Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

A já také raději žiji v džungli. :-)R^

0 1
možnosti
Foto

I13v28a82n 31M50a48r94e83k

22. 2. 2017 12:27

Vy v džungli (a celkem tomu věřím, a to doslova) . Já zase na Valašsku .a tím pádem v ráji. R^ [>-]

2 0
možnosti
SN

:-)........Protože nad Vašimi články vždycky dost přemýšlím,(může Vám to lichotit), tak srovnání ZOO zahradou s džunglí, se Vám moc nepovedlo. Žili jsme v ZOO, kouřili, pili, milovali jsme se, jezdili auty, která nemusela mít STK, práci jsme měli sice povinnou, ale nebyli tu žebráci a bezdomovci. Také Rómové měli pracovní povinnost, pokud si nevyřídili,(samozřejmě za příslušný bakšiš), invalidní důchod od 15 roků ! Cenzura sice byla, ale my se naučili číst mezi řádky, věděli jsme o co kráčí, a v důsledku jsem ten režim v ZOO pěkně "ojebávali" jak teď v jiné souvislosti, pravívá náš vážený premiér!

Očekával jsem, že po změně režimu,(nebudu psát revoluci), přijde systém, který bude dobrem pro všechny lidi, ne jen pro pár vyvolených. Bohužel ! Vynoří se jakýsi Ludvík, zakáže mi kouření, kterému holduji nezřízeně od 15 roků, zakáže mi alkohol, protože hospodský, jak uzná po jednom pivě, že jsem přiopilý, tak mě musí vyhodit z hospody, jinak by si koledoval o trest.O nulové toleranci k alkoholu u řidičů nemluvím, to máme jediní v Evropě, jsme tudíž považováni za nesvéprávné blbečky.

1 1
možnosti
SN

:-)......pokr. ...Za komín, který jsem si celá léta vymetal sám, zaplatím 1200 kč, za kontrolu nových kamen také 1200. TEchnická prohlídka vč. emisí není také levná záležitost a zajišťuje pravidelnou práci a příjmy mnoha lidem. Další postižení si doplní nespočet dalších utahování obojků v "džungli" žijící ve Vašich představách. Pro mně je to opravdu "džungle" kde platí jen právo silnějšího, se svobodou, jak si je přestavuji, to nemá nic společného ! !!!!!!

1 1
možnosti
OP

Karma samozrejme! Jen si myslim,ze ceskej dabing byl skvely-Rösner a dalsi...

1 0
možnosti
PL

P14e31t22r 76L94a82n82g76e21r

19. 2. 2017 20:08

Do čeho všeho ještě zamotáte pane Zieglere třídní boj?

5 4
možnosti
JZ

Já na rozdíl od komunistů pane Langere třídní boj nikam nezatahuji. ;-D

0 3
možnosti
PK

Tak ZOO to bylo ve smyslu železné opony, ale že bychom dostávali od státu pravidelnou stravu a bydlení jako ti lvi v kleci? Docela jsem se na uvedené potřeby pro rodinu se 3 dětmi namakal. Forman je samozřejmě skvělý, ale žádná společnost ani západní, není složena ze samých Formanů. To je i teoreticky nemožné.

1 0
možnosti
Foto

Jinak, i když je to jen prkotina, tak Forman u nás netočil ten film v roce 1984. To šel Amadeus totiž do kin. Točil se samozřejmě dřív.

Vím to dost přesně, protože jsem se štábem projednával pronájem našeho byla v Hradešínské ulici. Vila, blízko centra, s výhledem do zahrady, ale naše koupelna nebyla "up to date" a v socialistické mizérii se mi ji nepovedlo tak rychle rekonstruovat. Ale, také jsem by dost líný.

Nicméně, abych pana Zieglera uspokojil, tak moji vídenští zaměstnavatelé tehdy říkali: "Herr Hermanek, Amadeus je ten nejlepší československý vývozní artikl".

Ale, popravdě, ČSSR tehdy Amadea neprodávala.

3 2
možnosti
Foto

Našeho bytu, samozřejmě.

1 2
možnosti
Foto

Tedy, Vaši fantazii bych chtěl mít. "Lidé, když viděli Amadea, tak zjistili, že socialismus skončil".

To, že socialismus je na dvě věci, to lidi věděli už dávno. Jen Charta v čele s Havlem ne.

4 5
možnosti
MM

Jasně, Charta a Havel chtěli socialismus, zatímco vy jste proti němu bojoval.

Taky dobrý!;-D

5 2
možnosti
Foto

Podle mne je český dabing Amadeus výborný, zejména díky představitelům Salieriho (B. Rosner) a Mozarta (Jiří Langmajer). V anglické versi by určitě nebyl srozumitelný tolika českým divákům. Předpokládám, že s dabingem byl spokojený i Miloš Forman. Je to PAN režizér - škoda že takových režizerských osobností nemáme víc... R^

7 1
možnosti
VH
Foto

I51v40a48n 60M93a49r91e58k

19. 2. 2017 13:38

P.Jene ,na rozdíl od Vás jsem žil v "ZOO" hezkých pár let, kupodivu jsem to bez problémů i s mou rodinou v pohodě přežil.

A dnešní džungle ? Tak to je opravdu ten přesný název. Zrovna tak jako o nenávisti panující v ní , o tom se téměř každý den přesvědčuji. . .. Třeba ve vašich blozích .

3 7
možnosti
JR

J75a98n 31R69á93ž

19. 2. 2017 14:15

Mně tolik bující zcela iracionální nenávist mezi lidmi také irituje. Je zajímavé pozorovat, že tolik nenávisti není v zemích, kde jejich obyvatelé žijí v džungli kapitalismu celý život.

Jsem přesvědčen že ten zcela iracionální pocit ohrožení, který produkuje vznik nepřátelství a tedy i projevy nenávisti, má základ v neschopnosti mnohých se přeorientovat z prostředí, kde lidem, kteří přijali trpně stav nesvobody výměnou za imaginární pocit sociálních jistot do prostředí, kde jedinou jistotou je, že se o svůj život musí každý postarat výhradně sám. Chápu sice, že mnoho lidí výhradní a nedílnou odpovědnost za svůj život nejsou schopni unést, ale zase jsem přesvědčen, že kroky všech vlád byly směřovány k tomu, aby ten přechod byl co nejméně bolestivý. Bohužel pro někoho ten přechod bolestivý byl, ale tomu se zabránit nedalo.

Život prostě není procházka růžovým sadem! Kdo si to včas uvědomil, má problémy s adaptací na život s právem svobodné volby jak žít, podstatně menší.

P.S. Pro informaci: Jsem ročník 1944 a tak se životem v ZOO mám bohaté zkušenosti.

6 0
možnosti
JR

J57a43n 37R17á66ž

19. 2. 2017 13:26

Dal jsem karmu a s úsměvem kvituji naprosto trefné srovnání komunismu a kapitalismu. Také raději žiji v džungli dnešní ČR, i když to jednoduché vůbec není, než bych se vrátil do ZOO dřívější ČSSR. R^

P.S. Rád chodím do ZOO, ale pohled na zlenivělé lvy, srozuměné s životem v kleci, neb se o nic nemusejí starat a nic jim nehrozí, mi vhání slzy do očí, neb mi připomíná, jak velká množina našich spoluobčanů by se ráda vrátila zpět do klece socialismu, kde by měli zpět své pseudojistoty.

13 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,77
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz