Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dík za foto mého spolužáka Vaska, vzpomněla jsem si na studentská léta na JAMU. Já mám jiné zkušenosti s prislusniky za bývalého režimu. Kdykoli jsem se na ně obrátila jako malé ztracené dítě, dovedli mě domů a dali lizatko. Kdykoli jsem požadovala na kámoše, že je drzej, dali mu za ucho a kámoš se pak bál domů. To současná policie je jiné kafe.Když jsem jim nahlásila krádež mých věcí v obchodě vcetne penez před jejich nosem, řekli fajn, ale nechce se nám tam jít těch 26 kroků, možná až za týden, když mi dluzil defraudant cca10 tisic ostatním i přes 2 miliony, sdělil mi vyšetřovatel , že už předem vi, že sedět nebude a peníze neuvidim. To není krutost, ale lenost a bezmoc. Diki, lepší bylo lizatko za totáče.

1 0
možnosti

Tak jsem po vašem tipu u osmého dílu.

Prioritně má seriál příběh, charismatické a zároveň realistické charaktery a vzájemné vztahy postav, dobré herecké výkony, včetně postav se zápornou karmou, zdařilá kamera, střih a režie. A dále bych vyzdvihl atmosféru danou perfektní výběrem exterierů a interierů, i drobných dobových předmětů a práci s hudebním doprovodem.

Ale rozhodně se nejedná prioritně o propagandu jak by se dalo tušit z vašeho blogu. Doba osmdesátek je jen rámec pro příběh. To jste vy vůbec nepochopil. Pokud si jako dojem odnášíte pouze třídní boj pane Zieglere, tak je to divné. Nechte konečně třídní boj propadlišti komunistických dějin. Na seriálu však oceňují, že naprosto precizně popsal zrůdnost komunistické totality.

Zdroj: http://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591250

0 0
možnosti
Foto

Karma, pane Zieglere....R^

0 0
možnosti
Foto

Ještě takovou drobnou připomínku.

Nemohu se zbavit dojmu, že jste si parádně naběhl na vidle, když jste patřičně zdůraznil zrůdnost tehdejšího režimu a nějak Vám zcela uniklo, že celý příběh se

odehrává v r. 2016 a je o policajtovi, který se stane obětí mafiánských praktik v dané době (tedy 26 let po "demokratickém" převratu).

A nejde o žádný ojedinělý případ, je to jen malá ukázka toho, s čím se musí

vyrovnávat policie v dnešní době. Takže je zde zcela na místě otázka na pana autora blogu, jestli jsme si nějak polepšili? Nebo jste si snad nevšiml, že dnešní poměry s policajty a se zločinci jsou dnes o dost horší, jak nakonec závěr seriálu dokumentuje?

0 0
možnosti

V roce 2016 se odehrává první polovina prvního dílu a poslední polovina desátého dílu. Takže na vidle jste si parádně naběhl vy. :-)

2 0
možnosti

Bylo to výborný.Herecky vynikající.

0 0
možnosti

Pokud jde o pendrekové lázně a koncerty ,tak po koncertě Suzi Quatro v 97. byla pěkná.;-)

0 0
možnosti

Souhlasím , nechalo se na to opravdu koukat, nic podobně pěkného jsem za poslední dobu neviděl. A protože už něco pamatuji mohu potvrdit, že skutečně nic přikresleného v jednání a konání příslušníků tehdejší V.B. nebylo a chování stranických funkcionářů pro roky 82a 83 naprosto v normě. Panu autorovi karmaR^

3 0
možnosti

Ano, funkcionáři tehdy byli od prostých lidí označováni jako novodobá šlechta. I když pravý šlechtic se chová šlechetně. Podobně, jako před rokem 1989, se i dnes chovají někteří funkcionáři "velkých" stran. Škoda, kde jsme za 27 let mohli být...?

0 0
možnosti

Celkem souhlas, až na tu jedničku. Tak zase povedené to nebylo. Dost mi třeba vadilo, že se v posledním díle navázalo na první díl, aniž by se divákům po těch předchozích devíti dílech trochu osvěžila paměť. Já bych tomu seriálu dal dvojku. Jedničku si zaslouží české kriminální seriály z produkce HBO Mamon a Pustina (vřele doporučuji).

1 0
možnosti
Foto

Vykreslená atmosféra ve filmu byla dost věrná, některé faktické detaily, třeba u těch hraničních drátů, výbuch v pohraniční rotě, ale jinak pro laika dost nepodstatné, byly přitažené za vlasy. Po dlouhé době zajímavá tvorba i výkony většiny herců.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS