Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak tento fake news už byl spolehlivě vyvrácen.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Autor se zastavil v polovině cesty. Zřejmě vlivem svého politického přesvědčení. Prostě za vše špatné může Babiš a hotovo. Bez kontextů, analýzy, historie. Podle způsobu uvažování autora lze tvrdit, že za to může ten, kdo začal ten plynovod na ruský plyn stavět. Již tenkrát jim přece mělo být jasné, jaké konce to vezme.

11 4
možnosti

P27e80t77r 77P37r88o38k51o59p

21. 5. 2022 10:00

Nejste vy general po valce? Nebylo to Polsko, kdo od zameru odstoupilo?

8 0
možnosti

Samozřejmě, že to bylo Polsko, které od projektu samo odstoupilo poté, co zjistilo, že LGN je 3 x dražší, než ten, co dosud samo nakupovalo a raději u objednaných lodních dodávek ( které musely být prodány jiným zákazníkům) doplatilo rozdíl cen mezi skutečnou prodejní cenou a cenou kontraktu a plyn vůbec nepřijalo.

;-)

2 0
možnosti

Nesmysl. Katastrofa vznikla především vinou toho, že čeští nákupčí ve firmách i úřadech nakupovali v posledních letech na poslední chvíli a to je 100 % záruka, že dojde ke krachu.

4 0
možnosti

Souhlas !

Nakupovali totiž pouze volné přebytky, kterými kryly svůj stálý odbyt.

1 0
možnosti

Bože zbav nás takových hňupů nebo tady zachvílu pochcípáme hlady. Přitom stačilo, aby se furt někdo nenavážel do Ruska a byl by klid. Nebyla by cena plynu jaká je a hlavně by žádná válka nebyla. Bohužel teď výroba půjde do kopru, když Američani a Číňaní mají všechny vstupy desetkrát levnější a nás čeká Srí Lanka.

4 5
možnosti

Neříkej to přání nahlas, protože ty by si byl první kdo by šel.

0 1
možnosti

Za energetickou krizi může přístup všech politiků a ekonomů. Mít co nejlevnější energie, suroviny, pracovní sílu, globalizovat světovou ekonomiku. Maximalizovat hospodářský růst a zisky nadnárodních společnosti, je cesta do pekel.

Nic nemusíme dělat, když to koupíme jinde levněji, bez ohledu na bezpečnost. Výsledky jsou, že naše země není energeticky ani potravinově soběstačná.

Výsledek je že v USA zjistí, že nejsou schopni vyrábět některé zbraně, protože obsahují součástky z Číny....

6 0
možnosti

Tak tedy nevím, bereme z Ruska levnou ropu, nebo drahou z Německa. A kdo chtěl zavřít modernizované uhelné elektrárny a raději vyrábět elektřinu ekologickým plynem z Ruska? Že by se soudruzi v Bruselu spletli? Jojo, když jsme závislí na rozhodování bohů v Olympu v Bruselu, je to těžké.

7 1
možnosti

Autor by nám ještě mohl říci, co udělal pan Fiala na toto téma za celou dobu co byl v opozici a celou dobu co byl ve vládě až do války na Ukrajině. Slovy nula, nula , nic.

4 3
možnosti

;-D byl v opozici a žádné vládní rozhodnutí ani neudělal, lenoch jeden.

6 2
možnosti

Všichni mají plynu dost jen Evropa má nedostatek a bez plynu z RF ho Evropa bude mít málo ještě roky.

1 2
možnosti
Foto

Evropa v roce 2027 přestane brát plyn z Ruské federace. Tím, co Rusko nyní dělá, končí doba masivních potrubních dodávek zemního plynu. Budoucnost patří flexibilním dodávkám pomocí LNG, protože všechny potrubní trasy jsou napojené na nějakou geopoliticky nestabilní oblast. Tanker s LNG může při své plavbě i operativně změnit trasu, je to mnohem bezpečnější. Dříve bylo LNG výrazně dražší než potrubní plyn, ale při současných cenách roční dodávky plynu kolem 80 až 90 eur za megawatthodinu a měsíčních kontraktů za 150 eur už LNG z ekonomického pohledu dává smysl. Pokud se zprovozní nové produkční kapacity a LNG terminály, můžeme se dostat na 35 až 40 eur. A na tomhle půdorysu určitě energetika fungovat může. Dlouhodobým důsledkem války na Ukrajině může být i to, že ruský export surovin bude postupně upadat a země přestane být globálním hráčem na energetických trzích. „Prostě nebudou energetickou velmocí, kterou jsou dnes. Ne proto, že by neměli zdroje, ale proto, že nemají trhy, kterým by suroviny prodali, nebo technologie, které těžbu zajistí,

5 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz