Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pánové Patáku a Peszynski, nekritický eurofanatismus vážně škodí zdraví

Oni si to možná neuvědomují, ale svým fanatismem poškozují myšlenku společné Evropy. Každý, kdo má jiné názory než oni, je proruský, putinovec, nácek, xenofob atd.  

Tomáš Peszynski o sobě tvrdí, že je liberální demokrat. Jenomže, co je to demokrat? Měl by to být člověk, který je schopen naslouchat názorům druhým a respektovat je. Jak říkal Tomáš Garrigue Masaryk, „demokracie je diskuse a diskuse je základ státu.“ To znamená, že lidé mají různé názory, mohou se o nich hádat, nemusí spolu souhlasit, ale hlavně by se měli spolu bavit. Jak si to představuje pan Peszynski je patrné z jeho diskuse na Facebooku s tiskovou mluvčí europoslance Tomáše Zdechovského Jitkou Fialovou. „Ano paní Fialová, vy jako asistentka pana Zdechovského velmi pomáháte v šíření jeho lží. …Váš názor spolupachatele není pro mě relevantní.“ Takže to je opravdu skvělý příklad demokracie. Místo argumentů urážky. Pan Peszynski klesl na úroveň těch, které jinak tak rád kritizuje.

Dále přímo Tomáši Zdechovskému (KDU-ČSL) vytkl jeho hlasování v Evropském parlamentu proti postihu Maďarska. Já ovšem jeho zdůvodnění, kterým přesvědčivě strhal lživou zprávu své kolegyně Judith Sargentiniové z nizozemské strany Zelených, jenž už dříve zveřejnil iDNES.cz, beru. „Budu hlasovat proti jakémukoliv postihu Maďarska. Zprávu kolegyně Sargentiny považuji v podstatě od A do Z za nesmysl. Pro žádný stát není zásadním ohrožením demokracie, když v zemi není stoprocentní genderová rovnost, rodina je stále definovaná jako máma-táta-děti a stát přímo nedotuje antikoncepci a potraty,“ řekl Zdechovský.               

Nejedná se tedy o to, že by europoslanec Zdechovský souhlasil se vším, co v Maďarsku dělá premiér Viktor Orbán, ale vadí mu neobjektivita dotyčného hodnocení. Já jenom přidám, že Maďarsku se v něm vytýká i údajný antisemitismus. Jenomže v této zemi žije na sto tisíc Židů, což je vzhledem k necelým deseti milionům jeho obyvatel docela slušná komunita a v minulém roce nebyl v této zemi zaznamenán jediný antisemitský útok. Jaký je to rozdíl proti velkému množství protižidovských útoků ve Francii, Německu nebo Švédsku. Židé ze zmíněných zemí odcházejí kvůli obavám o svoji bezpečnost, ale ony popotahované nejsou. Poněkud dvojí metr.

Karel Paták se pro změnu rozhodl usvědčit Tomáše Zdechovského z proruských postojů tím, že vystoupil na demonstraci na podporu ve Francii vězněného českého řidiče kamionu Jiřího Sagana, který dostal dva roky za mřížemi za to, že údajně převážel migranty. Důkazem proti europoslanci měl být fakt, že na této demonstraci byli přítomni také prokremelští aktivisté. Panenko svatokopecká, ty to vidíš. Takovou hloupost bych nevypustil ani po deseti kroužcích v Masných krámech. To, že na takových akcích se scházejí lidé různého smýšlení je normální a pan Zdechovský se navíc od těchto rusofilů distancoval.

http://zdechovsky.eu/novinky/zdechovsky-distancuji-se-od-prokremelskych-ktivistu-pri-akci-na-podporu-sagana

Důležité je také vědět, že to pro něj není žádné populistické předvolební téma, ale této problematice se věnuje dlouhodobě. Například již v říjnu 2017 vznesl dotaz k Evropské komisi, jak hodlá řešit potíže řidičů kamionů, kteří jsou často vystaveni násilí ze strany migrantů, jež se pokoušejí nelegálně překročit hranice.    

