Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M69i74r96e39k 97Ř75í94h91a

30. 1. 2020 11:56

Celé to smrdi. Každej kdo židy ukrýval se vystavoval represím. Takže popravdě je dost divné, proč by někdo udal, že se u něj schovává žid (že ho on ukrývá). Nejspíš by skončil stejně jako onen ukrývaný. A není důvod, proč by ten zápis někdo psal až po válce, pokud by teda něchtěl sebe nějak ospravedlnit. Zápis by se přece provedl za války, když tu paní odvezli do KT. Proto mám stejný názor jako pan Šustek.

6 0
možnosti
MG

Jeden z případů, které připomínají, že základem svobodné společnosti je právo kritizovat cokoli a kohokoli, pokud je kritika věcná a podložená. Když z dostupných historických stop vyplývá, že se něco mohlo stát třemi způsoby, je nejen právem, ale i povinností historika, zmínit všechny tři, i když se jedna z nich dobře neslučuje s naší národní hrdostí. Nedotknutelné idoly patří náboženstvím a totalitám, ostatní se nebojí přiznat, že i jejich hrdinové byli nedokonalí jako my všichni. Ostatně národní hrdost každého z nás by měla pramenit z toho, jak se on sám choval včera k obyčejnému člověku, od kterého nic nepotřeboval. Tak vypadá opravdu slušný člověk. Kdyby to tak brali všichni, nebylo by tehdy kolaborantů tolik, až se zdá statisticky nemožné, aby jeden nebyl i v Lidicích. A komouši by si po nich neškrtli.

10 0
možnosti
JK

Jakmile se ze stínu téhle kauzy vynořil Český svaz estébáckých ("JOSEF") bojovníků za komunistickou svobodu postrkovaný Hradem a mluvčí Bobošíkovou je celkem jasno. Vyštípávací metodou, ověřenou ve svazu, se snaží ovládnout placené fleky v další dotované instituci. Svazu totiž ořezali dotace kraje, města a vyhodil je i Památník Terezín a nebýt komunistů vládnoucích s Andym, tak nedostali nic ani od státu. Tihle sedmilháři s nakoupenými uniformami a medailemi na "bazoši" se neštítí vydávat se za bojovníky proti okupaci, za všechny ty skutečné a mluvit jejich jménem, i když už dávno v tomto svazu nejsou. Že si vezmou jako rukojmí i lidické pamětníky je vrchol hnusu, cílí na snadno manipulovatelné staříky jako praví šmejdi.

21 1
možnosti
JP

Vždyť to je to samé jako Ústav pro studium totalitních režimů. Taky teplé místo pro vyvolené, kteří proto, aby se udrželi, tak hledají hnidy, kamuflujou dějiny a vymývají mozky mládeži, která o tom ví kulový. A když řeknete, že za komunistů nebylo všechno špatně, tak by vás nejradši ukřižovali, protože se dneska přece sluší na všechno před r. 1989 jen nakydat hnůj.

6 24
možnosti
ŠM

v tomto se přikláním k výkladu Vojty Šustka...proč se do toho angažuje BOBO, to jsem nepochopila dosud... pravdou je, že si ředitelka Památníku Lehmannová,měla dobře rozmyslet, jaké to bude mít důsledky... "kluci historický" si vymění názory a ona přišla o místo.. Víc mne mrzí,že nikde v Památníku nemají pamětní desku Horák se Stříbrným, byli z Lidic, lítali v RAF.... (na Horákově statku,byli postřílení lidičtí muži)

9 1
možnosti
JV

Tohle jste mela vice rozvest. Ten Horak se Stribrnym se po valce znovu chteli v nove zrozenych Lidicich usadit, byli ale vystvani tehdejsimi lidickymi zenami, ktere je obvinily z cele te tragedie. I komunisti s nimi souhlasili !

2 0
možnosti
JP

Díky za nové informace. Souhlasím s Vámi.

5 0
možnosti
Foto

Nedivím se tomu, že zmíněný zápis do četnické kroniky byl učiněn až po skončení války. Podobný zápis během války si nedovedu představit.

6 0
možnosti
Foto

R^ Karma

Je třeba znát historickou pravdu, padni komu padni. A tahle kauza svým průběhem a důsledky fakt navozuje pocit skrytého antisemitizmu.

22 0
možnosti
Foto

Karma.Tak v každé vesnici žijou různí lidé,třeba muž co zabil vlastního syna,či chamtivá udavačka....dělat z "lidických žen" světice,jen proto,že se staly obětí nacistického zločinu je nesmysl...

28 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz