Nemůžete Rusům bránit v startu na olympiádě, máme atomové zbraně

A také silnou armádu. Podle webu reyplyua.net to řekla ruská olympijská šampionka Světlana  Chorkina. Pokud je to pravda, tak by to byl jasný důkaz toho, že doping je v Rusku opravdu silně rozšířený.

Ale konec legrace, rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, které zakazuje ruským sportovcům start na nadcházející zimní olympiádě, s výjimkou těch, kteří byli negativně testováni na doping v zahraničí, je správné. A také je moc dobře, že na olympiádu má doživotně zakázaný přístup bývalý ruský ministr sportu a současný vicepremiér Vitalij Mutko, který o dopingové aféře prokazatelně věděl a kryl ji.

Důkazy o ruském dopingu jsou přesvědčivé a jasné. Proto by od ruských představitelů byla na místě lítost, pokora, omluv a ochota spolupracovat při vyšetřování. Noc takového se samozřejmě neděje, protože chtít od Putinova režimu něco takového může jen naivka. A i proto musí být verdikt MOV přísný. Není také náhodou, že ze 150 medailistů na OH, kteří byli usvědčeni z dopingu, jich celá třetina byla z Ruska. Rusové již přišli o 11 medailí ze zimních her v Soči, tedy o jednu třetinu, a v hodnocení národů se propadli z prvního až na šesté místo.

Nabízím opět ohlasy čtenářů iDNES. A upozorňuji, že nemusí být totožné s názory autora blogu. Radek Urban:  „Už jen to, že by Rusko mohlo bránit svým sportovcům na olympiádě znamená to, že tam prostě nepatří. Stejně jako byla S. Korea vyloučena z fotbalového MS za navážení státu do sportu. Tohle se prostě nedělá.“ Jiří Vondráček: „Předpokládám, že rozhodnutí MOV předcházela podrobná analýza včetně té právní, a že MOV bude schopný své rozhodnutí obhájit i před CAS, jestliže se Rusové k arbitráži skutečně odvolají. Jestli včerejší rozhodnutí MOV donutí Rusy ke změně postoje, tj. že ruští funkcionáři a politici si uvědomí, že lepší je proti dopingu společně s WADA bojovat, než ho krýt či jakkoli podporovat či házet WADA klacky pod nohy, tak za to mi včerejší rozhodnutí MOV "ruští sportovci ano, ale pod neutrální vlajkou" stojí. Až se situace uklidní, rád bych také slyšel, jaké preventivní kroky WADA podnikla, aby se podobná situace pokud možno neopakovala či se eliminovala na minimum.“ Richard Bušek: Stando Klosi, pojď tedy diskutovat... Přestaň sem psát ty své plivance a odpovídej... Tvrdíš že důkazy nikoho nezajímají... Ale přitom jsi to ty kdo je ignoruje... RUSADA označila všechny A vzorky rusů ze Soči jako negativní...Při plošné kontrole medailových B vzorků ale bylo zjistěno již 22 pozitivních...Jaké pro to más vysvětlení? Předem upozorňuji aby jsi si nastudoval jak se zachází se vzorky a jak se testují, jak se provádějí kontrolní testy B vzorků... Protože ve světle toho nějaké výkřiky jako podvod a manipulace neobstojí...“

Šílené a téměř nepředstavitelné je pro mě tvrzení Gabriely Koukalové, že si na závodech čeští biatlonisté musí zamykat pití, které mají položené u trati, z toho důvodu, že jim Rusové hrozí, že by jim do nápojů přidali nějakou zakázanou látku, aby měli pozitivní dopingový nález.  Kdo vyhrožuje druhým takovou zrůdností, nemá nejen na olympiádě, ale na žádných mezinárodních závodech, co dělat.     

A výroky paní Chorkiny ani nemá cenu komentovat. Jsou směšné, ale když si člověk uvědomí, že mnozí Rusové se skutečně takto zpupně chovají, ve stylu my můžeme všechno, pozor na nás, tak to zase taková legrace není.

Kromě toho, rozsah ruského dopingu jasně dokazuje tabulka mezinárodní atletické federace IAAF.  

http://replyua.net/putin/82617-olimpiyskaya-chempiona-rf-o-reshenii-mok-vy-nyuh-poteryali-u-nas-est-yadernoe-oruzhie.html 

Autor: Jan Ziegler | středa 6.12.2017 18:35 | karma článku: 28,28 | přečteno: 1180x