Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Musel jsem se podívat do kalendáře, neboť mi tady ten pamflet silně připoměl projev Emanuela Moravce z roku 1939. Kdybych nevěděl,že Moravec měl jen tři syny,myslel bych si,že Ziegler je pseudonym...Relativizování viny Německa za rozpoutání dvou světových válek patří už spíš do největší žumpy!Rv

2 0
možnosti
JN

X Přesně

"Chtít suverénní stát s deseti miliony obyvateli uprostřed Evropy může jen naiva nebo opravdu agent Kremlu."

1 0
možnosti
Foto

Tak do roku 1806 byly České země normální bundesland (spolková země), tedy součást německého soustátí. Proto tu bylo taky tolik Němců. Do roku 1918 se zde normálně mluvilo i německy. A až po druhé válce to tu Beneš vyčistil do čista a tím nás nahnal do rukou panslovanů, tedy Rusů. Osobně bych byl docela rád, kdyby se to vrátilo před rok 1918 ... Rakučáci totiž uměli dobře krotit to České švejkovství .... :-).

1 4
možnosti
LC

Pane Zieglere, ač s obsahem vašeho blogu v podstatě souhlasím, závěru příliš nerozumím. Ona se nějaká zásadně velká skupina obyvatel Česka vymezuje vůči Německu? Nějak mně ten smysl blogu uniká.

2 0
možnosti
Foto

Taky to tak vidím. Opravdu jsem nezaznamenal nějakou, výraznou protiněmeckou skupinu. Pokud nepočítám "fanoušky" německých kriminálních seriálů či německých romantických filmů...

1 0
možnosti

Hezké, moc hezké, je otázkou pouze času, kdy bude konečně zapsána v českých učebnicích, že 1. září 1939 bez vyhlášení války  Polsko přepadlo Německo, našeho velkého přítele, kterému na pomoc již 19. září přispěchal Sovětský svaz.

3 1
možnosti
JS

Je chválihodné upřednostňovat spolupráci před soupeřením. Jenže v tom velkém výčtu pozitiv jste zapomněl na důležité skutečnosti, které tento obraz poněkud narušují.

Například značná část potravin se k nám dováží z Německa a prodává se v obchodních řetězcích s německými vlastníky. Ukazuje se, že tito výrobci a prodejci dělají diametrální rozdíly v kvalitě pro český a německý trh - stejná značka, stejný výrobce, ale fatálně horší kvalita pro český trh – názorně na to upozorňuje například D-test. Přičemž nejde o výjimky, ale o trend – doslova záměr. Naprosto běžné je, že kečup v Německu má 70 % rajčat, český 15 %, český je však v cenovém srovnání o dvě koruny dražší. To je jeden ze způsobů, jakým je vysávána česká ekonomika (jde v konečném důsledku o miliardy korun).

Daleko rozšířenější je ještě jiná praxe. Jak známo, v České repubulice je ohromné množství provozů zásobujících automobilový průmysl. Podstatná část těchto provozů je pod kontrolou německých vlastníků. Je naprosto běžné, že u nás se vyrobí komponent, a to za cenu, která ideálně těsně pokryje náklady na jeho výrobu. Pak se převeze do Německa, nalepí se na něj čárový kód a cena vzroste i několikanásobně. V Německu rázem vykazují ohromnou produktivitu, zatímco v Čechách balancují na hraně ziskovosti.

Na to, jak slabý je u nás růst HDP, je velmi zajímavé, jak mimořádně ziskový je u nás bankovní sektor – je to přímo bankovní zázrak. Například Erste Bank (Česká spořitelna) vykázala u nás zisk, který jí mohou závidět nejen mateřská, ale i ostatní dceřiné společnosti.

Jenže tady už je úroveň "vysávání" naši ekonomiky na úrovni stovek miliard. Takhle si nepředstavuji seriózní partnerství. Německo využívá (je i výstižnější slovo) faktu své důležitosti pro naši ekonomiku – to by ale nemělo bránit naší politické reprezentaci, aby důrazněji hájila naše zájmy, jinak časem přijdeme o všechno, co lze označit pojmem "národní zájem".

5 0
možnosti
JZ

Vy pane Beneši asi budete mladší. Když jsem se za komunistů díval na MS v hokeji v Praze, tak čeští diváci fandili Německu a ne Rusku, tedy SSSR.

0 1
možnosti
SB

U Ruska je to výjimka. Tam fandím Němcům také. Němci jsou předposladní, RUsové poslední.

1 0
možnosti
JZ

Rusko se za své zločiny na rozdíl od Německa neomluvilo.

0 3
možnosti
JF

Je lepší se omluvit než zaplatit 1,3 biliónů korun za okupaci ČSR.

4 0
možnosti
JZ

Na rozumné spolupráci s Německem jižní Čechy dobře vydělávají a lidé to tady dobře ví. Strašení Německem je v současné době mimo mísu. Z Německa nám žádné nebezpečí nehrozí, kdo tvrdí opak, je pomatený.

0 2
možnosti
SB

Jaký pokrok oproti Husákově normalizaci! Dnes jsme pomatení, tehdy jsme byli pomýlení!

Prostě vůči Německu jste stejný patolízal jako tehdejší komouši vůči Sovětskému svazu.

7 0
možnosti
SB

Patřím k lidem, kteří Němce moc v lásce nemají. Nijak jim neubližuji, když se mě Němec zeptá na cestu, tak na slušnou otázku dostane slušnou odpověď, když mě nedávno němečtí turisé požádali, zda by si mým fotoaparátem nemohli udělat několik snímků a dát mi mailovou adresu, abych jim je potom poslal, tak jsem jim samozřejmě vyhověl (fotopaparát může na hotelovém pokoji zapomenout kdokoli), ale když třeba hrajě neměcký tým proti polskému, italskému, anglickému nebo například švédskému, vždy fandím soupeřům, nikdy ne Němcům.

V článku pana Zieglera a především v jeho poznámce z 15:52 vidím jenom lokajskou dušičku, která panáčkuje před někým, v kom vidí něco vznešeného a velkého. To já v Němcích nevidím. I když si odmyslím to, proč mi jsou nesympatičtí, tak ani v takovém případě v Němcích nevidím nic jinho než v Češích, Polácích, Maďarech, Bulharech nebo třeba Britech: Lidi jako kohokoli jiného. A v Němecjku vidím stát jako kterýkoli jiný. To, že je početnější a větší, jej v mých očích nestaví nad ostatní stsáty a národy, jak v mých očích není Dánsko méně než třeba Španělsko, přestože rozlohou (pokud nepočítáme Grónsko) i počtem obyvatel je mnohem menší.

4 0
možnosti
JZ

Já jsem nikdy nenapsal, že Němci jsou něco výjimečného, i když jejich vynálezy v oboru spalovacích motorů pomohly celé civilizaci. Ale nepotřebuji se jako zbabělý pan Beneš, proti Němcům za každou cenu vymezovat. Ve fotbale fandím Němcům, protože se mi jejich hra líbí. Z toho důvodu fandím i Bayernu Mnichov, protože hraje momentálně nejlepší fotbal na světě. A když hrají Němci proti Rusům v jakémkoli druhu sportu, fandím Němcům. Německo vnímá jako souseda a sousedské vztahy mají být dobré. Nepotřebuji se vůči ním vymezovat. Je fakt, že mně také někdy vadí Němci hlavně z bývalé NDR, ti se často chovají příšerně, s Bavory však problémy nemám.

0 3
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz