Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Moji dva dedove se narodili jeste za Rakouska. Prvni z nich zemrel r. 1947, druhy 1962. Oba svorne tvrdili ze zivot za cisare pana byl lepsi nez ve kterekoli republice po nem. Ja jsem zil v nekolika z tech republik, i za "socialismu", a posleze jsem zil dost dlouho v kralovstvi. To se neda srovnat normalnima slovama: kralovstvi je lepsi nez kterakoliv republika! Masaryk udelal chybu kdyz si nepovolal posledniho Habsburka, ktery na nejaky ten hradek cekal... Aspon teda na chvili, nez se najde nejaky ten potomek domacich kralu. Koneckoncu, Lucemburci nebyli zrovna na zahozeni.

0 0
možnosti
Foto

Teď by stačila nějaká hráz proti té pětikoaliční bandě.

9 2
možnosti
JZ

Naštěstí hráz proti rajchlovské kolaborantské bandě už máme.

0 3
možnosti
Foto

Ale nejsou. A nikdy nebyli. To je toliko vlhký sen některých rádobymonarchistů

8 3
možnosti
JZ

Německý císař by nikdy Hitlera nejmenoval za kancléře.

1 0
možnosti
TB

Zrovna anglický král má na tamější politiku v podstatě nulový vliv...

6 0
možnosti
KH

To neni docela pravda. Pan kral nejmene dvakrat tydne rokuje s ministerskym predsedou, a jsem si jist ze se nebavi o kvalite podavaneho caje nebo susenek. Kral dostava denne vytah z rokovani v parlamentech, podepisuje zakony (nebo je taky nepodepisuje!), atd.

0 0
možnosti
PD

Primi spojenci Hitlera..Japonsko, Rumunsko, Bulharsko...vše monarchie. Kooperace s osou...Thajsko,Irák, Španělsko...vše monarchie

8 0
možnosti
VT

Zapomněl jste na Itálii.

3 0
možnosti
LU

A čo taký japonský cisár, počas 2.svetovej vojny?

4 0
možnosti
Foto

Také ale musí být pod tím slušným monarchou fungující demokracie. Mnichovská dohoda byla podepsána zmateným Nevillem Chamberlainem za vlády velmi slušného Jiřího VI.

Vašek

3 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz