Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hodně Rusů žije bohužel stále pod vlivem svého velkého vítězství nad Německem ve druhé světové válce a Putin ví, na kterou strunu zabrnkat. Stačí pár lživých výroků o údajném ukrajinském fašismu a nebezpečí ze strany "prohnilého Západu", podpořených "masírkou" prorežimních médií, a spousta lidí to sežere i s navijákem. Možná by nějakou změnu v jejich uvažování ukázaly nové prezidentské volby, které by měly být v příštím roce (pokud se vůbec uskuteční). Moc v to ale nevěřím, protože v referendu v roce 2020 (tedy dlouho po anexi Krymu a rozdmychání konfliktů na východní Ukrajině) bylo 78% ruských občanů pro změnu ústavy, aby Putin mohl setrvat ve své funkci až do roku 2036(!). Jeho imperialistické choutky jim evidentně nijak nevadí. Jak píše níže pan Chudáček, tady jedině pomůže, když dostanou Rusové pořádně na frak.

4 1
možnosti
Foto

Bylo by to krásné, ale moc tomu nevěřím. Kdysi jsem kdesi četla názor, že pro rusáky by nejlepší formou vlády byl osvícený diktátor. Nejspíš je to pravda, ale kde najít osvíceného diktátora?

2 7
možnosti
Foto

Podle mínusů koukám, že moc stoupenců nemáte a to je na těchto stránkách obzvlášť divné. Osvícený diktátor je stejná pohádka jako ta o socialismu. Možná by se zpočátku jevil jako spása, ale buď by mu to dlouho nevydrželo, nebo by dlouho nevydržel.

7 1
možnosti
Foto

Stejně jako Němci. Rusové nejprve musí dostat pořádně po papule, pak se změní.

4 3
možnosti
Foto

Stejně jako se Němci nezměnili po Velké válce, tak nevěřím, že se změnili po 2. světové. Jejich plameny se jen stáhly do oharku, který čeká, až do něj někdo zase ze správné strany zafouká.

4 8
možnosti
Foto

Rád bych tomu věřil, je zajsté spousta slušných Rusů, konečně to dokázali i při okupaci Československa, ale ta jejich imerialisticá tendence mě straší.

Vašek

3 2
možnosti
Foto

Také jsem raději skepticky optimistický

3 0
možnosti
Foto

Na světě je to už tak zařízené, že kvalita vítězí a zmetky vymírají. Stačí jen trpělivé počkat. Urychlování vývoje přináší jen nové zmetky a zmatky.

2 3
možnosti

L49u77k47a16s 66F72i54k72r

31. 5. 2023 19:04

Tak hlavne at vymrou vsichni komousi.

8 2
možnosti

Myslím, že ta šance není.

Je mi líto, že se musím uchýlit tak trochu ke komunistické rétorice o vůli lidu, ale jinak to snad ani napsat nejde.

Ruský lid ještě hodně dlouho nedospěje k tomu, aby pochopil, že tradiční ruský imperialismus není v jeho zájmu.

Putinovi budou vyčítat nikoli to, že tu zločinnou válku vyvolal, nýbrž to, že ji vedl diletantsky a že ji prohrál.

8 2
možnosti

Děkuji za Váš názor pane Beneši, já jsem přece jenom větší optimista.

1 4
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz