Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.

Dovolím si taky přidat svou malou porcičku:

https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663473

1 0
možnosti

Sice se za Velkou louži nechystám, ale i tak díky za informace. O té lanovce v NY jsem taky nevěděl. Tou "bankovní" kartou jste asi myslel "platební" kartu.

1 0
možnosti

Platební karty jsou dvojího druhu. Debetní a kreditní.

A je obecně známo, ač pro nás překvapivé, že v USA je často požadována především karta kreditní.

1 0
možnosti

Třeba i pan Nikl, studující v USA, přidá nějaké poznatky o americkém metru.

2 1
možnosti

J28o21s77e51f 68N71i90k25l

12. 7. 2022 20:06

Mám jiné zkušenosti...Jinak znám metro v Kyjevě, je rozhodně krásnější, také velká jeho část jezdí po povrchu a to předně na levém břehu Dněpru, který je o několik desítek metrů níž než než pravý břeh....

1 1
možnosti

V Philly jsem přistál před lety na několikaletou praxi. Měl jsem najít bus a popojet na stanici metra, protože byla nějaká výluka. Takže jsem se hrnul do prvního busu a až mě obstoupili vojáci pochopil jsem,že to není pro civilisty. Pak jsem dojel na metro a tma a ve vlaku parta mladejch a mejdan, po chvíli chlápek s klíčema a jelo se. Po čase jsem uvyknul.

DO NY jsem jezdil služebně a měl jsem doporučení vyhnout se Harlemu a Bronxu, neučinil jsem tak, sice jsem se tam vyjímal, ale nikdo si mě nějak zvlášt nevšímal, fakt je že tenkrát to v metru krapet páchlo a i špína byla na mnoha místech, snad je to lepší...

3 0
možnosti

Harlem byl v pohodě, v Bronxu jsem nebyl.

0 0
možnosti

Chicago: špinavé, smradlavé, tmavé, zanedbané, prostě odporné. Větší část trasy jezdí nad zemí, na zrezivělé konstrukci. Všude za chodu něco pořád opravují, samotná trať je v nedobrém technickém stavu, rez je všudypřítomná. V neděli jsme čekali na soupravu snad hodinu.

2 0
možnosti

L41u44k36a63s 90F46i67k54r

12. 7. 2022 16:30

Ono se staci podivat na starostku Chicaga a neni se cemu divit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz