Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je síla.. A Chocholoušek nikde.. ;-D;-D

1 0
možnosti

To risknu a napíšu to. Četl jsem hodně idiotských článků, ale tohle je bez diskuze královské dílo v této oblasti. :-)

3 0
možnosti
Foto

no, to ani nemá cenu komentovat, tento výpotek už nemá ani tu čest se nazvat hovadinou...

5 0
možnosti

Publicista a bloger může psát v zásadě, co chce, je to jeho svaté právo, ale je třeba být soudný. Dekolonizace není jen Afrika, USA také vznikly dekolonizací od Anglie, celá Jižní  Amerika - její státy, také od Španělska, neřkuli asijské státy. Nikde se tam po koloniích nikomu nestýská a mnohdy dávno překonali svoje bývalé protektory. Autor mluví v podstatě pouze o poslední fázi dekolonizace - Africe. Předně mnohdy již byly kolonie pouze zátěží, ostatně i Britská říše byla před Druhou válkou poněkud dýchavičný podnik, vždyť před porážkou jí zachránili nikoliv kolonie, ale zejména program Land and lease USA (píše o tom zrovna propagovaný autorem Ferguson, kterého jsem kdysi také velmi podrobně přečetl), a za dekolonizací Afriky byl zejména tlak mezinárodního společenství, tj OSN, a naprosto stejnou měrou SSSR a USA, kteří vytušili, že nové státy by se jim mohli hodit v jejich zápolení o svět. USA a SSSR naprosto stejnou měrou militarizovali kontinent. Nu a samozřejmě bývalí kolonizátoři si mnohdy sklidili svoje plody - preferencí svých obyvatel z mateřských zemí, decimací původních elit (ano před koloniemi nebyla jen poušť, ale fungující dle místních podmínek státní útvary -království Zulu, Ašante, Bunyoro či kultura marockých Berberů. Mnohdy kvůli svým zájmům štvali proti sobě původní etnika a cynicky zabírali další a další území, kde po jejich kulturním vlivu nikdo netoužil.

1 0
možnosti

guma to je jediné co na to můžu říct, zajímavé je že za posledních 25 let jsem k nám mířily jen velice málo uprchlíků pak přišla Emerika vymlátila Irák, Libyi a rozdmychala konflikt v Sýrii při které již zemřelo více lidí než pod tím strašným diktátorem  a díky tomu všemu vznikl ISIS který je jen dílem USA a případných spojenců nikoho jiného a pro co pro dobro lidí prdlajs opět pro uplatnění svého vlivu a moci a ti se tedy vezmou oni když to způsobily plivat dnes na komunismus je jednoduché ale doba je již pryč naštěstí nenávratně USA tu bohužel máme stále a ve své opojné moci dělá až moc chyb, mnoho Amerických zbraní dnes je v rukou právě ISIS jen proto že buď jak magoři špatně shazují zásoby (možná naschvál kdo ví) nebo je dávají tzv. umírněné opozici v Sýrii která je pak předává vesele ISIS o vykradených skladech v Iráku nemluvě. Jestli jsme si kdy mohli zadělat na průser je to tu a co je horší ještě k sobě ty uprchlíky budeme tahat tak buď proti nim válčíme nebo ne zaplavením Evropy muslimy problém nevyřešíme naopak celou věc jen zkomplikujeme nebo si omezíme svobody aby mohli ty nepřizpůsobivé najít a zatknout ovšem za cenu vyššího sledování kohokoliv kdekoliv při čemkoliv Velký bratr opět získá na síle stačí se podívat o kolik svobod přišli Emeričané po 11 září nikdy jim už nebyly navráceny zpět ovšem nikomu to nevadí proč taky ne ? Za Váš článek dávám palec dolů protože s Vámi prostě nesouhlasím že by za dnešní situaci mohli komunisté (tím je nezbavuji odpovědnosti za jejich chyby a případné zločiny v minulosti)Rv

3 0
možnosti

Pan Ziegler, alias guma, zachází s historií jako s plastelinou.

5 0
možnosti

Ziegler si je jistý, že za to že je blb, může Rusko a hlavně Putin.

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Autor je bezpochyby značně neznalý  a to nejen z hlediska historických vědomostí, ale zejména ve sféře společenských věd, sociologie, psychologie atd.   Z jeho textu vyplývá, že africké a asijské státy před svou kolonizací snad vůbec neexistovaly a teprve s příchodem kolonizátorů tamní obyvatelstvo konečně dosáhlo kýženého štěstí a spokojenosti. I průměrný znalec historie velmi dobře ví, CO kolonizování území znamenalo, proč se dělo, jaké mělo katastrofální  dopady a naopak, jaké značné benefity z kolonizování plynuly pro kolonizátory.  Autora textu je mi značně líto neboť je tak silně ovlivněn naší aktuální agresivní propagandou, že se ocitl zcela mimo vnímání skutečné reality a je uzavřen ve velmi zatvrzelém bludu.

17 0
možnosti

Je to vychlastaný primitiv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz