Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vládní reforma se nehodí do krámu, takže je třeba vytáhnout prověřené téma kamenování Babiše.

1 1
možnosti

Pravda není kamenování.

1 0
možnosti

Přehled "skvělé" Babišovy produkce

Ryby „plné vody“: V květnu 2016 zjistila Státní veterinární správa klamavé údaje na obalu dovezených ryb, které obsahovaly více vody a méně masa, než deklarovaly. Šlo o 47,5 tuny pangasia z Vietnamu a 8,2 tuny obalovaného filé z Polska. V obou případech byla dovozcem firma Animalco z Agrofertu. Premiér Babiš přitom při startu volební kampaně uváděl „rybí prsty plné vody“ jako příklad nekvalitního „šuntu“ dováženého ze zahraničí.

"Bezmasé“ špekáčky v Globusu: V červenci 2018 prokázaly testy zadané internetovou televizí Stream.cz pro pořad A DOST!, že špekáčky firmy Krahulík, dodávané do řetězce Globus, obsahují nejméně masa ze všech zkoumaných vzorků. Uváděný podíl 55 procent masa obsahovaly až po připočtení desetiprocentní odchylky. Navíc v nich testy odhalily nejmenší množství libového masa. Na základě těchto zjištění přestal Globus špekáčky z Agrofertu odebírat.

Ošizený gothaj v Makru: Podobný problém odhalila televize Stream.cz už v dubnu 2016. Tehdy stáhla obchodní společnost Makro z prodeje gothajský salám značky Aro, vyráběný rovněž Krahulíkem. Expertní testy prokázaly, že obsahoval jen 47 procent masa, i když výrobce na obalu uváděl 62 procent. Babišův gothaj se později na pulty Makro vrátil se zdůvodněním, že výrobce zjednal nápravu.

Závadné salámy vysočina: V květnu 2019 zveřejnil dTest analýzu dvaceti trvanlivých salámů vysočina, zkoumající správnost údajů na etiketě, a zda se výrobcům podařilo dodržet všechny zákonné požadavky. Jediný vzorek, který neprošel a obsahoval méně masa, než uváděl na obalu, byla vysočina dodávaná opět Krahulíkem.

Vodnatá kuřata z Vodňan: V červenci 2017 odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce závadné výrobky ze společnosti Vodňanská drůbež. V Brně našla kuřecí prsní řízky s vyšším poměrem obsahu vody k obsahu bílkovin, než připouští norma. Přímo u výrobce ve Vodňanech potom inspektoři objevili kachní tlačenku, která obsahovala patogenní bakterii, způsobující onemocnění listerióza.

Párk

3 2
možnosti

Párky s nedeklarovaným separátem: V únoru 2017 informoval pořad Černé ovce České televize o výsledcích testů párků časopisu dTest. Nejhůře dopadly Frankfurtské párky z Kosteleckých uzenin, přestože byly jedny z nejdražších. Výrobek sice obsahoval více masa, než deklaroval na obalu, ale zároveň v něm testy v laboratoři objevily separát, který výrobce zatajil. Separát, neboli mleté zbytkové maso strojně oddělené od kostí, přitom snižuje kvalitu zboží.

Salmonela v kuřecím mase: V červenci 2018 provedl dTest analýzu 11 vzorků kuřecího masa. Dokonce tři z pěti zkoumaných porcí kuřecích prsních řízků ze společnosti Vodňanská drůbež obsahovaly salmonelu, ohrožující zdraví spotřebitelů. Toto skandální zjištění vyniká o to více v souvislosti s nedávnou aférou kolem polského hovězího se zjištěnou salmonelou, které ovšem dovezlo již zmiňované Animalco.

Zkažené kuřecí maso: V září 2018 našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v supermarketu Lidl v Letech u Dobřichovic zkažené kuřecí maso (stehenní řízky a kuřecí spodní stehna), vydávané přímo na etiketě za čerstvé, rovněž z produkce Vodňanské drůbeže. Kontroloři oba produkty zařadili do kategorie Nebezpečné potraviny. Neměly přitom prošlou lhůtu trvanlivosti a na vině nebyla ani úroveň skladování.

Plesnivá vysočina značky Kmotr: Nekvalitní výrobky byly v prosinci 2016 zjištěny i u dalšího Babišova výrobce Kmotr – Masna Kroměříž v Penny Marketu ve Vimperku. Jednalo se o salámy vysočina, kde našli kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce bílou plíseň u více než poloviny balení.

2 3
možnosti

P46e90t91r 94N76e97d94v43ě80d

14. 5. 2023 22:05

Tak hlavně, aby to nějaký nenasyta nezblajznul.

Ovšem raději nejíst nic, než něco od Babiše....to je krásný a dojemný příběh. Kéž by takových lidí bylo víc.

2 4
možnosti

Jestli tam třeba nepřidávali mouku východní provenience.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 5
možnosti

J86a39n 94M54a72r94e70k

15. 5. 2023 19:05

To maso se tam prý našlo. Do míchačky prý spadl údržbář.

1 0
možnosti
Foto

To není NIC tak zvláštního. Těsně po konci bolševika jsem našel v roce 1990 v čokoládové tyčince malé kousky drátků. Napsal jsem výrobci a ten mi poslal těch tyčinek celou krabici, cca jedno kilo. A s omluvou a vysvětlením. Výrobní linku je tu a tam potřeba vyčistit, což se děje mechanickými ocelovými kartáči, ze kterých tu a tam něco upadne a nakonec se linka ofoukává tlakovým vzduchem. A protože tehdy foukali asi blbě, tak tam něco z toho kartáče nechtěně zůstalo...

2 0
možnosti
Foto

No a jinak si musíte v lékárně kupovat vápník, hořčík, zinek atd., a tady to máte v ceně.

5 1
možnosti

Babišovské párky zásadně nekupuji!

Kupuji výhradně párky solené technickou solí z Polska!

7 2
možnosti

Už dřív měl Anofert problémy s masnou výrobou, ve výrobcích byly jehly. Noviny z toho dělaly aféru, ale byly to jehly používané běžně při výrobě a dostaly se tam proto, protože obsluha byla nezkušená, jelikož kvalitní zkušení pracovníci kvůli pracovním podmínkám a platům z firmy raději odešli za lepším.

3 2
možnosti

Kdyby tam našli přísadu nějakého méně kvalitního masa, tak bych chápal, že třeba spojujete osobu Andreje Babiše s nějakým podvodem.

Ale že tam našli kov, který tam určitě nebyl přidáván úmyslně?

Víte, kolikrát já jsem zakjoupil výrobek, který nebyl úplně v pořádku? Ale nikdy jsem v tom nehledal nic než obyčejnou chybu, kterou jsem nespojoval s ničím jiným.

Zrovna včera jsem byl reklamovat boty, které jsem koupil ve čtvrtek minuilého týdne. Reklama byla uznána jako plně oprávněná. Nehledám v tom nic jiného než to, že sem tam se ve výrobě taková vec stane každému producentovi.

11 1
možnosti

No to víte, tonoucí se každého stébla chytá. Vláda vládne katastrofálně a tak se musí odvést pozornost někam jinam.

3 3
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz