Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J82a53n 92R35á31ž

22. 10. 2022 20:45

Souhlas s tím, že změny v Rusku si musí udělat Rusové sami. A srovnávat to s tím, co proběhlo po válce v Německu je totální pitomost. Rusko totiž nebude , a to bez ohledu na to jak dopadne válka na Ukrajině, ve stejné situaci jako bylo Německo v roce 1945. Německo bylo totálně poraženo a Rusko i když zřejmě válku na Ukrajině prohraje , ale poraženo tak aby kapitulovalo, jako Německo rozhodně nebude. Jakékoliv vnější vmněšovani do vývoje v Rusku ze zahraničí jen Rusy zatvrdí a bude to mít neblahý vliv na dění tam. Rusové, asi poprvé ve své historii pocítí pocit prohry, no a co to s nimi udělá nelze v žádném případě předvídat. Ale že by padli před někým na zadek a podřídili se nějakému diktátu, to nelze v žádném případě očekávat.

0 0
možnosti
JK

Rusové nic nepocítí. Oni se budou spíše cítit ukřivdění, že o jejich "nezištnou pomoc" nikdo nestojí. :-/

0 0
možnosti
JT

J95i11r55i 70T98i74c35h98y

22. 10. 2022 17:44

Ziegler ve sve fanaticke nenavisti dochazi k takovym obsurdnim zaverum jako nacisticky stat. Mel by se vymanit z sve omezenosti a podivat se, jak ve svete existuji diktatury jako Saudi Arabie, Iran a jine.

0 7
možnosti
Foto

To myslíte ten Írán, který podporuje diktátora Putina?8-o

8 0
možnosti
JP

Tak onu tu denacifikaci neudělali sami Němci. Denacifikace byla v drtivé míře připravena a řízená hlavně USA a UK. V sovětském okupačním pásmu nahradila jedna diktatura druhou.

Myslet si, že denacifikaci Ruska provedou sami Rusové je více než naivní. Bohužel bez opravdové porážky současného Ruska to nepůjde. Porážka to bude muset být jak ekonomická, tak i vojenská. Činitelé a posluhovači současného režimu musí nést za své činy odpovědnost a musí za to pykat. Obávám se, že jejich odsouzení se od samotných Rusů nedočkáme, jako to neudělali sami Němci.

Jednání opozice v Polsku je pěkné, pomáhat je záslužné a nutné.

Osobně se však domnívám, že nějaký zásah mezinárodního společenství zvenčí bude nutný. A to jak politický, tak i vojenský.

4 0
možnosti
JZ

J78a49n 41Z84i95e52g98l93e54r

22. 10. 2022 13:55

Souhlasím pane Popluháre, ale na druhé straně by bylo naivní doufat změny v Rusku bez účasti samotných Rusů.

4 0
možnosti
Foto

Nejdůležitější je, aby Ukrajina měla dostatek zbraní a dostatek odhodlaných lidí, bránit svou zem. Až padne Putin, je třeba, aby se Rusko rozdělilo na mnoho samostatných států. Proto je potřeba podpořit jakoukoliv separatistickou snahu. Myslím si, že Rusko ještě projde mnoha lokálními konflikty.

8 0
možnosti
Foto

R^S tou denacifikací však nevím. V Německu byla umožněna tím, že prohrálo II.WW, a následně byla dosazena nekompromisní okupační správa. A implementace ,,podporovaných vůdců" z venčí do byvšího Ruska přivedla k moci Lenina:-/ Kdo, kdy a jak nahradí stávající kremelskou ,,věrchušku", to těžko predikovat. A obavy z dalšího chaosu v RF jsou také známé

3 0
možnosti

Však on Putin také prohraje! :-)

0 0
možnosti
Foto

Pro Rusko, které se za nynějšího vedení změnilo v teroristický stát, bude dobře, když současný režim v Kremlu padne, stejně jako kdysi pro Německo byl štěstím konec Hitlerovy nacistické hrůzovlády.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793355

V Německu skončila Hitlerova hrůzovláda, až když bylo Německo ve válce totálně poraženo. Do poslední chvíle Němci za Hitlera - dobrovolně nebo nedobrovolně - bojovali, do obrany Berlína byli nasazovány i děti.

Obávám se, že Putin padne, až když bude Ruská federace ve válce totálně poražena. To však není tak snadné. RF má jaderné zbraně a vyhrožuje jimi. Třetí světová válka by s největší pravděpodobností byla válka jaderná.

Je pěkné, že se antiputinovská opozice, která by ráda po pádu Putina převzala v Rusku vládu, se v Polsku sejde. Nejdříve však Putin musí padnout. Obávám se, že pak se ta protiputinovská opozice rozhádá mezi sebou.

Též je možné, že Putin bude v Rusku svržen, aniž by totálně prohrál válku. Po něm však nejspíš nastoupí stejní nebo ještě horší týpci než je on.

7 0
možnosti
Foto

Rusáci nic neprovedou, protože je to národ nevolníků. Byli nevolníky za cara, za komunistů a jsou jimi za Putina. Nikdy nepoznali, co je to skutečná svoboda, takže jim vlastně nechybí a nemají za co bojovat.

15 0
možnosti
Foto

Těch nevolníků je, žel, velká většina. Tudíž musí přijít mimořádně charismatická osobnost. Za ním půjdou všichni.

Viz Frederick Forsythe Ikona.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz