Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Upřesním, současný ředitel NP Šumava byl do funkce jmenován v červnu 2015 ministrem životního prostředí Richardem Brabcem, který patří k čelním představitelům hnutí ANO.

0 0
možnosti

J79a20n 19R30á45ž

28. 9. 2022 11:26

Naprostý souhlas!

Bohužel se obdobně devastujícím způsobem chovají "ochránci přírody" v mnoha jiných přírodních parcích a chráněných oblastech.

Dovolím si vyslovit názor přírodu milujícího laika: Bezzásahová zóna , v podobě zabránění jakýchkoliv sanačních zásahů do lesa a ostatních krajinotvorných prvků, historicky umístěných v dnes důsledně zindustriované zemi, je v rozporu s racionální filozofii ochrany přírody. Je to svými důsledky přírodě, jako celku škodlivé, jako to dopadne vždy, když utopistické představy snílků nejsou harmonizovány s realitou.

0 0
možnosti

Pane Zieglere, tu Šumavu, a ještě více Vysočinu, nechali zdevastovat stejní lidé, kteří na naší straně fandili blokádám Temelína. Za granty naších kamarádů hlavně u Německa a USA. A za naše granty, které jejich teoriím byly poplatné.

Ve velké míře také za peníze Gazpromu, které posílal environmentálním organizacím.

Už se proberte. Budíček !!! Všichni jsme napojení na plyn, vyrábět elektřinu jsme si nechali zakázat a dřevo jsme nechali uschnout a prodali do Číny. Co zbylo, posíláme i na obyčejné pořezání do Rakouska a do Německa, pily zkrachovaly. Nic z toho jsme si my nevymysleli, to jsme museli přijmout abychom mohli být v EU a dostávat od ní dotace. Je září 2022, ne leden 1993 !!!

0 2
možnosti

Klasický hospodářský les tam, kde býval, v nižších zónách Šumavy, už nikdy nevypěstujete, protože se globálně oteplí. Za 100 let bude v Praze asi tak jako dnes v Tbilisi, hádejte, jak budou vypadat lesy na nižších polohách Šumavy: kůrovec je oslabené nedostatkem vláhy a příliš mladé na sklizeň po pár sušších letech prostě sežere znovu stejně jako se to stalo teď. A těch 100 let je právě jeden cyklus hospodářského lesa. To už nebude fungovat. Ale zase si dneska lesní závody vysazováním těch nových smrkových plantáží na ploše po kůrovci namažou kapsy - ale to vám asi pan Jirsa neřekne.

Kdežto co tam vyroste samo, už kůrovec nesežere. Akorát to chce tam ten les nechat bejt, nic víc. Protože pak bude ta příroda si tak stokrát cennější než ta chata.

5 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,66
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz