Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to až tolik lež jako spíš pokus převést debatu na irelevantní nacionalistický paskvil. Nimrat se v Brežněvově "národnosti", pinzetou odtud vytahovat červíky, a vítězoslavně z nich věštit věčné pravdy o národech, no není to nic co by bylo Čechům cizí, ale paskvil je to úplný

4 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

To nejsou kolující informace, ale nesporná fakta. Ukrajinci Rusy nenáviděli už tenkrát a Hitlera vítali jako osvoboditele od ruské tyranie.

6 2
možnosti
Foto

Dík za rozbor. Je to sice házení hrachu na zeď, protože víra v Rusko je stejně silná jako víra v komunismus a s těmi duševnímu ubožáky žádná fakta neotřesou, ale psát a otloukat jim to o hlavu a ty zbytky mozku je stejně nutno stále dokola.

14 3
možnosti
Foto

Všichni to byli kovaní komunisté, národnost v tom nehraje roli. Lump je lump ať je jkékoli národnosti.

Vašek

19 0
možnosti
Foto

S tím, že nás okupovali v roce 1968 Ukrajinci přišli naši komunisté a přitom je lež. Z NDR k nám vtrhla sovětská 1. gardová tanková a 20. gardová motostřelecká armáda., východoněmecká 7. tanková a 11. motostřelecká divize a 12. pohraniční brigáda speciálně zřízená pro tuto operaci podporovaných sovětskou 24. leteckou armádou. Dále to by jednotky Jižní skupiny sovětských vojsk posílené o zesílenou 8. maďarskou motostřeleckou divizi (celkem 6-7 divizí) s 36. sovětskou leteckou armádou a maďarskou leteckou jednotkou. . Z prostoru Užhorodu nastupovala část 38. armády doplněná bulharským 12. motostřeleckým plukem .

9 1
možnosti

Omlouvám se omylem mínus. Mělo být plus

1 0
možnosti
Foto

J89a88n 13Š22i97k

11. 5. 2023 13:38

To je úplně jedno, i kdyby mělo celé vedení Ruska národnost ukrajinskou. V té době šlo o občany SSSR a seděli v Kremlu a ten, (jak pravděpodobně není známo inteligentům, kteří podobné ptákoviny šíří a sdílí) fakt není v Kyjevě. Díky za článek a přeji hezký den

17 0
možnosti

Tohle etnické dělení je nesmyslné. Odpovědnost nesli Sověti.

A sovětským esperantem byla ruština. Kupříkladu Stalin nerad řečnil na veřejnosti, protože nemluvil plynule rusky a měl silný akcent. Nic to však nemění na tom, že byl vůdcem Sovětského svazu.

13 0
možnosti

Tak či onak, dopadli jsme tehdy ještě díky našim kolaborantům celkem dobře. Na aktuálním příkladu Ukrajiny je vidět, co by se s námi stalo, kdybychom se bránili vojensky. Pár set tisíc mrtvých, a zničená země, i kdyby nás tady stříleli jen Rusáci. Těch 21 roků uteklo jako voda, vysoké školy zastaveny nebyly, ani třeba vojenské, takže to nebylo tak zlé, jako během WWII, byť ta netrvala tak dlouho, jako bratrská pomoc. AŤ ji vymyslel či řídil kdokoli.

1 10
možnosti
Foto

J31a73n 60Š56i24k

11. 5. 2023 13:41

21 roků nesvobody, které na duši českého národa zanechali takové stopy, s kterými se budeme vypořádávat několik generací. A mimo jiné jsou taky důvodem toho, proč nejsme ekonomicky tam kde je dnes třeba Německo či Rakousko.

14 2
možnosti
Foto

Opravte si - byly lepší pracovní podmínky. Tvrdí se, že se na agresi proti ČSSR dlouho nemohli shodnout. K mírnějším měl patřit Brežněv (Eto vaše delo), Kosygin a Suslov, zatímco pro násilné potlačení pokrokového vývoje byli Podgornyj a Šelest podporovaní Grečkem MO, Gromykem MZV, Jakubovským VS a Andropovem KGB. Zobecňovat charakter či názory představitelů (nota bene v tomto případě) totalitního svazu republik s myšlením občanů pokládám za scestné.

8 0
možnosti
Foto

Brežněv podle dochovaných dokumentů byl proti vojenskému zásahu. Pro vojenský zásah byli vojenští jestřábi a dále Ulbricht, Gomulka. Proti byl Kadár. Po každém jednáním s Dubčekem ve kterém Dubček slibíl i modré z nebe, říkal mu Kadár, " Prosím tě, udělej to, co chce Břežněv. Odvolej Pelikána, Císřaře a Pavla a budeš mít klid. Před vojenským zásahem měl Břežněv rozhovor s Dubčekem. Břežněv: Sašo prosím tě udělej něco, ať nedojde k nejhoršímu. Dubček : Mně je to jedno, dělejte si co chcete. Břežněv : Sašo, tahle nemůžeš mluvit!!! Dubček : Já to dělat nechci, dejte si tam někoho jiného " Pramen : Útěk od praporů vydala Univerzita Karlova.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS