Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Josef Středula atakuje naši ekonomiku tím, že svými požadavky roztáčí inflační spirálu. Jeví se mi jako jisté, že mu o skutečné rovnostářství ve společnosti nejde, že mu jde o grandiózní vstup do politiky, jako šlo všem předchozím odborářským bossům! Zájmy dělníků i podnikatelů jsou pro něho na vedlejší koleji!

4 2
možnosti
Foto

Odbory by neměly mít žádnou oporu v zákoně a jejich činnost by měla být čistě na dobrovolné bázi.

6 0
možnosti

Docela mě pobavila ta argumentace spojením dvou milionů, průměrné mzdy a valorizace důchodů.....je to naprosto geniální.

Kolik je asi průměrná mzda v Německu? Kolik tam mají senioři důchod? Jak to, že se tam nerozčilují, když mají limit půl milionu, přepočteno na koruny?

Inu, jsme prostě bohatá země s úžasnou vládou...

2 9
možnosti
Foto

Hlavní příčina zaostávající české mzdové úrovně souvisí s produktivitou práce. V České republice se totiž stále ještě příliš nevyrábí zboží a neposkytují se služby s vysokou přidanou hodnotou. Němečtí pracovníci tak oproti těm českým vykazují produktivitu práce dlouhodobě mnohem vyšší, což má následně dopad právě i na mzdy.Pak je to úroveň školství.Kvalitní školství tak podle analytiků patří k základním pilířům k přechodu na ekonomiku s vyšší přidanou hodnotou. Jen tak bude mít Česká republika kvalifikované pracovníky, které k budování dobře fungující a vysoce výdělečné ekonomiky přispějí. „Pokud porovnáme počet vysokých škol, které se vešly do žebříčku TOP 500 univerzit ve světě, tak zjistíme, že Německo zde má 31 univerzit, Česko pouze jedinou.

6 2
možnosti

P17a55v95e40l 73V42é37b56r

7. 6. 2023 16:16

Silné odbory jsou hrob každé ekonomiky.

10 3
možnosti

Řekni to v nemecku

5 1
možnosti
Foto

Odbory, Středula, další hřebík do rakve jménem ČR v současnosti

14 4
možnosti

[...] zvysit dane bohatym .... Tak to jistě, nevím proč by měli problémy řešit pouze schopní, pracovití a úspěšní. [...]

Dane by se mely platit podle toho, kolik kdo od statu 'dostava'.

Predstavme si takoveho miliardare, ktery vlastni Jumbo. To privatni letadlo pouziva infrastrukturu, ktero jsme zaplatili 'my vsichni'. Ale my vsichni ji vyuzivame jako hromadny dopravni prostredek a ne , jak se nam to privatne libi.

Jestlize chce miliardar letat v privatnim velkoletadle, tak at pouziva vlastni letiste a vlastni letovy dispecink atd. A najednou zjistime, ze by si ti miliardari nemohli ten jejich luxux vubec dovolit - kbybychom jim to my 'neschopni', 'nepracoviti' a 'neuspesni' neplatili z nasich dani.

Prboha uz to konecne pochopte - uspesni mohou existovat jenom proto, ze jim to vetsina spolecnosti financuje. A proto by navyseni dani pro tuto skupinu obcanu bylo jen na miste.

2 15
možnosti

Ten miliardář také za používání letiště platí poplatky a ne malé. Takže čirá levičácká populistická demagogie.

13 5
možnosti

4 miliony zaměstnanců odvedou do státního rozpočtu 15x víc, než milion zivnostniku.

5 10
možnosti

P45a40v30e29l 53V53é44b21r

7. 6. 2023 16:17

Další odborář.

11 2
možnosti
Foto

Odbory budou své požadavky vždy přehánět. Vědí, že nedostanou ani polovinu. Samozřejmě, že se budou snažit svalit břemeno na všechny ostatní, jenom ne na své členy. Proto tady jsou, a proto si jejich členové volí bojovné předáky. Myšlenka rozložit zátěž rovnoměrně je správná, ale ve státě, který se dávno proměnil ze státu sociálního na stát pečovatelský těžko uskutečnitelná. Stát utrácí velké peníze za občany, kteří si pomoct nechtějí, přestože mohou a mají patřičné předpoklady. Mají nebývalé schopnosti státu využívat. Díky tomu bude teď stát rozkládat zátěž i na občany, kteří si pomoct nemohou, občany s handicapem, důchodce, mentálně postižené. Předpokládám, že tohle bude hodně nepopulární názor.

Vašek

9 2
možnosti

musim priznat, ze mi tady casto mazou, protoze se neudrzim a u podobnych nazoru proste odpovim 'nekomunikativne' a casto pouziji slovo, ktere automat vyhodnoti jako zavadne.

Je to skutecne tak tezke pochopit, ze vyzva = 'at si kazdy pomuze sam' je naprosto nesmyslna a hloupa.

I kdyz by to zacal kazdy praktikovat, tak si bude kazdy pomahat 'nejak', jak 'nejlepe umi' a ve vysledku se nepohne spolecnost nikam, protoze bude sice kazdy tahat za ten provaz, ale kazdy JINYM SMEREM a tim bude sabotovat snahy nekoho jineho.

Liberalove veri na tu ideologii, ze to snazeni tech jednotlivych akteru bude trh nejak optimalne koordinovat, ale tak tomu bohuzel neni - je to jenom vira ci ideologie. Neexistuji sebemensi vedecke poznatky, ze by nekoordinovane 'snazeni jednotlivcu' vedlo k optimalnimu rustu bahobytu spolecnosti.

A proto zde musi byt nejaka organizace ... koordinator ... stat, ktery stanovi nejake cile a vytyci cesty k jejich dosazerni.

4 6
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz