Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Ano, stát by opravdu neměl být zaopatřovací ústav. To by za standardních podmínek mělo jednoznačně platit.

Pokud ovšem stát tyto standardní podmínky sám nenabourá a nestane se státem totalitním s totalitaristickými manýry v rámci kterého se postará o zbídačení všech vrstev obyvatelstva spojeného s přesunem obrovského množství peněz z kapes svých občanů do kapes státních či kapes spřízněných subjektů. Dnes je zcela evidentní, jak stát umělým způsobem zvedá svým občanům ve jménu nějakých ideologických hledisek náklady natolik, že je všechny vede do chudoby a bídy.

Odcituji F.A.Hayeka z jeho knihy Cesta do otroctví, kterou napsal na základě zkušeností s nacismem a komunismem.

"Nejúčinnějším způsobem, jak zapojit lidi do služby jediné soustavy cílů, na níž je plán společnosti zaměřen, je zařídit, aby všichni v tyto cíle uvěřili. K efektivnímu fungování totalitního systému nestačí přinutit všechny občany, aby pracovali pro tytéž cíle.Je nezbytné, aby je lidé přijali za vlastní . Názory je třeba lidem vybírat a vnucovat, ale nakonec se z nich musejí stát jejich názory - obecně přijímané krédo, díky němuž budou jednotlivci sami jednat tak, jak si plánovač přeje."

Současná totalitaristická společnost agresivní propagandou naprosto manipulativním způsobem redefinuje cíle svých občanů. Zatímco prostý občan má své cíle jako spokojený život, spokojená rodina, hezká dovolená, tak totalitarismus mu tyto cíle přepíše - boj proti globálnímu oteplování, boj za Green Deal, boj za Evropskou Unii, boj za lidská práva ve světě, boj proti Rusku. V konečném důsledku nedojde k ničemu jinému než naprosté destrukci celé společnosti, zejména celé střední třídy, přičemž tragédií je, že si tyto vrstvy obyvatel své zbídačení ideologicky zdůvodní.

5 0
možnosti
KMH

Drtivá většina matek tzv. samoživitelek si za to může sama, jelikož nepřemýšlela nad výběrem životního partnera.

2 3
možnosti
JJ

No, to se divím, že jste ještě nedostala nářez za ten názor, který s vámi sdílím. Znala jsem případy, kdy měla maminka 2 - 3 děti s různými partnery, kteří nejenom že s ní a s dítětem nebyli, ale hlavně nic neplatili... Bylo tomu tak před mnoha lety za socialismu a děje se to i dnes. Ty ženy jsou někdy nepoučitelné a to skutečně nemluvíme jen o nejnižších sociálních vrstvách. Vždy jsem se ptala a ptám, proč to mají pak platit ze svých daní ti zodpovědní. Další skupinou jsou pak ty ženy, které prchají z manželství z důvodů značně malicherných a taktéž si neuvědomují jeho "pojišťovací funkci". Všem ostatním zodpovědným rodičům samoživitelům se omlouvám, jich se to netýká. Na závěr musím vzpomenou hlášku, kterou už před mnoha lety reagovala má kolegyně, na oblíbené klišé, kterým byly na našem pracovišti komentovány všechny tkzv. zbytečné státní výdaje, jako byla kultura, památky a oslavy státních výročí. To klišé znělo : " Kdyby to radši dali dětem! " Ona náhle zařvala: " Dětem ať to dají jejich tatínkové, já chci ohňostroj ! " Skvělé, to byl šok ! Měla tím na mysli :-) důstojnou oslavu vzniku republiky, vliv ohňostroje na ptactvo se tehdy ještě neřešil.:-)

0 0
možnosti
LJ

""" Hlavně příznivci a členové SPD, kteří tvrdí, jak jsou pravicoví, vykřikují,

Ještě jsem nikde od politiků SPD neslyšel cokoliv, že je to pravicová strana. Zatímco strany, které tyjí ze státních příspěvků, z křesel v radách dozorčích a podivných vyšetřovaných činnostech svých členů a poslanců, strany, které rozhazují peníze na tisíce projektů neziskovek, o sobě tvrdí, že jsou pravicové.

1 0
možnosti
LS

Po třiceti letech podnikání v katastru nemovitostí a pozemkových úpravách jsem se na vlastní kůži přesvědčil, že stát je v řadě případů zaopatřovacím ústavem pro neschopné. Úředníci a úřednice na katastrálních a pozemkových úřadech, kteří v životě nebyli v terénu a jimž zájmy vlastníků pozemků a obcí byly přítěží jsou toho důkazem.

4 0
možnosti
AA

Neschopná je tato vláda ,která nedokáže zajistit lidem slušnou mzdu jak v jiných zemích na západ od nás.

3 8
možnosti

ANO na to mělo dvě volební období.:-P

4 2
možnosti
JV

Zieglere, zase jste se vycancal, jak je vláda bezva, že zkorigovala svůj záměr a vůbec vám nevadí, že to udělají vždycky až po reakci veřejnosti, i té odborné. Jeden by si klepal na čelo, jak to můžou vůbec vypustit, experti, jak schválit ve vládě a pak teprve "korigovat" . Mimochodem, ten jednorázový příspěvek není pro domácnosti ale pro dítě do 18 let. To vám uniklo úplně, co?

8 1
možnosti
ZZ

Je to skvělé, že rodina dostane bonifikaci 5 tis Kč/ rok, ale jaksi autorovi zcela uniká, že za tentýž rok zaplatí tato rodina na vícenákladech minimálně 79 tis Kč !!!

:-P

3 1
možnosti
PO

On je tam ale druhý aspekt - že každý politik vidí v kalendáři volby. Když ne do Sněmovny, tak Senátu, komunální, krajské... každou chvíli nějaké.

A český volič je na peníze (a neochotu statu mu je dát, nebo ochotu mu je přímo vzít) velmi citlivý. Všichni politici si pamatují, že tady poplatek 30 Kč u lékaře rozhodl volby.

Podzimní volby dopadly pro Spolu vítězně jen díky obrovské náhodě, kdy ČSSD a Přísaha skončily těsně pod 5%. Nebylo to žádné přesvědčivé vítězství Fialy a už se to nezopakuje.

5 2
možnosti

Ale je, prave to je jeden z ukolu socialniho statu, protoze kdo to udela musto nej? Driv na to byla cirkev,ale to mela mnohem vetsi moc a prostredky

0 1
možnosti
OH

Ano, první, kdo se musí starat, jsou sami lidé. Pokud to nikoli vlastní vinou nesvedou, má jim pomoci stát. Samozřejmě to vždycky bude tak, že někteří se o sebe postarají snadno a jiní se kvůli tomu nadřou, ale to není důvod, aby stát těm druhým kompenzoval jejich neschopnost či lenost. Stát má zkrátka pomáhat v nouzi, ne pokaždé, když někdo zjistí, že se musí víc snažit, aby si udržel svou životní úroveň.

10 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz