Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zieglere, jen taková oprava.

Alžběta II nevstoupila do britské armády roku 1944, ale v únoru 1945. Konkrétně do jednotek ATS, což byla jediná možnost v té době pro ženy jak sloužit v armádě.

Co se týká hodnosti vojína, je to také nepřesné. V době, kdy nastoupila do ATS byla přijata s hodností subaltern (hodnost, která je v současné době již zrušená), která byla označením nižšího důstojníka, zhruba na úrovni poručíka. A to bych ještě musel pominout to, že už od roku 1942 byla čestným plukovníkem Grenadier Guards.

Ne, rozhodně nechci snižovat zásluhy Jejího veličenstva královny Alžběty II. To určitě ne. Jen si myslím, že článek si zaslouží být přesnější.

0 0
možnosti

Děkuji za upřesnění.

0 0
možnosti

J50a55n 51R37á80ž

9. 9. 2022 19:22

Královna Alžběta byla po celou dobu své vlády stělesněnim toho, jak by měl fungovat vrcholný státník, reprezentující svou zemi. Ač nemá ani v Británii král moc výkonných pravomocí, Alžběta II. autoritou vyplývající z její osobnosti ovlivňovala jak vnitřní záležitosti Británie, tak vykonávala s přehledem a elegancí úlohu reprezentanta své země v zahraničí.

I když nejsme Britové, uchovejme si i my pěknou trvalou vzpomínku na tuto výjimečnou ženu!

2 0
možnosti

Ona i královská rodina je nakonec taky jen v rukou oligarchie !!! Oligarchie a svobodné volby dle jejích notiček jako že teď hejsa republika je přece jen o něco pestřejší než to dřívější poněkud uspávající monarchistické divadlo, kdy i následníci postaveni tváří tomuto divadlu neví kudy kam a natož pak jejich chotě ... jsem spíš už asi takový non plus ultra konzervativec. ;-D

0 0
možnosti

Monarchie...ale kde u nás seženeme nějakého toho osvíceného monarchu...?

1 0
možnosti
Foto

Díky, Jene. Čest její památce!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS