Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Návrh na zavedení minimálního důchodu 15 200 Kč patří mezi ultralevičácké a neomarxistické nápady.

0 0
možnosti

To jr divné, ještě předevčírem jste to označoval za nacistický a Hitlerovský nápad.

0 0
možnosti

Stoupenci SPD mohou plácat, co chtějí, ale minimálni důchod 15 200 Kč je totální hloupost. Mimo možnosti tohoto státu. SPD tvrdí, že je pravicovou stranou, ale tohle je levičácký úlet.

0 0
možnosti

Aby stát podporoval, že si mají občané namísto investice do potomků spořit na důchod, to je řízená likvidace státu a národa. To je stejné, jako kdyby si firma namísto investic do modernizace a nových strojů, peníze spořila do banky na dobu až zkrachuje a nebude vydělávat.

Spořením peněz se nikdy nedosáhne na takový důchod jako "spořením" do potomků, finanční investici žere inflace, hrozí bankroty předlužených států atd.., kdežto u investice do potomků se investice zhodnocuje naprosto výrazně, čím vyšší mzdy, tím vyšší odvody na důchodce a nárůst mezd za takových 20 let ten je opravdu výrazný. Jediná správná důchodová reforma je, motivovat občany aby potomky vychovali, to by se dalo třeba podpořit tím, že důchodci by dostávali nějaký podíl z odvodů svých potomků na důchodce, no a ti bez výdělečně činných potomků by měli buď mít naspoříno nebo by se museli v důchodu pořádně uskromnit.

0 0
možnosti

To se hezky mluví, ale hůř realizuje - pro řadu dnešních důchodců je to utopie - a to i přes to, že si mysleli, že děti dobře vychovali.

;-(;-(;-(

0 1
možnosti

Tomio Okamura je nekorektní, a já jsem také nekorektní, co je na tom divného?

0 0
možnosti

To, že on nenadává všem svým odpůrcům do Hitlerů jako vy.

2 1
možnosti
Foto

cha cha rady o spoření na důchod v době, kdy vše uspořené jde k čertu ? to nemyslíte vážně ;-D

3 2
možnosti

Kdybyste nebyl komunistou Macku, tak byste možná věděl, že úspory se dají výhodně zhodnotit i v současné době. :-)

0 2
možnosti

Ač s tímto návrhem SPD absolutně nesouhlasím, tak tato diskuze osob typu Flašky a výkřiky o "flastencích a populistických Hitlerech" patří ještě o několik pater léčebny hlouběji.

6 1
možnosti

A Ziegler toto mínusuje, čili zřejmě přirovnání kohokoli k Hitlerovi pokládá za projev ýkvé.

1 1
možnosti

Pane Zieglere, nic proti tomu co jste napsal. Jen by mě zajímalo, co si představujete, že by ta důchodová reforma měla přinést. Otázku ještě zjednoduším. Prohloubení nivelizace důchodů, či naopak její zmírnění? O nic jiného v podstatě nejde.

3 0
možnosti

Tak hlavně aby na důchody vůbec bylo.

0 0
možnosti

R^

Strana populistické demokracie pod vedením Tomio Okamury, který připomíná zjev Čingischána nebo Adolfa Hitlera, je skutečně pro náš stát nebezpečný. Někdy mám pocit, že je to strana pro slaboduché jedince typu Flákance! Jejich obstrukční jednání ve sněmovně v době, kdy potřebujeme rychlé přijímání zákonů na pomoc lidem, vnímám jako trestuhodné!

:-)

1 5
možnosti

Všechny partaje mají ve svých řadách podobné vůdce, jako je Okamura - a ti jsou pro náš stát mnohdy nebezpečnější, než ten, co říká otevřeně to, co v zájmu nějaké nesmyslné korektnosti se říkat nesmí.

A slaboduší jedinci jsou samozřejmě i v řadách jim podřízených politiků a v neposlední řadě i jejich voličů.

;-)

2 2
možnosti

Okamurova parta hic, pokud zrovna nevaruje tupé občanstvo před nebezpečí vkládání končetin do mikrovlnek, s oblibou zabrušuje ... ;-)

3 1
možnosti

J86i62r87i 68T63i17c64h41y

28. 1. 2022 18:16

Chtel bych videt pana Zieglera zit na penzi pod 15000K mesicne,

Z ceho se platily penze po valce? Z tech socialnich prispevku pred valkou?

Socialni prispevky temer nikdy nepostacuji na penze. Ti na mzdovem zebricku, kteri si nemohou nasetrit na penzi, musi byt podporeni statem. I pro ty, kteri si nasetri, muze na priklad hospodarska krize znehodnotit jejich uspory.

0 3
možnosti

Já s takovou penzí žít nebudu, protože si spořím. A jedná se o sociální pojištění, nikoliv sociální příspěvky. A řada lidí má penzi pod 15 tisíc korun.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS