Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velká karma. Je zřejmé, že kampaň dekolonizace v 60. letech byla mistrným bolševickým tahem na destabilizaci Západu a snahou vytvořit si v Africe klientské provincie. Na zájmy domorodců nebral Rusák ohledy. Pro ně to mělo důsledky jako když odpustíte pětileté dítě. Odnesli to jak černouškové, tak i my.

6 0
možnosti
LH

Správně, zapříčinil to bolševik, teď ovšem nutno vysvětlit kdo byl a je i dnes bolševikem...ale opatrně!

0 1
možnosti
PP

1) "vinou tamní vlády ukradeny" - to dělal kdysi i Špidla, prostě státní peníze "odklonil" jinam. Oni je "neukradli", jen je "odklonili", možná si za ně koupili léky, zaplatili dluhy.

2) A opravdu nevím, proč bychom měli řešit problémy Afriky a Asie, proč bychom spíše nepomohli sousedovi? A blíží se ekonomický propad, budeme mít své problémy, někdo bude řešit hypotéku, tedy střechu nad hlavou. Porč by měl řešit ještě cizí "střechu nad hlavou"? Opravdu nemůžeme řešit cizí problémy, na to jsem chudá země.

Překvapuje mě Austrálie, může přidělit imigrantům pozemky a mohou začít hospodařit. Ale o to asi imigranti nemají zájem....

2 0
možnosti
JZ

Austrálie je na rozdíl od České republiky velká rozlohou, málo zalidněná a má dost volných pozemků.

1 0
možnosti

A hlavně by měli imigranty vracet.

6 0
možnosti
FL

Co si autor představuje pod "účinnou pomocí" Africe? Všechny pokusy "naučit je chytat ryby" selhávají v případě našich nepřizpůsobivých spoluobčanů. Sami by museli projevit snahu a to se nestane. Jediné co by mohlo fungovat je zase, návrat kolonializmu, ale se souhlasem Afriky ale k tomu v Africe souhlas nedají. Možná k tomu dojde ekonomickou cestou, kdy tam západní svět a Čína investuje do svých firem. Nebo k tomu nedojde a nezbude než se od Afriky odizolovat a nechat jí vlastnímu osudu.

16 0
možnosti
VM

Souhlasim,z Afričanů ani Asiatů,až na výjimky,Evropany neuděláme,jejich mentalita je jiná.

4 0
možnosti
PL

P68e79t21r 86L35a40n26g63e88r

26. 2. 2020 20:22

To, co jste předvedl v článku je z velké části populismus a to, co zrovna populismem není, je papouskovanim pana Zdechovskeho. Rv

1 13
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz