Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlakem se jel v létě dvakrát a vyjížděl. Tito mne naštěstí nepotkalo. Jsem docela překvapen. V mladí před nějakými 35 lety jsem jezdil hodně a problém s WC snad nepamatuji. Proč si ČD nedají pozor? Cena je ve srovnání s bus větší, takže bych očekával služby, které bus nabídnout vždy nemůže ...

0 0
možnosti
Foto

Opakovaná osobní zkušenost. Všechna WC označena cedulí "MIMO PROVOZ". Průvodčí dokonce jednou navrhla, že si máme odskočit v Hrádku n.N., že prý počkají. Vlak DLB (Trillex) mezi Libercem a Žitavou. Souprava Siemens Desiro, případně Stadler RS1.

0 0
možnosti

J49a96n 63S59l65a36n39i92n13a

17. 11. 2021 20:44

Vyprázdnit WC je práce a na práci nejsou lidi. Tím je pro ČD problém vyřešen. Čekám, kdy vozy opatří upozorněním "Nastupuje s platnou jízdenkou a příruční toaletou. Poplatek za příruční toaletu úhradě vlakvedoucímu".

0 0
možnosti

system neznam ale v zasade nestaci pridat vanicku na odpad

bud musite mit diru kde se to automatem vyleje (jako uhli) nebo jesterku co bude jezdit mezi lidma a kazde WC vycucavat, a to na kazde stanici

0 0
možnosti
Foto

Mám ještě v dobré paměti uklizečky vozů, sousedily s mým pracovistěm. Tam měly zázemí. Poté bylo jejich pracoviště zrušeno a pohybovaly se s koštětem a pytlema po vozech a nádražích, ovšem koho by to bavilo, nemít se ani kde převlíct, a tak je rozvinutý kapitalismus potichoučku zrušil. Jejich úkolem bylo uklízet po druhých. Teď už však na dráze zůstali jen asi ti druzí.

3 0
možnosti

Dnes je to řešeno dodavatelsky a úklid má na starosti soukromá firma na každém uzlu jiná, která má s dopravcem pouze smluvní vztah;-). Ty uklízečky se zázemím byly propuštěny nebo přešly do té soukromé firmy, které se zřejmě nechtělo platit nájem za ty prostory;-).

0 0
možnosti

V28í53t 84D22o26l85e80ž65a67l

17. 11. 2021 13:06

vždyť jsme Češi.....s......e na to

1 0
možnosti

Tyto problémy mají všichni dopravci. Zřejmě se za vypráznění jímek platí :-)

0 0
možnosti

A nemůže se vyprázdněná jímka naplnit během té jízdy? Pak by problém spočíval v tom, že ji zřejmě nestačí nikde vyčerpat. (Ale netuším, ani to, jak se vyprazdňují.)

0 0
možnosti

Tentokrát s autorem souhlasím. Jednou z výhod vlaků proti běžným autobusům je ten, že vlak je pohodlnější a že tam jsou toalety. Tudíž na vzdálenosti časově větší než hodina je vlak jednoznačně mnohem výhodnější.

Ale nefunkčností toalet se ta výhoda ztrácí. Problém je podle mne daný hlavně spořením nákladů na čištění a případně vyprazdňování vlakových toalet. Neboli toto musí být preventivní, ne akutní. Jedině pravidelné preventivní vyprazdňování zásobníků a udržování toalet mnohem dříve, než jsou skutečně počů...é a pros...é umožní se o tu toaletu starat až několikrát častěji a přitom ale v součtu pořád levněji, a přitom je toaleta stále čistá a funkční. Než když se v toaletě už řeší nějaký průser, obrazně i doslova.

1 0
možnosti

Jezdím vlaky hodně, jezdím rád a vesměs kam to jde. Ale? Problém uzavřených WC(potvrzuji i tu I. třídu) je v našich vlacích napříč všemi dopravci dost častý jev. Není to jen nešvar ČD, ale i RJ. Jednou na trase ze SRN do Prahy museli cestující projít půl soupravy kvůli lidské potřebě. Paní průvodčí z toho sama radost neměla a při řeči mi ukázala některé uzamčené záchodky. Ten pohled na tu spoušť mne až tak nepřekvapil, už jsem se botama v moči čvachtal v nejednom vlakovém záchodku, ale obsah lidské stolice přímo vedle mísy, tož to byl fakt masakr. Kupodivu např. polské a slovenské soupravy jsou na tom, dle mé zkušenosti relativně lépe a na naše území přijíždí navoněné a čisté. V německých vlacích IC skoro v každé třetí stanici nastoupí člověk jenž všechny záchodky proběhne, vyčistí a doplní papír. Podobné je to i v Rakousku. V našich regionálních spojích se občas také narazí na podobný problém s uzavřeným WC u soukromých přepravců, což se dá přežít s ohledem, že člověk nejede moc daleko. Zítra pojedu pět hodin Pendolinem, tak doufám, že tam bude vše OK.:-)

1 0
možnosti

P65e81t88r 79H52o77p41a

16. 11. 2021 19:09

Dobrý den, možná Vás to překvapí, ale pokud je toaleta nefunkční, zlobíme se podobně jako Vy. https://www.strojvedouci.com/2021/trapeni-s-hajzlem/

3 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz