Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D11a33d95a35k 21P18e15t55r

8. 11. 2016 4:45

300 let žití pod Rakouskem má být podle vás zřejmě vrcholem našeho bytí, Nevím, jak by s vašim názorem souhlasili Němcová, Borovský, Tyl a mnoho jiných, kteří doslova zachránili krásný Český jazyk.

0 3
možnosti

D91a70d28a23k 89P17e23t42r

8. 11. 2016 10:44

Jirko, Volku, mínusáři, ve škole jste asi chyběl, když se probíralo národní obrození. Nestydíte se?

0 0
možnosti
Foto

Radecký byl poslední rakouský vojevůdce, který dokázal vítězit. Po Radeckém už armády habsburské monarchie zaznamenávaly jenom samé porážky. Proto si Rakušané dodnes potrpí na Radeckého marš od Johana Strausse.

0 0
možnosti
Foto

Máte karmu za připomenutí.R^

2 0
možnosti
Foto

Radecký byl po dlouhá desetiletí největší český vojevůdce. My vyzdvihujeme Žižku, ale Radecký, to bylo něco úplně jiného – z čistě vojenského hlediska to byl geniální vojevůdce.

4 1
možnosti
Foto

Ve skole jsme se o Radeckem neucili. Takze o nem moc nevim. A to je mi 46let.... Jasne, mohu si to vygooglit, ale to uz neni totez, jako kdyz to znate ze skoly.

0 0
možnosti
Foto

Radecký naplánoval bitvu u Lipska, vproti Napoléonovi hodnosti generálmajor a šéfa štábu vrchního velitele spojeneckých vojsk maršála Schwarzenberka.

0 0
možnosti

Pane Zieglere, vy jste mi dal záporný bod!

Zjistěte si, jaké zločiny napáchal Radecký v Itálii!

To není můj výmysl, to jsou historická fakta!

0 5
možnosti
Foto

Pane Beneši, nemůžete měřit něco, co v těch dobách bylo součástí tažení. Ne každý generál mohl přímo dirigovat různé pluky. měli svoje velitele a byly často hodně samostatní. Někdy ke škodě, tedy většinou.

1 0
možnosti

Zcela správně kritizujete Rusy za to, že potlačovali jiné národy, ale člověka, který tyranizoval Italy, tady oslavujete.

Jste na úrovni těch, kteří v Rusku dodnes tvrdí, že na zásah v srpnu 1968 měli Sověti plné právo. Oni považují za správné, když Rusové ubližovali Čehům a Slovákům, vy považujete za správné, když rakouská armáda ubližovala Italům.

3 5
možnosti

RvRvRvRvRvRvRv!!!!!

Jakožto italštinář a tak trochu znalec Itálie kategoricky nesouhlasím.

Nejde o to, že sloužil Rakousku, ale o to, jak surově se choval k Italům a jak armády pod jeho vedením masakrovali obyvatelstvo Milána a okolí.

Vy se na to díváte tak, že Češi pod Rakouskem netrpěli. Budiž, tohle bych pochopil. Ale rakouská politika v Itálii byla špinavá a on jí sloužil. Sloužil špatné věci ne proto, že byl Čech a sloužil Rakousku, nýbrž proto, že byl Rakušan a ubližoval Italům.

Italové jej nenávidí a mají k tomu silné a zcela pochopitelné důvody.

4 7
možnosti

Pane Matuško, hodně dlouho jsem vás považoval za slušného člověka, ale tímto záporným bodem vás definitivně řadím do kategorie gaunerů.

Jak je možné, že pro vás zločiny na civilním obyvatelstvu jsou omluvitelné jenom proto, že je napáchali Rakušané v Itálii?

Italové pro vás nejsou lidé? Vražda Itala není zločinem?

0 3
možnosti

R^

Ovšem s vyhradou. Zapoměl jste na Radeckého určitě nejdůležitější mírový počin.

Přivezl k nám ŘÍZEK!! Tím obohatil středoevropskou kuchyni. :-)

5 0
možnosti

Naprostý souhlas. A popravdě řečeno, ať si někdo říká co chce, ono se za toho Rakouska "úpělo" docela dobře....

7 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,51
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz