Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dříve se pro jistotu postavil pomník jen neznámému vojínu. A byl pokoj.

0 0
možnosti
LU

Aj za prvej republiky sme ničili všetky pomníky a symboly monarchie, ktorá bola zodpovedná za rozpútanie 1. svetovej vojny, Po 100 rokoch sa vracajú bohužiaľ už iba kópie naspäť na miesta odkiaľ boli barbarsky odstránené.

Po anektovaní Bratislavy českými legionármi v roku 1919 okrem iných pamätníkov aj súsošie Márie Terézie legionári s nadcením rozbíjali až sa im ho podarilo komplet zničiť, dnes je už iba zmenšená kópia umiestnená na bratislavskom nábreží.

2 0
možnosti
Foto

tak mě napadá...a co třeba Žižka, soch má nepočítaně, včetně ústřední na Žižkově...odstranit nebo nechat? Pak se musíme smířit s tím, že máme za symbol...řekněme kontraverzní osobnost, a to se v pojmenování držím zpátky:-)

0 0
možnosti

Proč tady zmiňujete Žižku, který je navzdory své minulosti lapky významnou součástí naší historie, na rozdíl od maršálů Rudé armády, kteří tady přijeli zakolíkovat zábor pro Stalina?:-P

3 0
možnosti

Jedna věc jsou hroby padlých a druhá památníky "osvobození". Ty první bych udržoval a ty druhé bych zrušil. Je totiž čím dál tím víc evidentní, že Rusko, potažmo SSSR a posléze opět Rusko nebyli nikdy žádní osvoboditelé, ale dobyvatelé území.

5 0
možnosti
Foto

Pomníky a památníky bourají jenom barbaři.

Tak neblněme.

3 2
možnosti

Tak on je přece jen trochu rozdíl mezi živelným bouráním a odstraněním.

3 0
možnosti
Foto

Karma, souhlas. Odstranit bez náhrady. Rusáci nás v pětačtyřicátém neosvobodili. Jenom nám sem místo nacismu dovezli komunismus.

7 2
možnosti
JG

Poučte o tom ty, co do pětačtyřicátého hnili v koncentrácíchRv

3 7
možnosti

R^

Památníky rudoarmějců se díky Putinovi staly symboly vraždění starců, žen, dětí, ničení obytných domů, škol a školek, elektráren. Souhlas, měli bychom je uklidit!

:-)

8 1
možnosti
MB

Jak se to vezme. Jsem chalupář. Furt něco natírám - Včera zrovna krmítko. Památníky nebořit. Spatřuji užitek - Navrhuji převézt na mou zahradu. Štětec je třebí vytírat pořád. Už minule jsem jevil zájem o Koněva ! ... :-)

3 0
možnosti
MB

Dostáváme se ke klasickému problému. Před 77 roky se něco událo. Z vděčné radosti se postaví připomínka. Jako vděčnost, každoroční kytky a věnce. Taky připomínka - Aby se to již neopakovalo! Doba ukáže své ...

Protektorát padne, gubernie povstane. Lid se bouří, tak dostane tanky do ulic. Hitler dávno nežije, no hitlerovci řádí dále. Kreml to bere poctivě. Soused je osvobozen každý, my dokonce 2x! Co s tím? Zbořit, nebo dotesávat vysvětlující ceduličky významu? Vždyť vlivem řádění Moskvy by ty doplňkové tabule byly větší - Jako celá původní socha ... ! :-)

6 0
možnosti
LP

A kdo miluje rusácké vrahy ? Kdo kolaboruje s Kremlem ? Kdo chce být ruským otrokem ? Kdo chce být ruskou kolonií ?

Ale protože mi to pálí, sám si i odpovím: Flastenci.;-ORv

1 0
možnosti

Okamurovi flastenci se k tomu hlásí nepokrytě, Babišovi flastenci ve skrytu! Málem nám tu Putin stavěl atomovou elektrárnu, i když opakovaně vyhrožoval, že nám sem pošle atomovku! :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,51
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz