Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

12. 8. 2010 12:25
Pane Zieglere

Pracovala  jsem celý život v Komunismu ve zdravotnictví a máte ve všem pravdu, bylo to odporné a ty schůze a prověrky  a kdo chtěl  Dobré místo, šup s ním do KSČ a pak neměl cestu ven, jen do hrobu nebo do vězení.

0 0
možnosti
V

vůle

21. 7. 2010 10:14
Problém páně Zieglera

Když vy máte jeden problém, pane Zieglere. Nejste schopen posuzovat věci v nejširším kontextu. Vždy si něco vytrhnete ze souvislostí a pak to nesmyslně sepsujete. Tedy např., kdyby se Československo zadlužilo tak, jako je Česko zadlužené dnes, byly by korunky i na ten rozvoj zdravotnictví. Na rozvoj zdravotnictví si dnešní společnost nevydělala, na rozvoj zdravotnictví se ZADLUŽILA, víme? No, že v tom socialismu nebylo dost peněz na zdravotnictví je pravda, protože z dnešních hledisek společnost dělala některé nesmyslné věci, např. byla udržována přezaměstnanost (umělá zaměstnanost), to aby nebyli bezdomovci a žebráci, jako dnes, nebo se dotovaly silně železnice a autobusová doprava, aby byly spoje  do každé vesničky tak, aby to vyhovovalo lidem, ne penězům, dávalo se hodně na rozvoj Slovenska, které bylo z předchozího kapitalistického režimu převzato velice zaostalé (a docela se povedlo Slovensko ekonomicky pozvednout - dnes konkuruje i vyspělým ekonomikám) atd. atd.

0 0
možnosti
V

vůle

21. 7. 2010 10:29
Re: Problém páně Zieglera - pokračování

Kdyby takových věcí nebylo, mohlo se dávat výhradně na rozvoj zdravotnictví. Ještě byste měl porovnat taky úroveň zdravotnictví u nás v roce 1948 s úrovní v roce 1989. Udiveně byste koukal, že došlo k rozvoji. Měl byste taky porovnávat úroveň našeho zdravotnictví v roce 1989 s úrovní zdravotnictví v jiných kapitalistických státech, nejen v těch vyspělých. Tam je taky kapitalismus a ještě dnes nedosahují úrovně u nás v roce 1989. Takže také devastují, když použijeme vaši nenávistnou terminologii? Ono se zase to vaše písáníčko (opsáno odněkud - to nejsou vaše myšlenky) jeví jako bezobsažný blábol.

0 0
možnosti
ŠF

stev

20. 7. 2010 21:39
A Julínkovo vymáhání poplatků...

...vede k čemu? Chcete říci, že pokud neodevzdáte mrzký obolus, budete snad ošetřen?

0 0
možnosti
JM

janacz

12. 8. 2010 12:26
Re: A Julínkovo vymáhání poplatků...

Tak si doporučte platit více na solidární pojištění.

0 0
možnosti
J

jardahol

13. 7. 2010 20:50
zdravotnictví

No  zato teď se konečně dopracujeme k tomu nekomunistickému.  Chceš operaci tak zaplať, nestačí, že si platíš zdravotní pojištění.  Nemáš milión tak zdechni.  Teď se teprve v plné míře ukáže nerovnost v přístupu ke zdravotní péči.

0 0
možnosti
H

hlava222

13. 7. 2010 20:39
No opravdu hloupé zvracení

nechápu že někdo tohle může mít zapotřebí 20 let po převratu takovéhle blafy o tom jak to tehdá bylo hrozné vymýšlet. Statečné bylo zvracet tehdá, nebo alespoň když ne zvracet tak nechodit jásat na ty bolševické akce, zvracet takto podjatě dneska tak to je opravdu jen předvádění zbabělosti.

Tu dobu jsem zažil a řekl bych že to zdravotnictví bylo opravdu na dobré úrovni, očkování, prevence pro děti i dospělé, je pravda že nebyla k dostání řada léků, nebyla ta moderní technika v tom množství jako dneska,  nezachránilo se  tolik nemocných starých lidí které příroda už určila k vyřazení jako dnes ale že někdo zemře o nějaký rok dřív na tom snad vesmír nestojí. Tenkrát zkrátka když se někdo např. utopil tak měl pohřeb dneska z něj udělají živoucího nebožtíka a to je zřejmě uspěch zdravotnictví.

0 0
možnosti
WM

Wachtl M.

13. 7. 2010 17:20
Naprostý souhlas.

Za socialismu se u nás umíralo naprosto zbytečně, například pro nedostatek zahraničních léků, které  stály ve Švýcarsku pár franků, ale u nás na ně nebyly devizy. Jako pamětník znám případ rodiny, které se sice podařilo lék pro svého syna ze zahraničí získat, ale celníci v Praze na letišti dělali takové obstrukce, že se lék dostal do nemocnice pozdě.

Pokud se někdo odvolává na dlouhý průměrný věk obyvatel na Kubě, tak ten je způsoben dlouhodobým nedostatkem potravin. Lidé tam jedí pouze zeleninu s rýží, maso vidí tak dvakrát do měsíce a to ještě převážně pouze ryby. Ve stravě nemají ani tuky, protože i rostlinných olejů je tam nedostatek. Tuto "dietu" tam však lidé drží nedobrovolně, lékařská péče je tam na zoufalé úrovni, pro nedostatek základních léků - vše se musí dovážet. Vím to, protože jsem tam pět let žil.

Nenechte se pane Zieglere odradit reakcemi lidí spjatých s bývalým režimem, anebo od těch, kteří to dobu sami neprožili.

0 0
možnosti
A

Astartoth

13. 7. 2010 14:36
jasny ukaz socialisticke zaostalosti

Ti, kteri hajite socialisticke zdravotnictvi, vezte: mohl si lekar vyhledat informace o chorobe na internetu? Nemohl! Ha - dukaz jasne prohnilosti a zaostalosti!

0 0
možnosti

ellukas

12. 7. 2010 21:11
Kapitalistická devastace - díl první Zdravotnictví

Podle americké úřední publikace CIA World Factbook se USA na žebříčku průměrné délky dožití propadly za uplynulých dvacet let z 11. až na 45. místo.

0 0
možnosti
P

poiuyt

13. 7. 2010 4:07
Re: Kapitalistická devastace - díl první Zdravotnictví

Pole statiky 2010,USA jsou na 49.miste.Primitivismus je typicky rys clanku tohoto chlapa.

0 0
možnosti
L

lrklo

12. 7. 2010 20:32
Pane Zieglere a jak to, že jste utekl komunistům

z lopaty, tedy z porodnice.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
H

hafusak2

12. 7. 2010 20:04
Ten článek je jako pro pořad Retro,

někdo zavzpomíná na léta padesátá a šedesátá a další k tomu vypravuje, co viděl po plyšáku na západě v letech 90-tých - a tak to porovnají a slavně zjistí, že jsme tu byli zaostalí. Dokonalé vymývání mozků. Hlavní je si plivnout na minulost, když už na současnosti toho ke chválení moc není a výhledy do budoucna pro jistotu nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz