Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J49i69r18i 36V69r70a22b46e70c

12. 7. 2022 16:25

Přesně! Rus neměl nic až na "jen nás mnogo".

1 0
možnosti

Jistě, Rus neměl naprosto vůbec nic.

Jen mně trochu zaráží, že v tom případě nějaká necelá tisícovka tanků a letadel dokázala odrazit německou armádu.

Tohle opravdu mám rád. Extrém z jedné i z druhé strany. Jedni říkají, že spojenecká pomoc SSSR byla naprosto bezvýznamná, druzí naopak tvrdí, že bez spojenecké pomoci by SSSR nebyl schopen ubránit ani Moskvu.

A jak to bývá, pravda sedí někde uprostřed a nevěřícně kroutí hlavou nad pohledem obou táborů.

1 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^ Dík za smutný humor!

Bohužel i komunisti a okamurovci jsou také tak divní! :-)

6 1
možnosti

J26a97n 43A11b34r45t

12. 7. 2022 12:18

Hitler potažmo Německo a s ním Itálie a Japonsko postupně napadlo několik desítek států světa. USA v roce 1942 posílalo zbraně nejen do SSSR, ale i do Británie, Franci, atd. Vojáci USA bojovali ve SVĚTOVÉ válce. Ona je historická otázka, jak by svět vypadal, pokud by Hitler nenapadl zároveň Západ i SSSR, Itálie nezatáhla válku do Afriky, Japonsko nenapdlo USA. Těžko se to dá porovnávat se současným konfliktem Rusko - Ukrajina.

1 3
možnosti
Foto

Samozřejmě, že nedá. Ale když ono je to tak lákavé:-(

2 1
možnosti

Moje soukromá modlitba: Bože, dej, ať Kremlu konečně někdo dá na p....

7 1
možnosti
Foto

Modlit se můžeme. Ale, to je zatím asi tak všechno. Zatím se ještě ani chléb neláme, snad jen sem tam drobí:-/

3 2
možnosti
Foto

Máte pravdu, jenže naprostá většina voličů vůbec neví, co se v roce 1942 dělo, kdo to byl Roosevelt, Stalin nebo Churchill, ejště tak znají Hitlera. O tom, že se v konvojích vozila do Ruska výzbroj a že se v Británii muselo šetřit uhlím ani nemluvě. S takovými lidmi je ptoom těžké diskutovat.

6 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

R^

Velice trefná paralela.

3 1
možnosti

V tomto blogu nepřímo dáváte za pravdu mým názorům, že váhavci a vlažní lidé jsou větším nebezpečím než otevření podporovatelé Ruska. Těch otevřených podporovatelů Ruska je natolik málo, že budou jasně přehlasováni ve všech volbách.

Mnohem větším problémem jsou ti lidé, kteří názorově sice jsou na straně Ukrajiny, ale je to pro ně až nějaké desáté místo v pořadí důležitosti, tedy na pozicích, o kterých má cenu si přečíst v novinách a v duchu té Ukrajině zafandit, ale tím to končí.

Při vší bídě je ten jejich názor mnohem přijatelnější než názor otevřených podporovatelů Ruska, protože oni přeci jen trochu té Ukrajině fandí, nebo jsou alespoň neutrální. Avšak ačkoli je ten jejich názor přijatelnější, jsou větším nebezpečím než otevčření podporovatelé Ruska, protože jich je mnohonásobně více.

Ostatně i britská a francouzská veřejnost, která v roc e1938 jásala nad "záchranou míru", kterou zařídiliv Mnichově jejich ministerští předsedové, byla tvořeena právě takovými lidmi. Otevřených podporovatelů Hitlera mezi nimi bylo naprosté minimum. Téměř všichni Britové a Francouzi měli tehdy lepší poměr k Československu než k Německu . My jsme jim byli buď mírně sympatičtí, nebo zcela lhostejní, ale nikoli protivní, jako jim bylo Německo.

Prostě největším nebezpečím v případě let 1938 a nyní roku 2022 nejsou lidé z názorové protistrany, lidé lhostejní, kteří nebezpečí vidí sice správně, ale podceňují ho.

7 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz