Téměř polovina Rusů obdivuje masového vraha a zločince

Obdivovat zrůdu může zase jenom zrůda. A Josif Vissarionovič Stalin byl pořádnou zrůdou. Přitom obdiv k němu je založený na lžích. Je velkým nesmyslem, že on rozhodl o ruském vítězství v II. světové válce.

Vynikající český historik a znalec Ruska Václav Veber ve své knize Rudý car, ve které popisuje Stalinovo působení v čele Sovětského svazu, uvedl, že tento komunistický diktátor je zodpovědný za vraždy 40 milionů lidí. To jsou obětí hladomorů, rudého teroru, zemřelí v nelidských poměrech v gulazích atd.  Podle výzkumu nezávislého ruského sociologického střediska Levada ho však obdivuje 46% Rusů. Neumím si představit, že by v současném Německu téměř polovina Němců obdivovala Adolfa Hitlera. Přitom nacistický vůdce je s tímto bolševickým diktátorem srovnatelným zločincem.

Stalinovi se přisuzují zásluhy na vítězství Ruska respektive Sovětského svazu ve II. světové válce, to je však velká dokola omílaná lež. Je potřeba si připomenout, že během prvních dvou válečných let byli Sověti de facto spojenci nacistů na základě tzv. smlouvy o neútočení. Společně si rozdělili sféry vlivu čili okupaci jiných států. V dobytém polském Brestu pak Wehrmacht s Rudou armádou uspořádaly společně vojenskou přehlídku. Kreml také vydal nacistům německé komunisty, kteří u něj hledali azyl před Hitlerem.

A po napadení Sovětského svazu hitlerovským Německem v červnu 1941 právě Stalin svoji neschopností zavinil drtivé porážky Rudé armády během prvního půl roku války. Jeho vinou miliony jejich vojáků padly nebo skončily v zajetí. Vydával nesmyslné rozkazy, které byly příčinou katastrof. Tak například i přes Žukovovo naléhání dlouho odmítal ústup Sovětů z Kyjeva, až tam bylo obklíčeno a zajato na půl milionů rudoarmějců. Jedinou jeho zásluhou na vítězství SSSR je to, že později přestal velet a klíčová rozhodnutí přenechal svým maršálům.

Velkým pokrytectvím od Rusů také je, že Ukrajincům vytýkají Stěpana Banderu, ale mnozí z nich obdivují tisíckrát horšího masového vraha. V současné době jsou dokonce v Rusku otvírána Stalinova muzea, v nichž se ovšem jeho zločiny zatajují. To svědčí o tom, že ruská společnost je vážně nemocná, když obdivuje jednoho z nejhorších zločinců v historii lidstva.

http://zpravy.idnes.cz/rusko-pruzkum-levada-stalin-breznev-putin-f2a-/zahranicni.aspx?c=A170216_083636_zahranicni_san

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 16.2.2017 18:35 | karma článku: 33,26 | přečteno: 1243x
  • Další články autora
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz