Diskuse

Gabčík a Kubiš jsou hrdinové navzdory zbabělým čecháčkům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aby to nezapadlo

Pamětní deska por. JanuKubišovi. Osvobozený nášinec 24. června 1947, s.2

Jednota Čsl. Orla uspořádala podzáštitou ministra národní obrany arm. gen. L. Svobody v Rudíkově u VelkéhoMeziřičí s místními národními výbory sousedních obcí v neděli slavnost,při niž odhalila pamětní desku svému členu por. Janu Kubišovi, učastníku atentátuna Heydricha. Náčelník Čsl. Orla Dr Slavotínek zhodnotil osobnost zvěčnělého aodevzdal 8letému synovci, nejbližšímu příbuznému padlého hrdiny, RudolfuKubišovi, pamětní medaili Čsl. Orel zásluze. V zastoupení ministra národníobrany promluvil gen. Novák a za rodnou obec mistopředseda MNV z Dolních VilémovicNovotný.

0 0
možnosti

J19a56n 84R32á42ž

29. 5. 2017 9:00

Tím zbabělým Čecháčkem myslíte sebe a své kamarády? Kdykoliv Češi dostali šanci bojovat, vždy dokázali, že zbabělci nejsou. Za první světové to dokázali na obou stranách fronty, za druhé světové jak v Rusku, tak u Tobruku i v Británii. Stejně tak byli pro svou odvahu respektovaní v Iráku a jsou uznávání dnes v Afghánistánu.

Nechte si pindy o zbabělých Čecháčcích do diskuzí v kavárnách a neotravujte zde!

5 1
možnosti
Foto

Hodnocení dobré - špatné je hodnocení hlupáků. Je třeba dávat na misky vah a spravedlivé sledovat, kam se váhy převáží. Atentát na Heydricha byla akce politiků a vojenských papalášů,, kteří byli za bukem v Londýně. Psát hrdinský blog je snadné, ale dívat se, jak vám zabíjejí vaše nejbližší, ženu, děti, jít ke zdi nebo strkat hlavu do gilotiny, rád bych pana autora viděl. Opět kvůli politikům a jejich frajeřině tragicky zemřelo tisíce lidí, žen a dětí. Doporučuji nový český film Lidice a představit si, že u zdi Horáková statku stojím já a v náklaďáku se dusí výfukovými plyny moje děti.

8 0
možnosti

P93e76t39r 26M21u83n90z49a27r

28. 5. 2017 20:18

"Atentát na Heydricha byla akce politiků a vojenských papalášů" - To myslíte jak? Vždy bude někdo kdo vojenskou akci nařídí a někdo kdo ji naplánuje a přitom to nikdy nejsou nikdy ti co ponesou kůži na trh. Jak jinak by jste to chtěl dělat vážený pane? Ani ten slavnej socializmus na tom nic nezměnil.

3 2
možnosti

Pane Zieglere

ohrazuji se proti dehonestaci našeho národa, které se dopouštíte.

Ti zbabělí čecháčkové vzorně narukovali při mobilizaci, bojovali a umírali na mnoha frontách.

Osobně jsem prožíval okupaci v roce 1968 v záklaďák ve stráži, o vstupu 5 armád jsem věděl už od cca 23 hod a až do rána jsem si myslel, že byl vyhlášen bojový poplach a že půjdu do války. Asi jsem hrozný zbabělec, když jse se těch několik hodin duševně připravoval na to, že musím každého protivníka bez milosti hned zastřelit, dříve než on zabije mne, namísto, abych zbaběle utekl a někam se před válkou skryl.

Jsem si jist, že by se naše armáda tehdy v případě rozkazu bránila i když by to asi nedopadlo dobře.

Pane Zieglere,

vzhledem k vašemu odsouzení zbabělých čecháčků doufám, že jste připraven položit život za naši zem jako příslušník stálých aktivních záloh. I když je nesporný fakt, že současná , na rozdíl od 1938 a i 1968, není schopna bránit naše území.

14 0
možnosti
Foto

I11v96a22n 87M92a33r43e83k

28. 5. 2017 21:18

V "Masných krámech" bohužel pobočka "aktivních záloh" není . ;-(

5 0
možnosti
Foto

Asi bych vám dal i karmu, ale za ty "cecháčky" a motání do toho Kajínka, tak je! Rv

5 2
možnosti
Foto

Vše je relativní a navíc, člověk aby ve válce přežil, se musí chovat uvážlivě. Z Kubiše a Gabčíka udělal hrdinu hlavně J.V.Stalin tím, že vyhrál válku. Do té doby to byli jen teroristé.

2 12
možnosti
Foto

Že by k těm zbabělým čecháčkům patřil Sir Robert Bruce Lockhart, který ve svých pamětech napsal, že amíčtí a britští důstojníci při zprávě o smrti Heydricha neskrývali uspokojení, že kat Čechů došel osudu, jehož si zasloužil, ale že "ve skutečnosti jeho zavraždění, dílo českých agentů dopravených padáky, nepřineslo útěchy Čechoslovákům a hodnoty pro spojeneckou věc. Německá pomsta byla rychlá a nelítostná. Jejím zevním znamením bylo vypálení Lidic; jejím vážnějším účinkem rozlom českého podzemního hnutí a soustavy tajných spojů mezi Československem a Británii." (Přichází zúčtování, s.239)

2 2
možnosti

M81i71l31a81n 72R55a76d25e96k

28. 5. 2017 17:50

JENZE - kdyby se nikdo necukal, a nechal to plavat, nikdo nevedel ze USA se podrari, po OBROVSKYCH OBETECH kdy za nasi blbost zase umirali americti chlapci, tak ze se jim podari nas osvobodit, tak Heydrich by nas po case vrazdil ve velkem.

Popravit si kata neni omyl.

3 0
možnosti

M92i70l27a25n 15R81a43d21e11k

28. 5. 2017 16:54

vy jste obet socanske a bolsevicke propagandy. Cechacky z nas ta propaganda delala jedna radost. Ale zapomel jste na mobilizaci, jako Cesi do toho sli bez vahani, vcetne meho dedy, byvaleho legionare. Skoda ze to Benes odvolal, my byli silni, ne jako Polsko - kone proti tankum. Tak kde to cechackovstvi berete?

Zvlaste pote co hodne Cechu odeslo bojovat za hranice, jak zapadni tak vychodni a cest OBOUM STRANAM.

Parasutiste byli zabiti, a mozna dobre tak, jinak by skoncili nekde v uranovych dolech za komunistu. To uz ta smrt byla lehci

A dnes jsme stale mala zeme, ale obdivuji nektere politiky vcetne Zemana ze jako skoro jedini politici verejne podporuji Izrael. A ze Zeman rekl verejne ze dnesni problem s "uprchliky" je vyplodem nasi zbabelosti. Te same zbabelosti ktere se dopustili Daladiera a Chamberlain, ustupovali zlu az nebylo kam. Za to Zemanovi odpoustim jine jeho hrichy

5 0
možnosti
Foto

Že to bylo zbytečné a nemělo to význam, s tím začali v 60. letech komunisté. Likvidace Heydricha v Londýně upevnila spojenecké renomé exilové vlády. Krátce po útoku západní spojenci odstoupili od mnichovské dohody.

Už jenom tento jediný důvod stál za to. A samotní vojáci, co jdou skoro na jistou smrt, jsou hrdinové a je jedno co neobolševici tvrdí o jejich motivaci. Ta s tím lidsky nemá nic společného. Ode mě karma. A zasloužená.

17 0
možnosti
Foto

Že to bylo zbytečné a že Lidice byly obětí atentátu, to razili kom již v padesátých letech!Až v šedesátýchch se v době uvolnění se tato rétorika poněkud zmírnila, Jen na Ležáky se ,,poněkud" pozapomínalo, též pochopitelně účelověRv Ovšem mnozí pravdu znali a to CELOUR^ A v oněch časech byly natočeny i filmy jako Atentát, či Neběští jezdci. Ne jako ,,trháky", ale z čirého altruizmu a vlastenectvíR^

4 1
možnosti