Jan Ziegler

Izraelci opět obětí palestinského fanatika

22. 07. 2017 15:08:10
Tři Židy – neozbrojené civilisty - ubodal islamistický radikál na západním břehu Jordánu. Mezi nimi byl i sedmdesátiletý muž a mladší žena. Tento sprostý a zákeřný čin je neomluvitelný. Takové vraždy jen vyhrocují napětí.

Za skandální ovšem považuji titulek v článku na iDNES, ve kterém se uvádí, že Izraelci nepustili muslimy na Chrámovou horu. To ovšem není pravda! Izraelské úřady pouze po vraždě dvou izraelských policistů, mimochodem to nebyli Židé, ale Drúzové, nařídily umístit před vchody na toto posvátné místo Židů a muslimů detektory kovů, které by zabránily pronášet sem zbraně, protože strážci zákona byli zákeřně zastřeleni právě z pistole zde ukryté.

Izraelské opatřeni je tedy plně legitimní a na místě a má za úkol zabránit dalším podobným zločinům. Já osobně na Chrámové hoře před necelými dvěma lety byl, a sám jsem na vlastní oči viděl, že muslimy tady nikdo v jejich modlitbách neomezoval. Navíc její prostor je plně pod kontrolou palestinské chrámové policie, proto i ona je také odpovědna za tento útok.

Takže muslimové mají povolený vstup na Chrámovou horu, ovšem pokud jej zneužijí k násilí, musí počítat s jistými omezeními. Nepokoje vznikly jenom proto, že muslimové odmítali chodit přes bezpečnostní rámy. To, že při nich zemřeli tři lidé, je smutné, ale mohou si za to Palestinci sami.

Předseda Palestinské samosprávy Mahmúd Abbás řekl, že přerušuje veškeré styky s Izraelem. Jeho problém. Raději bych ovšem byl, kdyby odsoudil brutální a často zbabělé útoky Palestinců proti Židům. Neříkám, že všichni Izraelci jsou svatí, to samozřejmě ne, ale jestliže někdo z nich zavraždí Palestince, je justicí židovského státu tvrdě trestán včetně doživotního vězení. Opačně tomu bývá tak, že vrazi nevinných lidí jsou muslimskými fanatiky oslavováni jako hrdinové.

http://zpravy.idnes.cz/izrael-chramova-hora-al-aksa-dpx-/zahranicni.aspx?c=A170722_134728_zahranicni_aha

http://zpravy.idnes.cz/jeruzalem-strety-izrael-chramova-hora-dh6-/zahranicni.aspx?c=A170721_125755_zahranicni_kha

Autor: Jan Ziegler | karma: 38.36 | přečteno: 1192 ×
Poslední články autora