Já jsem byl kdysi v Brně na demonstraci za svobodu Litvy, které Sovětský svaz respektive Rusko odmítlo právo na sebeurčení. Mimo jiné jsem tam zařval na sovětského konzula, že ru..ci jsou bandou zku…ných násilníků a vrahů. Ale jedná se o jinou věc, na té demonstraci byli i lidé, jejichž názory nemohu sdílet ani náhodou, a také jsem ani nevěděl, kdo ji pořádá, protože já přišel podpořit tuto pobaltskou zemi proti ruské okupaci. A když jsem tam viděl řekněme náboženské extrémisty, tak to pro mě nebyl signál k odchodu, protože já přišel kvůli Litvě a ne kádrovat účastníky protestu.

A stejné to bylo i panem europoslancem Zdechovským. On na ono inkriminované shromáždění přišel podpořit vězněného českého řidiče a ne adorovat Rusko nebo zjišťovat totožnost účastníků.

Tomáš Zdechovský už dříve odsoudil věznění ukrajinského režiséra Oleha  Sencova, který byl v Rusku odsouzen ve vykonstruovaném procesu k dvaceti letům vězení a také opakovaně odmítl ruskou okupaci Krymu.

Směšně rovněž působí pan Peszynski, který se s kauzou Sagan vypořádal jednoduše ve stylu, francouzské soudy se přece nemýlí a kdo je proti jejich verdiktu nahrává Putinovi a nepřátelům Evropské unie. To je přece nesmysl, to jsou totalitní kádrovácké manýry ve stylu má nesprávné názory na bratrskou a internacionální pomoc v srpnu 1968, tak pryč s ním.

Pánové Paták s Peszynskim by si měli uvědomit, že přes jejich ohánění se demokracii, jsou mistři v užívání nacistických a komunistických metod, které spočívají v dehonestování názorových oponentů a neschopnosti vést rozumnou a argumentačně podloženou diskusi. Dalším jejich evergreeny jsou, kdo je odpůrcem manželství homosexuálů (přiznám se, já také, protože pro mě je manželství svazkem mezi mužem a ženou a nic jiného) nebo proti přijetí eura, je nepřítelem lidstva, proto ho umlčme a vůbec nejlepší by byla veřejná poprava pro výstrahu. Ale to bohužel není možné.

Evropská unie a vůbec jakékoliv lidské dílo nemohou být nedotknutelné a absence kritického myšlení je cestou do pekel.      

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 22.2.2019 16:39 | karma článku: 38,30 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Československo se mělo v roce 1938 bránit německé agresi

Měli jsme tenkrát válčit či bylo správné ustoupit? Zastánci odporu argumentují zachováním si páteře, odpůrci nemožnosti účinné obrany. Je ovšem možné, že naše kapitulace zabránila ve svržení Hitlera.

23.4.2024 v 12:42 | Karma: 15,63 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Je povinností Čechů přijít v případě ruské agrese Pobaltí na pomoc

Už jen z toho důvodu, že nás k tomu zavazují spojenecké smlouvy v rámci NATO. Putin si počíná v Pobaltí stejně jako kdysi Hitler v Československu. Rovnítkem je zneužívání národnostních menšin.

22.4.2024 v 12:20 | Karma: 24,05 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Beneš zradil a podpořil „chcimíry“, když navrhl odstoupení čs. území Německu

Technicky vzato, velezrada jako vyšitá. Prezident republiky vyslal už v polovině září 1938 svého emisara do Paříže s nabídkou předání asi 6000 km2 čs. pohraničí. Stalo se tak bez souhlasu vlády a parlamentu.

19.4.2024 v 12:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Ruský sport je jedna velká špína, kriminálníci, doping a podvody

V ruských sportovních soutěžích nyní startují delikventi, kteří utekli ze svých zemí před zákonem a vězením. A ani nepřekvapuje, že Rusové měli uplácet bývalého šéfa biatlonu, který jim za to kryl doping.

18.4.2024 v 11:14 | Karma: 21,20 | Přečteno: 644x | Diskuse| Sport

Jan Ziegler

Soudružko Konečná, za komunistů bylo cestování šíleně drahé a obtížné

Šéfka KSČM v zoufalství hází opravdové „perly“, které jsou k smíchu a pláči zároveň. Tak nedávno politovala na sociální síti X mladé, že sice mohou cestovat, ale jen když na to mají.

17.4.2024 v 12:15 | Karma: 30,38 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Aktualizujeme Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz