Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já neměl deprese. Zuřil jsem.:-)

1 0
možnosti
JF

ono úplně stačí někdy najít i mírně zažloutlé noviny aby se člověk tomu spíš snad zasmál. ... a někdy dokonce stačí něco i trochu lehce čerstvějšího internetového ;-D Naposledy v reálu jsme se celkem i zasmáli, když jsme překračovali zelené hranice do Bavorska letos v létě - z jedné strany zdivočelá džungle z druhé pěkně upravená krajina - ale dá se na to samozřejmě dívat i jako divoká příroda (až příliš) verzus třeba i jako zas přílišná zemědělská jednotvárnost (také až dost příliš - pouze pastviny a louky a les) ... nic se nemá moc přehánět ...

https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/co-psalo-rude-pravo-a-zemedelske-noviny-behem-palachova-tydne-v-lednu-1989/

0 1
možnosti
VS

Tak to vydite. No ja Vam rozumim, ja mel zase deprese kdykoliv sem si pozadal o vyjezdni dolozku.Naposledy v 1979, misto dolozky jsem byl pozvan do Bartolomejske ul. kde mi bylo mile zdeleno abych se snazil aby o mne dalsich patnact let nic neslyseli a po tech patnacti letech zkusil o tu Jugoslavii pozadat znovu. Takze co dal? Nezbylo mi nic jineho, nez koupit starou dodavku (polsky ZUK) dozadu postavit postele nalozit deti, manzelku (holka5 let a kluk 2 roky) a vyrazit Madarsko, Rumunsko, Bulharsko, Jugoslavie, Rakousko a konecne Australie. To je jenom takova mala poznamka k tem Vasim hroznym navratovym depresim.

3 0
možnosti

Máte pravdu. Ale kdyby to udělali všichni, neměl by tady v listopadu 1989 kdo cinkat klíči.:-)

2 0
možnosti
ND

Četla jsem jen nadpis, dál jsem nešla.

Já tedy nevím kdo za sociku mohl jezdit do západního Německa a míval z toho deprese.

Jedině prominent s legitimací, nebo někdo služebně což je vlastně stejný...

3 2
možnosti
PC

Paní Naďo, v 60. letech minulého století se na západ opravdu dostali i běžní lidé, tedy i ti bez legitimací. Vzpomínám si však, že za hranice nepustili celou rodinu, aby měli tzv. jistotu návratu. Od začátku normalizace v roce 1970 pak už zase jen ti "vyvolení".

3 0
možnosti
LF

L40u11k66a37s 52F73i61k93r

8. 12. 2021 17:23

Vypada, ze s. Komarek je reinkarnaci rezjira. Blaboli podobne.

2 0
možnosti

R^

Nechápu, proč tolik občanů lže, že za komunistů bylo lépe!

Naštěstí se to pomalu, ale hodně pomalu, začíná u nás měnit! Postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové mají velkou spotřebu!

:-)

4 0
možnosti
DH

D27a62v33i42d 17H63o22r39á24k

8. 12. 2021 17:23

Bohumíre, že zrovna Ty cos za komunistů vystudoval a dosáhl takového společenského postavení, budeš zrovna takhle kritický, to bych fakt nečekal.

5 3
možnosti
PC

Také mám tu zkušenost při návratech z několika návštěv mých příbuzných v 60. letech min. století. O to více mě děsí, že to, co bylo tehdy u nás, se pomalu, ale jistě zabydluje i ve společnostech, které nám, co jsme je mohli poznat, byly tehdy vzorem.

0 1
možnosti
Foto

Co ráčíte mít na mysli? Neopravené domy, rozbité silnice ...? ;-D

4 0
možnosti
Foto

Karma R^. Vidím a viděl jsem to stejně.

3 0
možnosti
JF

"Tak hned zkraje bych vyvrátil lež pana Komárka o tom, naše země byla v roce 1989 lépe než Itálie" Tedy pane Zieglere, nevěřícně zírám - ani Vy přeci nemůžete popřít, že v produkci surové oceli na hlavu Itálie za kvetoucí ČSSR nezpochybnitelně zaostávala. A Italové si ani, na rozdíl od nás, tehdejších uvědomnělých budovatelů socialismu, ani nemohli kupovat univerzálně využitelné Trabanty! Fakta, jak prozíravě psávalo Rudé Právo, nelze zamlčet! ;-)

9 0
možnosti
JV

J94i41r64i 41V65r74a27b37e95c

8. 12. 2021 16:26

Horší je, že takových komárů a komárků je ještě plná republika.

9 0
možnosti
VV

Vsak tady taky jeden takovej malej pilne pise a minusuje. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz