Diskuse

Izrael právem likviduje islamistické teroristy v Sýrii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P73e98t92r 13L98a14n86g80e15r

20. 3. 2017 15:24

Jedna věc je přijmout údery Izraele jako nezbytnost, s tím problém nemám. Ale vy autore doslova obdivujete, glorifikujete a ospravedlňujete násilí. Přitom se zde prezentujete jako demokrat. Aspoň že nerozlišujete jako komunisté spravedlivou a nespravedlivou válku...

0 1
možnosti
OP

Karma samozřejmě! Hizbaláh je dnes nejvlivnější teroristickou organizací světa.

2 1
možnosti
Foto

Akty státního terorismu nelze provozovat donekonečna, pokud se dostane Izrael nějaký šílený nápad a napadne ruskou základnu, změní se jeho letadla na šrot během několika minut.

0 3
možnosti
OP

Proč by napadali ruskou základnu?

0 1
možnosti
RK

R63a18d30e39k 73K25a19r25a95s

19. 3. 2017 18:34

Faktem je, že toto beztrestné porušování mezinárodního práva ze strany Izraele končí, jelikož Sýrie se pomalu, k velké nevoli Izraele, začíná stabilizovat.

3 4
možnosti
PT

P35e76t76r 36T75o93m88e72k

19. 3. 2017 19:12

A na to jste přišel jak ?

3 0
možnosti
JG

J35. 60G18r14o90h

19. 3. 2017 16:26

Hizballáh vyzbrojuje Irán, to autore snad víte.Dle oficiální zprávy agentury Sana Izrael zaútočil na postavení vládních jednotek. Jak mi vysvětlíte fakt, že Hizballáh bránil křestanskou enklávu v Syrii před Frontou an-Nusra. Nic nění černobílé v tomto konfliktu jak to autore vidíte Vy.

2 3
možnosti
Foto

Hizbaláh ozbrojuje zejména a hlavně Sýrie. Proto Hizbaláh bojuje na straně Asada. Pro něj je Izrael hlavním nepřítelem, Saná lže.

4 0
možnosti
LH

Tak tady bych byl hodně opatrný s názorem jestli to bylo opravnene a proti komu vlastně izraelci zasáhli a proč

4 0
možnosti
Foto

Netanjahu při poslední návštěvě Ruska předložil Putinovy letecké snímky z ruské základny v Pamíře, dokládající, že z ruských vrtulníků se vykládají zbraně pro Hizbaláh a tyto zbraně jsou odváženy k Golanům. Sdělil Putinovy, že Izrael z důvodu hájit svoji bezpečnost a svých obyvatel, přestane tolerovat skutečnost, že se jedná o ruskou základnu. Putin slíbil zjednat nápravu a další letecké snímky ukázaly, že se zbraně vykládají dál a tak Izrael letecky zútočil na tuto leteckou základnu s cílem zničit přistávací dráhu. Je to varování pro Rusko, že Izrael už nebude jenom žádat Rusko o zjednání nápravy.

0 1
možnosti
Foto

Doporučuji, každému navštívit Izrael. Já protože se bojím létat letadlem jsem tam nejel, ale letěli se tam podívat moje přeslice. Podle jejich vyprávění se jejich pohled na celý konflikt mezi Araby a Židy změnil. Arabové tam mají všechna práva. Při návštěvě Jordánska projeli Palestinskou zónou, kde je kontroloval Arab, Židovskou zónou, kde je kontrolova Žid a Jordánskou, kde je kontrolovali Jordánci, kde je rozveselil nález figurky Mufa, kterou měla dcera v kufru a po zjištění, že když se mu vytáhne jazyk, tak začně vrnět, tak jejich radost neznala mezí. Také je nutné vzít sebou pytlík s bonbony pro žebrající arabské děti.

2 0
možnosti
Foto

Byl jsem tam celkem třikrát, 2x soukromě, jednou se sborem zpěváků. Mám ze světa celkem dobře vyvinutý smysl pro bezpečí, ale zde bylo možné se procházet ztichlým Starým městem zcela bez obav. Arabové jsou sice trochu vlezlí se svým zbožím, ale rozhodně méně, než třeba v Maroku. jednou se dá posedět v košer restauraci, jindy u Arabů na bezvadné jídlo.

Jako turista jste vítán všude.

Měl jsem možnost rozmluvy jak s Židy, Araby, tak i třeba beduíny. Arabové vám sdělí mezi čtyřma očima, že jsou zde rádi, protože jejich výdělky jsou s těmi v Gaze či mimo Israel nesrovnatelné. Mnohdy jeden člověk živí početnou rodinu. Navenek však musí držet basu a nadávat na Israel /jinak riskuje život/. Židé chtějí klid, vadí jim ostřelování a útoky, na problém osad v Judei a Samaří mají poměrně rozdílné názory.

Ortodoxní si vás nevšímají, jste pro ně vzduch, ale nelze to brát osobně, podobný vztah mají k jiným Israelcům.

Nesmírně si cení armády, protože vědí, že je to jediná účinná obrana jejich životů.

6 0
možnosti
PT

P28e68t34r 59T90o48m84e74k

19. 3. 2017 13:14

Kdyby Izrael nebyl tvrdý ke svým muslimským nepřátelům, už by dávno neexistoval.

11 0
možnosti
RM

Není to poprvé ani zřejmě, bohužel, naposledy, kdy Izrael bombarduje nejen Sýrii, ale i jiné státy. Když si může Izrael navzdory RB OSN atd. stavět osady na pozemcích, které jsou okupovaným územím a navrch v soukromém vlastnictví Arabů - mnohdy, tak proč by si nakonec nemohl zabombardovat třeba Damašek. Když tak freneticky tleskáme, jistě budeme mít shodné pochopení až to bude obráceně. Nebo snad chceme, aby se mezinárodní právo dodržovalo? To snad ne, to by byl přece podle této zvrácené logiky lidí nadšených z bombardování cizího státu bez vyhlášení války atd. antisemitismus.Takže nám přihlouplé fandovství, podobné fanouškům z fotbalových kotlů posunulo světová pravidla trochu do absurdity, že ?

5 7
možnosti
Foto

Izrael nestaví osady na pozemích, kde jsou majitelé na Arabové. Pokud k tomu dojde nechá Izrael takovou osadu zbourat a židovské obyvatele vystěhovat a půdu vrátit, tak jako nedávo bylo s osadou Amon( doufám, že to píšu správně) Izrael si půdu kupuje od Arabů a dílem rozšiřuje původní osady, kde půda patří Izraeli. Podle Palestinců je všechno jejich. Izrael je oklopen státy, které se snaží zničit stát Izrel. Izrael nikdy neútočí jako první. Vždy na útok ze strany Hizbaláhu, odpovídá odpovídající odvetou. Dále hlídá Hizbaláh. Netanjahu líta do Moskvy z důvodu, že ví, že Hizbaláh získává zbraně z Ruska a jedná s Putimem, aby dodávky zbraní Hizbaláhu byly zastaveny. Poslední útok Izraele na Sýrii byl útok na předkladiště zbraní pro Hizbaláh. Všechny útoky na Syrii směřují vždy proti Hizbaláhu a konvojím se zbraněmi.

7 1
možnosti
Foto

Však podle Koránu 5:32 mají děti Izraele právo zabíjet lidi, kteří šíří "mischief in the land". Takže muslimové si nemůžou stěžovat.

1 0
možnosti