Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby Rusům sankce neškodily, tak asi nebudou žádat zrušení sankcí výměnou za volný vývoz obilí z Ukrajiny. :-)

7 1
možnosti
Foto

Co vydrží Rus, co vydržíme my...?

1 1
možnosti

Pravda Rus vydrží všechno. Lenin mu dal do sklepa zemljanky 40W žárovku - zázrak! Stalin 100W a Brežněv dokonce zářivku. To je určitě nepochybný pokrok. No dobře, pořád bydlí ve sklepě. Na Ukrajině objeví to, co užaslá RA v Berlíne - splachovací WC. Nám stačí na sídlišti vypnou teplou vodu, nebo výtah - válka je prohraná. To je ta kontraverze pokroku. Obrovské téma . :-)

12 1
možnosti

Blog volně navazuje na kontraverzní odkaz našeho vševěda - Miloše. Již v r. 2018 ruské televizi NTV, vlezle sdělil - "Sankce nic neřeší". To bylo po okupaci Krymu 2014, volně sděleno - "Okupujte kohokoliv dále", děje se ... Stejný Miloš v sankcích žil 41 let, v ČSSR. Dovedlo jej to ke slavnému vystoupení - 8/1989 - ČSSR zaostává, komunisté to vědou blbě ap ...

Samozřejmě, že sankce jakékoliv zemi škodí. To není o tom, že by země vyhladověla. Je to o postupné zaostalosti. O slabosti ekonomiky, prostě o extenzivním rozvoji a jeho limitech. Bez odpovídající spoluúčasti na světovém obchodu - bez uplatňování VTR, to prostě nejde. Bídu a potíže zase lze svádět na nepřejícné okolí - Páteř politiky směšných režimů, Ruska, Korei ...

Zajímavé, že L. Štrougal, si toho byl dobře vědom. Ještě v r. 1988 burcoval - vše marné. Sovětský slon - náš vzor. Pravda, chobotnatec je docela veliký. A chce být ještě větší. Tak s oblibou vyhledává další savany pro svou pastvu. Nic to neřeší. Pořád si myslím, že na velikosti země nezáleží. Jde o to, jak se v ní žije. Vladimirovič je evidentně názoru jiného. O Milošovi škoda slov, nese svůj podíl na agresi Kremlu ... :-)

11 0
možnosti
Foto

Relativizace celého konfliktu je příšerná. KarmaR^

10 1
možnosti
Foto

J25a92n 23K36o61z73á63k

13. 7. 2022 22:39

Samozřejmě škodí a to hodně. Horší pro mě je, že škodí i nám a to hodně. Že souboje dvou, je na tom nejhůře ten třetí, to jest obyčejný člověk. Ať je to člověk z EU nebo Ruska.

5 1
možnosti

Prostě... příběh obyčejného člověka... přímo námět na film...

4 0
možnosti

Rusky neumím ale v zahraničním tisku se objevují úvahy tohoto typu.... pokud sankce měly způsobit okamžitý kolaps ekonomiky RF, tak to se nestalo.RF reagovala agresivně, podpořila hodnotu rublu a zvýšila vývoz ropy do Číny a Indie.Rubl je nyní nejvýkonnější měnou na světě. Díky letitým přípravám se RF stalo daleko soběstačnějším a má obrovské devizové rezervyNa druhou stranu ale cíl časem RF ekonomicky oslabit, pak sankce stoprocentně fungují.

2 2
možnosti

J91a19n 60D80o79u71š15e41k

13. 7. 2022 21:16

Rus zakusil mnohem větší bídu. Nepříjemnost to pro něj sice je, ale srovná se s tím.

1 0
možnosti
Foto

Jak který. Ti ve větších městech už musí mít mekáč (Váňu), smartfony, luxustní vozy, atd. A americké filmy. A spoustu dalších věcí. A ti to ucítí. A třeba se časem začnou ptát, proč. :-)

2 0
možnosti
Foto

R^Copak Rusku, to je fertig. Jen jste mně připomněl staré pořekadlo. o chcíplé koze. Ta postiženému také až tak nevadila, hlavně že sousedovi chcíply nejmíń dvě;-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,52
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz