Je dobře, že se Syřané mlátí mezi sebou

Poradce izraelských premiérů Dan Schueftan správně podotknul, že v Sýrii to není souboj dobra se zlem, protože všechny válčící strany chtějí zabíjet Izraelce. Asad navíc ukrýval nacistického válečného zločince.

Zmínil se o něm v úvodníku Reflexu č. 20 šéfredaktor Marek Stoniš, jenž správně podotkl, že chytré Židy stojí za to číst. Výrok pana poradce z rozhovoru, který kdysi pro Reflex udělal Jefim Fištejn, nemá chybu.

Ocituji jej celý. „Chtějí nás zabít, ale jsou na to příliš slabí. Tak třeba v Sýrii by nás chtěly zabít všechny válčící strany – Asad nás chce zničit, Fronta an-Nusra nás chce zničit, ISIS jakbysmet, turecký Erdogan by nás nejraději vymazal z mapy, ale zatím se zabíjejí navzájem. Já jim v jejich počínání přeji naprostý zdar. Jako správný sportovec se nestarám o to, kdo z nich zvítězí, pro mne je důležité, aby se hrálo dál,“ řekl Schueftan. Zlatá slova.

Islámský stát je samozřejmě velké zlo, jenomže bohužel proti němu válčí Asad spojený s Iránem a Hizballáhem. Irán je ovšem rovněž v moci fanatických muslimů a navíc usiluje o získání jaderné zbraně. Americký prezident Donald Trump ho správně označil za největší zlo v oblasti.  A stejně tak je tomu i s Hizballáhem, který patří mezi islámské fanatické teroristické organizace a má na svědomí celou řadu brutálních útoků v Izraeli včetně vražd malých dětí. A stále se netají chorobnou touhou zabíjet Židy. Bašár Asad s těmito zločinci spolupracuje a v době vlády jeho otce se v Damašku ukrýval nacistický válečný zločinec Alois Brunner, který je zodpovědný za deportace a smrt statisíců Židů.

Pro Izrael je Hizballáh nebezpečnějším soupeřem než Islámský stát z toho důvodu, že má moderní výzbroj dodávanou z Ruska a Iránu. Kdežto ISIS je v současné době hrstkou špatně vyzbrojených otrhanců a jeho bojovníci nejsou schopni Židovský stát vážněji ohrozit. Fanatici z ISIS sice budou dále podnikat teroristické útoky po celém světě, ale o rozsáhlá území na Blízkém Východě brzy přijdou.

Dan Schueftan dal jasně najevo, že Židům vůbec nevadí, když se Syřané budou mlátit a zabíjet mezi sebou. Zní to sice cynicky, ale chápu ho. Bojovníci v Sýrii se válčením vysílí a nebudou mít čas ubližovat Židům. Když se moji nepřátelé zabíjejí, je to pro mě jen dobře. Vivat Izrael.     

     

  

             

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 25.5.2017 18:07 | karma článku: 31,01 | přečteno: 1160x