Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Museli přece dávat dolary na revoluční hnutí ve světě, samozřejmě nezákonně i podle svých tehdejších zákonů (obyčejní lidé se za vlastnictví zahraniční měny zavírali, natož kdyby ji někam posílali). Tak kde by vzali dolary na licenci.

8 1
možnosti
PB

Je to tak, karma.

5 1
možnosti
PB

Podívejme se, kdo tady obhajuje komunistické krádeže. Shodou okolností jsou to ti stejní, kteří jinde obhajují a bagatelizují komunistická zvěrstva. Odporné.

13 2
možnosti
AL

Komunisti nikdy neplatili za licence. A západní firmy na to v drtivé většině kašlaly. Jednak byla mizivá šance zpoza železné opony něco soudně vymoct a jednak se jednalo většinou o výběhové výrobky, co už na Západě ztrácely dech.

3 1
možnosti
Foto

Licence je licence, to znamená, že vám musí předat dobrovolně dokumentaci, případně dodat strojní zařízení, vyškolit obsluhující personál, dohodnout poplatky, dovolená vývozní teritoria atd.

Licence není, když někdo ukradne nějaký šunt a začne ho vydávávat a prodávat jako vlastní..,

2 4
možnosti
PN

A je pravda, že o tyto licence na tramvaj jsme jako republika, kde se nacházel Tatra Smichov, se smlouvou o bezplatné výměně licencí požádali už před válkou? A díky těm úžasným němcům a německým nacistům (nevím proč se vy bojovníci s Ruskem a komouši slovu německý ve svých blozích tak úporně vyhybáte. ) se k nám dostali až v roce 1946. Takže první noty jsme měli zdarma, pak jsme měli zakoupit licenci na podvozky. Pouze pro urychleni výroby. Opravdu jsme něco dostali bez toho abychom něco zaplatili?

To už nejsou původní smlouvy někde v archivech?

0 0
možnosti
Foto

I75v21a47n 90M88a84r27e56k

4. 2. 2020 21:13

No, ono to bylo trošku jinak, viz článek "Nejslavnější tramvaj světa T3 vznikla v Československu. . .." ale povinnost jste si splnil, dobrou noc všem "bojovníkům".R^

3 9
možnosti
JZ

Pane Marku, tramvaje T1, T2, T3 vycházejí koncepčně z americké tramvaje PCC. Pokud to nevíte, tak raději mlčte.

7 1
možnosti
Foto

Lhali, lžou a lhát budou, neboť tak je to naučil jejich "Kléma", nejúspěšnější lhář českých dějin. Pro komunisty byla pravda vždy jen otázkou strategie a taktiky - pravda je zkrátka to, co je momentálně výhodné.... Karma.

14 2
možnosti
Foto

V r. 1968 prošla našimi novinami zpráva, že USA se uvolily uhradit pohledávku naších občanů ve výši 5 milionů dolarů, které dlužily za nevyplacené sociální dávky během WWII. To by mě opravdu zajímalo, jak to dopadlo.

1 5
možnosti
Foto

V r.1948 byla licence zakoupena s tím, že poplatek se bude platit z každého vyrobeného kusu do r. 1950. Ale tramvaje začaly být vyráběny až v r. 1951.

V čem je tedy problém.

2 7
možnosti
PT

P13e57t59r 18T57o31m42e70k

4. 2. 2020 20:33

Proč si vymýšlíte? A Číňani tohle dělali a možná ještě dělají ve velkém. Za využití žádných registrované vynálezů ani zlepšováků nikdy neplatili. Odporný, komunistický režim.

13 0
možnosti
DH

Souhlasím s Vámi vždyť už víc jak třicet let co jsme my mladí pozvedli nad naše hlavy ten prápor svobody a demogracie se nemůžeme z toho balastu a svrabu, který nám tu za ta léta kdy byli u moci zanechali a co nám tu zbyl..

A to bych ještě připomněl, že nakonec my mladí musíme makat do strhání těla, aby z našich daní jsme na tuhle generaci a jejich neustále nehorázně se zvyšující penze poskytli do státního rozpočtu dostatek prostředků. A to této generaci se neustále zvyšuje věk dožití, protože oni na rozdíl od nás se v tom jejich produktivním věku většinu pracovní doby proseděli a proklimbali na stranických, svazáckých, ROH, SČSP brigád soc. práce a bůhví jakých dalších všelijakých schůzích a tak nejsou z práce unaveni jako jednou budeme my, kteří vlastně ani nevíme zda a kdy se vůbec nějaké penze dočkáme.

A ona generace, když už náhodou byla na pracovišti, tak je spíš zajímalo kde jaký melouch zrobit a co kde pokrást v duchu tehdejšího hesla kdo nekrade okrádá rodinu.

0 13
možnosti
DH

A nebylo to tak. Vždyť vy pánové, co mě tu mínusujete, si ta léta vzhledem k vašemu věku musíte sami dobře pamatovat.

0 7
možnosti
Foto

R^R^R^ Jednoznačná karma.

Teď už jen zbývá počkat, jak si Vás "rudé komando" podá a poučí Vás o Američanech ve Vietnamu ;-D

15 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz