Útisk Kozáků aneb komunisté opět vládnou Rusku

Článek Kozáci proti Putinovi v Reflexu č. 39 dokazuje, že v Rusku se opět prosazuje rudé pojetí historie, čili glorifikace II. světové války a potlačování uvědomění o komunistických zločinech.

Takových Rusů si nesmírně vážím. Kozácký ataman a majitel stavební firmy Vladimir Velichov byl odsouzen údajně za nedovolené ozbrojování, když u něj agenti FSB našli dvě staré nefunkční pistole. To není nic neobvyklého. V Putinově říši jedou vykonstruované soudní procesy jako na běžícím pásu. Obvykle bývají nepohodlní lidé obvinění z korupce, případně z dalších vymyšlených trestných činů. Jako v případě pana Melichova.

Jeho provinění však ve skutečnosti spočívá v tom, že provozuje muzeum o dějinách kozáctva, kde mimo jiné poukazuje na hladomory způsobené komunisty za občanské války a v třicátých letech minulého století. Výstava se také věnuje rudému teroru vůči kozákům. Je známo, že tito svobodomyslní lidé byli ve velké většině oporou bílých. Nevyhýbá se ani citlivému tématu, služby některých kozáků v jednotkách Wehrmachtu a také ve zbraních SS. To jistě nebylo od kozáků rozumné sloužit nacistům. Nicméně lze to pochopit, protože Lenin a po něm Stalin se svými pochopy se dopustili genocidy donského kozáctva s cílem je vyhladit. Za vlády komunistů bylo zavražděno na půl milionů kozáckého obyvatelstva včetně žen a dětí. Nacisté se tak měli od koho inspirovat. A mnozí kozáci se dali k Hitlerovi s tím, že horší už to být nemůže. Bohužel se krutě mýlili.

Když chtěl Melichov odletět před dvěma lety na kozáckou pietu do Rakouska, tak mu na letišti vytrhl ruský pohraniční policista z pasu stránku a za hranice ho nepustil. Mezitím přišla aféra s pistolemi a vládní televizní stanice MTV odvysílala lživou reportáž, že kozácký ataman prý chtěl utéct do Rakouska, protože u něj vyšetřovatelé našli zbraně a munici. Podle všeho se jedná o nátlak na Melichova, aby svoje muzeum dokazující zločiny rudých, zavřel.

Kozáci byli vždy svobodomyslní lidé milující Rusko a pravoslaví, Proto mají s Putinem, jehož politikou je rovněž bagatelizování zločinného komunistického režimu, velký problém. Mnoho jejich předků totiž v boji s rudými zahynulo a odmítalo se sklonit před touto krvežíznivou lůzou. A neskloní se ani před pokračovateli bolševického teroru. Kozáci carovi sloužili, ale nikdy nebyli jeho nevolníky. A pro jejich hrdost a nepoddajnost je mám rád. To je Rusko, které se mně líbí.     

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 9.10.2017 18:30 | karma článku: 23,45 | přečteno: 834x