Na Hradčany patří český král, nikoliv odporní kšeftaři

9. 03. 2023 11:04:36
To je moje credo a zatím si stojím. Nicméně, jsem rád, že Miloš Zeman už není prezidentem a velká hradní ostuda tak končí. Horší už to být nemohlo. Týká se to třeba přehlížení pochybných praktik kancléře Mynáře.

Fakt, že Miloš Zeman si zřejmě do svého hradního počítače sám nainstaloval dětské porno, jiné vysvětlení totiž neexistuje, je už jen takovým drobným detailem. Zeman byl vyloučen z KSČ až v roce 1970. Nevím, na co čekal. Slušní komunisté odevzdali stranickou legitimaci hned po vpádu vojsk Varšavské smlouvy v osmašedesátém, ti méně odvážní pak po 21. srpnu 1969, kdy čs. ozbrojené složky brutálně potlačily demonstrace obyvatel proti sovětské okupaci, a kdy už bylo jasné, do jakého temna naše vlast řítí. Ti co vyčkávali, co bude, a sami se rudé knížky nezbavili, nebyli žádní hrdinové, ale obyčejní vypočítavci. Je pozoruhodné, že komunistická minulost Zemana, který kandidoval proti nekomunistovi profesoru Drahošovi, tehdy současným Pavlobijcům před pěti lety nevadila.

Prezident České republiky by také měl především bránit zájmy své země, kdežto Zeman se choval jako vlastizrádce. On hájil zájmy Ruska Číny, a tak se stýkal s problematickým ruským oligarchou Vladimírem Jakuninem, o kterém mluvil jako o svém příteli a jezdil za ním na Rhodos, a kterého jen kamarádství s Putinem chrání před vězením za masivní korupci a miliardové podvody. Jakunin je podle věrohodného svědectví Alexeje Navalného a dalších ruských opozičníků obyčejný mafián a zločinec. A s takovými se náš prezident kamarádí. Příšerné! Před Čínou se pak zemanovský Hrad plazil jako správný poslušný ratlík a zároveň inicioval psaní ponížených replik do Pekingu. Zeman dále sliboval jakési miliardové čínské investice, ty se ovšem jaksi nedostavily.

Jsem proto rád, že nyní už Hrad nebude sloužit cizím zájmům, nepříliš nám nakloněným mocnostem, a navrací se do skutečných českých rukou. Také přestane fungovat jako servisní středisko pro pochybné podnikatelské aktivity kancléře Vratislava Mynáře.

Mynář je Zemanovým obrovským neomluvitelným selháním. Jeho trapné výmluvy, kterým chtěl svého kancléře hájit, jako že jeleny by stejně někdo zastřelil, jsou hloupé a dětinské. Mynář podle všeho využíval Hrad pro své podnikání majitele lyžařského areálu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Nechal si tam na účet daňových poplatníků odvézt z Pražského hradu párty stan nebo stromky. Je opravdu velmi trapné, že nyní se Mynář snaží hodit svoji vinu na Správu Pražského Hradu. Připomíná to ono známé, zloděj křičí, chyťte zloděje. A také si pan kancléř zastřílel na zvířata v lánské oboře, ovšem nějak za to zapomněl zaplatit. Maličkost, dělá to jen pár set tisíc korun.

Jenomže tohle Mynářovo velmi pochybné působení jde i na vrub Zemana, který si jej na Hrad přivedl a podle všeho tyto de facto zlodějské praktiky vědomě toleroval. Doufám, že Policie ČR již brzy zahájí v této záležitosti patřičné kroky. O vině či nevině rozhodují nezávislé soudy, o tom žádná, ale jedno je jisté. Na prezidentskou amnestii se Mynář už spoléhat nemůže.

Takové ponížení Pražského Hradu je něco otřesného. Chtělo by to opravdu návrat českého krále, aby se Pražský Hrad stal sídlem důstojné hlavy státu, a přestal být místem peleše lotrovské a pochybných kšeftařských způsobů.

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 9.3.2023 11:04 | karma článku: 24.83 | přečteno: 606x

Další články blogera

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 13.09 | Přečteno: 163 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 526 | Diskuse

Jan Ziegler

Teror v Krasnogorsku: šílený chaos, korupce a katastrofální selhání policie

Do Crocusu dorazily první pořádkové jednotky nejdříve hodinu po začátku masakru, přitom policejní stanice je nedaleko. Podle svědectví byla koncertní hala ilegální stavbou postavenou z mizerných hořlavých čínských materiálů.

26.3.2024 v 12:36 | Karma článku: 30.21 | Přečteno: 788 | Diskuse

Jan Ziegler

Němci dali Čechům vyspělejší civilizaci a vyšší životní úroveň

To je zkrátka fakt. Němečtí kolonisté u nás ve 13. století zakládali města a zároveň zaváděli vyspělejší technologické postupy. Následovala staletí prospěšného soužití Čechů s Němci, nebyla jen II. světová válka a odsun.

25.3.2024 v 11:37 | Karma článku: 26.78 | Přečteno: 919 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 37 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.44 | Přečteno: 472 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 3300 Celková karma 26.81 Průměrná čtenost 1817

Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...