Okamurovec Volný tlachá nesmysly jako kdysi komunisté

Poslanec za Stranu přímé demokracie Lubomír Volný kšeftuje s chudobou a ještě se mu nelíbí, že mladí Češi v rámci programu Evropské unie Erasmus studují v zahraničí. Jeho námitky prozrazují velkou neznalost a jsou legrační.

Tuto zprávu přinesl web www.aktualne.cz. Mladí lidé, kteří odjíždějí studovat do západní Evropy, získávají podle poslance za SPD Lubomíra Volného naprosto zkreslené informace o tamním životě. A kvůli tomu pak nejsou schopni odhalit hluboké problémy země, v níž pobývají. „Ti lidé se vracejí ze zahraničních pobytů naprosto nekriticky nastavení vůči Evropské unii,“ tvrdí Volný.

Při čtení těchto slovních perel jsem se mohl smíchy potrhat. Nevím, jestli je autor těchto slov skutečně tak hloupý nebo to jenom hraje. Pan poslanec mně připomíná soudruhy z dob neblahého komunistického totalitního režimu. Ti byli nespokojeni s tím, že lidé, kteří cestovali na Západ, si z něj zpátky přiváželi nesprávné názory na tamní život a nepochopili jeho skutečnou samozřejmě špatnou podstatu. „Soudruzi, tito lidé vidí jenom obchody plné zboží tedy to pozlátko, co kapitalismus nabízí, ale odvrácenou tvář třeba tamní chudobu, vidět nechtějí. Pak si utvářejí o Západu nesprávné názory,“ hlásali rudí papaláši. A také dělali všechno proto, aby do západních zemí vycestovalo co nejméně zájemců. A zcela ve stejném duchu hlásá totální hlouposti pan Volný, který je vážně hodně směšný. To je přece drzost, oni si myslí něco jiného než já, to je příšerný zločin. Mám za to, že kádrování lidí pro jejich názory typické pro socialismus už skončilo. Netvrdím o okamurovcích, že jsou to neonacisté, ale totalitní praktiky jsou jim evidentně vlastní.       

K jeho výrokům se už vyjádřil na svém tweetu europoslanec Tomáš Zdechovský. „V pondělí navrhnu v Evropském parlamentu, aby byl program Erasmus předělán na program Chudoba a navštěvovali jsme šmejdy, kteří parazitují na nejchudších obyvatelích v členských státech Unie. Doufám, že tento nový program se bude panu poslanci Volnému líbit,“ napsal Zdechovský. Přesně tak, lidem, kteří jako Volný vybírají od svých chudých nájemníků předražené nájemné, se jinak než šmejdi říkat nedá.  

Evropská unie není dokonalou institucí, ale program Erasmus, který mladým lidem umožňuje studovat v zahraničí, patří k tomu nejlepšímu, co nabízí. Toto jsou informace z webu www.ef-czech.cz. Program ERASMUS je program Evropské unie podporující zahraniční mobilitu vysokoškolských studentů a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání v Evropě. Hlavní součástí programu Erasmus je studium v zahraničí, které účastníkům prokazatelně zvyšuje vyhlídky na budoucí uplatnění na pracovním trhu. Kromě toho je vynikající příležitostí si upevnit znalosti cizího jazyka, nabýt sebedůvěry, získat nezávislost, cestovat, poznat nové lidi a blíže poznat kulturu dané země. Studium v zahraničí je pro mnohé jedna z nejlepších zkušeností v životě.

Studium v cizině je pro mladé výbornou školou života, musí ukázat co v nich je, a co si sami nezařídí, to nemají. Ano, nemohou se držet máminy sukně. Zdokonalí se v cizím jazyku, což se jim také v pozdějším profesním působení může hodit. Námitky Volného, že tito studenti nenavštěvují o půlnoci problémové čtvrti, jako třeba bruselský Molenbeek, ve mně opět vyvolaly salvy smíchu nad lidskou omezeností.

Za komunistů jsem žil v Brně a už tenkrát byla v mém rodném městě místa, kam nebylo v noci radno chodit a tak jsme tam nechodili. Úplně normální řešení. Jak prosté milý Watsone. Brňané jistě ví, o jaké lokality se jednalo.

Já na rozdíl od pana Volného jsem rád, že mladí lidé na rozdíl od doby mé mladosti, kdy to bylo výjimečné, mohou studovat v zahraničí a program Erasmus jim to umožňuje. Studenti jsou dost chytří na to, aby poznali skutečný život v zemi, kde dlouhou dobu žijí. V jedné facebookové diskusi se objevil nový význam zkratky SPD. Znamená to prý strana plíživé debilizace a mám za to, že je to výstižné.  

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/na-erasmus-jezdi-kampusovi-povaleci-ziji-tam-ve-zlate-kleci/r~a72b98d63cc411e8b8310cc47ab5f122/?redirected=1523448942

Autor: Jan Ziegler | pátek 13.4.2018 17:25 | karma článku: 30,04 | přečteno: 960x