude, jak se a své rodiny aspoň nakrmí? Nebude to znamenat jen přenesení problému, nebo jeho znásobení?

Obávám se důsledků, podobně populisticky lákavé akce těsně před volbami by se měli zakázat.

0 5
možnosti
ZH

A důsledků toho, že někdo je naprosto vysmátý, protože je nepostižitelný a dělá si vesele a fakticky beztrestně brajgl, vás nijak netrápí? Mě tedy jo.

14 0
možnosti
MK

Stát přece nemůže říci, holt, oni nám neplatí pokuty, ale stejně z nich nic nedostaneme, tak se do toho nebudeme plést a necháme to být.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776080

Ale může! A taky to dělá. U nás drasticky město zvýšilo poplatky za svoz odpadu, protože se neustále objevují černé skládky, pokuty se rozdávají, /viník je znám/, ale pokuty nikdo neplatí a uklízení těchto skládek / týden co týden/ někdo zaplatit musí. Takže náklady byly přeneseny na ostatní a odskákali to ti, kteří nejenže černé skládky nevytvářejí, ale navíc odpad separují.

11 0
možnosti
LT

Nu, pane Zieglere, je krásné, že jste v blogu vzpomněl pana poslance Dolínka a jeho výkřik do tmy. S tím problém nemám, je dobré poukázat na to, kdo protestuje proti celkem rozumnému zákonu (až se mi nechce věřit, že naši politici byli schopni přijmout něco rozumného, čekám nějaké háčky).

Horší už ovšem je, že to není jen ČSSD, která byla proti. Proti byli také Piráti a STAN (tedy podle odkazu který jste dal, ale ke STAN se ještě vrátím).

A ještě horší je to, že ČSSD sice byla proti, ale proti hlasovali jen 4 poslanci ze 14. Jo, zbytek se někde flákal, to ponechávám stranou, taky to o ČSSD něco vypovídá, ale to s tématem nesouvisí. Ovšem u Pirátů hlasovalo proti 17 poslanců z 22, pět poslanců bylo omluveno. U STAN nebyl proti nikdo, dva se zdrželi a tři byli omluveni.

Abych to uzavřel. Z 23 hlasů proti celých 17 hlasů patřilo Pirátům. Opravdu je pouze ČSSD nevolitelnou stranou? ;-)

Ale jinak s vaším blogem souhlasím, ono opravdu nelze jen křičet já mám právo, ale zapomínat na to, že mám i nějaké povinnosti. A výkřiky o tom, že to je protiromsky zaměřený zákon, to se připravte budeme slyšet ještě dlouho a nejen od poslance Dolínka, věřím, že Romea už tluče na poplach.

18 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,70
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz