Originální Valentýn: Studenti posílali svým láskám lízátka

Na studentech českobudějovického gymnázia Jana Valeriána Jirsíka je sympatická jejich aktivita, a jak naplňují motto Jana Amose Komenského Škola hrou. Skupina GJV Jinak uspořádala originální valentýnskou oslavu.

Gymnázium Jana Valeriána Jirsíka v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích žije pestrým živote. Studenti se umí bavit a dokazují to i členové studentské skupiny GJV Jinak. Naposledy připravili originální oslavu Dne svatého Valentýna, nakoupili lízátka, která pak prodávala svým spolužákům. Ti je pak poslali se vzkazem svým druhým polovičkám, kamarádům nebo třeba i oblíbeným učitelům. "Koupili jsme 475 lízátek a všechna se prodala. Byla velká účast a žáci kupovali lízátka mnohdy i po deseti a bohužel jsme nemohli vyhovět pozdě příchozím, na které se už nedostalo. Naštěstí jsou naši žáci opravdu vynalézaví, a tak jsme párkrát doručovali i sladkosti ze školního bufetu," uvedla členka skupiny Andrea Bugošová z 3. A.

Lízátkový den českobudějovických gymnazistů

Tuto skupinu představila jako partu studentů, která se rozhodla zpříjemnit pobyt ve škole ostatním žákům. „Chtěli bychom, aby naše škola byla místem, kam budou studenti chodit rádi a cítit se zde dobře. A tak kromě Lízátkového dne organizujeme i Filmohraní nebo Snídani v trávě. Do budoucna přemýšlíme ještě o dalších akcích,“ řekla Bugošová.

Aktivitu studentů lze jenom chválit. Je dobře, když se na školách něco děje a žáci tam nechodí jenom naslouchat výklady učitelů. Být aktivní a podnikavý je dobrou devízou pro život. Lidé, kteří pořádají takové akce, to obvykle dotáhnou dále, než pouzí pasivní konzumenti. 

Autor: Jan Ziegler | středa 14.2.2018 16:46 | karma článku: 12,98 | přečteno: 388x