Čeští vojáci brání Pobaltí, to je vynikající zpráva

Jako země máme zkušenost s tím, že nás náš spojenec Francie v roce 1938 zradil a opustil, když prohlásil, že nám proti hitlerovskému Německu nepřijde na pomoc. Je proto dobře že jsme nyní se svými spojenci v NATO solidární.

Moudré přísloví praví, co nemáš rád, nečiň druhému. A my po našich zkušenostech ze selhání našich spojenců, se nemůžeme chovat jako Ti, kteří nás před téměř osmdesáti lety nechali na holičkách.

Reakce stoupenců Ruska je úsměvná, jedni říkají, že zbyteční provokujeme Putina, druzí se smějí, že těch 290 vojáků, které posíláme do Litvy a Lotyšska, tyto země stejně neubrání. Většinou se takto na sociálních sítích vyjadřují lidé, kteří mají hodně neurčitý profil a velké problémy s češtinou, jíž zjevně neovládají. Nabízí se vysvětlení, že jde o prokremelské trolly, kteří v tomto případě nedostali jasné pokyny.

Státní vlajka Litvy

Cílem NATO není umístění statisícových vojsk, mohutných tankových svazů, letectva atd. v Litvě, Lotyšsku a Estonsku, ale dát těmto zemím najevo, že jsou plnohodnotnými členy Severoatlantické obranné aliance a jejich obrana před případnou ruskou agresí je záležitostí všech jejich členů. A je to samozřejmě také vzkaz Kremlu, že v Pobaltí nebudou tolerování teroristé v podobě zelených mužíků bez označení údajně na dovolené, což byla a je ruská taktika na okupovaném Krymu a východní Ukrajině.

Samozřejmě prokremelská propaganda, které čeští kolaboranti a vlastizrádci dělají hlásnou troubu, bude vykřikovat cosi o tom, že Rusko v Pobaltí nikoho neohrožuje. To je samozřejmě lež. Rusové udržují v blízkosti hranci s Litvou, Lotyšskem a Estonskem mohutné armádní svazy se statisíci vojáků, které pravidelně nacvičují agresi proti svým sousedům. Provokace ze strany Moskvy vůči těmto malým zemím se opakují už několik let. Namátkou vyvolání násilnosti v estonském hlavním městě Tallinnu kvůli přemístění sochy rudoarmějce z centra města na vojenský hřbitov v roce 2007, únos estonského policisty Estona Kohvera, protiprávní zadržení litevské rybářské lodi v mezinárodních vodách ruskou pobřežní stráží, pravidelné zasahování do nezávislosti justice v pobaltských zemích atd.

Adolf Hitler ještě v roce 1937 tvrdil, že žádnou válku nechce a jde mu pouze o postavení německé menšiny, která prý byla v čs. pohraničí utiskována. To byl samozřejmě nesmysl, přesto však německá média hrnula do éteru lži typu, českoslovenští vojáci stříleli v Sudetech do žen a dětí, jsou desítky mrtvých apod. Čili národnostní menšina byla zneužívána proti naší vlasti.

A Vladimír Putin se chová stejně jako bývalý vrchní nacista původem z Rakouska. Také se snaží zneužívat početnou ruskou menšinu vůči Pobaltí, a ruská propagandistická mašinérie si vymýšlí nesmysly o údajném zdejším útlaku místních Rusů.

Proto je dobře, že vojáci NATO jsou v symbolickém počtu umístěni v pobaltských republikách.  Je docela dobře možné, že kdyby k nám v třicátém osmém roce přišlo jen několik set francouzských vojáků, tak by Áda srazil podpatky a II. světová válka ani nezačala.              

http://zpravy.idnes.cz/vlada-posila-vojaky-do-pobalti-det-/zpr_nato.aspx?c=A170511_102614_zpr_nato_inchttp://zpravy.idnes.cz/vlada-posila-vojaky-do-pobalti-det-/zpr_nato.aspx?c=A170511_102614_zpr_nato_inc

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 11.5.2017 17:58 | karma článku: 25,21 | přečteno: 968x