Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Zajímavé připomenutí historie.

1 0
možnosti
PL

Dobré připomenout tyto události. Navíc dnes dobře napsáno. Snad jen titulek mohl být méně bulvární bez těch natěračů. Ale i tak karma.R^

3 0
možnosti
Foto

Ale pak je nutné připomenout všechno. Počátkem května 1967 izraelský ministr zahraničí prohlásil, že není přípustné, aby Izrael se svým počtem obyvatel zůstal definitivně uzavřen do svých dosavadních hranic.

A hned je jasné, kdo měl zájem na rozpoutání válečného konfliktu.

0 3
možnosti
Foto

I41v48a57n 42M42a91r56e93k

4. 6. 2017 16:37

Ano p.Jene , Izraelci ctí pořekadlo "Nejlepší obrana je útok" . . . . . . My jim můžeme jejich víru,morálku a statečnost s jakou přežívají mezi svými " vydařenými sousedy" jen závidět. ***IZRAEL***VR^

2 0
možnosti
JN

J66o26s98e55f 21N22i22k83l

4. 6. 2017 14:55

....Izraelský generál Matitjahu Peled pět let po skončení války, 19. dubna 1972, prohlásil: „Teze, že v červnu 1967 nad námi viselo nebezpečí genocidy a že Izrael bojoval za svojí fyzickou existenci, je bluf, který se zrodil a vyvinul po válce.“...

2 8
možnosti
VE

A všichni historici a ostatní svět žijí v bludu.

7 1
možnosti
Foto

Tak především vítězství Arabů ve válce zabránila resoluce RB OSN, která se přihlásila k principu nepřípustnosti získání území válkou. Od tohoto momentu kterékoliv straně nejenom v tomto konfliktu byly jakékoliv územní zisky k ničemu.

1 5
možnosti
JA

Pane Zieglere, výborný článek, karma R^. Všechny evropské politiky, vlády a další hlavouny co rozhodují, poslat do Izraele do učení (a Izraelcům vzkázat, ať jsou ve výuce nekompromisní, neboť jsou to lidé těžko vzdělavatelní, dokud nebudou mít řádně zalezlo pod kůži, jak bránit svoji vlast, tak je nepouštět zpět).

12 0
možnosti
Foto

Jak později vyplynulo dne 13 května sdělil předseda Nejvyššího sovětu Nikolaj Podgornyj Násirovovu pobočníku Anwáru Sádátovi sdělil, že izraelské jednotky se chystají napadnout Sýrii. Sovětský vůdce mluvil o 11-13 brigádě a jako předpokládaný útok stanovil na 17. května. Celá informace byla lež s cílem vyprokovat útok arabských států na Izrael. Ujišťoval Arabské státy, že případné napadení Izraele bude vítězné, protože, kdo bude bojovat na straně Izraele ? Podle jejich slov, kluci ze stánků s espresem, nebo pasáci s Dezingoffovy ulice.

3 1
možnosti
Foto

Vy jste nečetl komentář Moše Dajana k historii syrsko-izraelského konfliktu? A také nevíte nic, jak létaly izraelské stíhačky nad Damaškem?

1 1
možnosti
Foto

Karma, pane Zieglere. Nepřeháním to trochu?

Ale jen maličkost. Egyptský prezident Gamal Abd an-Násir (arabsky: جمال عبد الناصر ) nebo také Gamal Abdel Nasser

https://www.google.cz/search?q=gamal+abdul+nasser&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=2vMzWb6sK4Su8wfHwq3oBQ

Nechtěl Židy do moře naházet nýbrž zahnat. Ale jinak moc dobrá vzpomínka. Děkuji.

4 0
možnosti
VV

Ano, mate pravdu. uz tydny pred tim ceskoslovensky tisk pasal jak Gamal Abdul Nasser a otec dnesniho ́Syrskeho diktatora Hafiz Asad zazenou zidy do more.

1 0
možnosti
Foto

není dobré posuzovat vzájemné agrese mezi státy Orientu jednostranně a stavět se na tu či onu stranu. Vždy nutno respektovat vůli OSN a případné agresory vést k odpovědnosti, to je základ pro dobrou demokracii i byznys.

1 8
možnosti
VV

Ano, lepe by bylo posuzovat agresi statu kdysi zaujimajiciho sestinu sveta.

3 0
možnosti
Foto

Doplním - s dovolením - Váš článek o jeden málo známý fakt. V době útoku na egyptské letectvo - tedy v situaci, kdy Násir už věděl, že přinejmenším jeho letadla nevzlétnou - zapřel tento fakt svým arabským spojencům. Naopak sdělil, že letadla odstartují.Židé tak měli dostatek času, aby se vrátili na Sýrii a provedli s jejich letadly totéž, Nebýt zpupnosti Násira, možná by Židé neuspěli.

Jinak samozřejmě karma a souhlas s panem Rážem a paní Černou níže.

8 0
možnosti
Foto

Izrael díky tajné službě Mossad znal dokonale zvyky egyptského letectva. Bylo jim známo, že egptská letadla jsou ve zduchu od čtyř hodin do sedmi hodin ráno a pak letadla přistanou a piloti a letecký presonál jde na snídani. Takže od sedmi do osmi není ve vzduchu žádné vojenské letadlo Egypta. Izrael naplánoval útok v 07:45 hodin ráno a to ne z východního směru, kam směřovaly radary Egypta, ale z jižního a severního směru. Napadli nechráněné letecké základy a zcela je zničily. Zničil 304 egyptských letadel z celkového množství 419 letadel. Egypt tím byl tak šokován, že odmítal věřit, že to byla izraelská letadla a obvinil z útoku USA a V. Británii. Izraeli do karet hrála i skutečnost, že ve směru jejich útoku se pohybovala dopravní letadlo Ilijušin - 14 ve kterém letěl na inspekci ministr obrany Egypta Abdul Hákim Amer a byl dán pozemním cílům Egypta podél průplavu rozkaz nestřílet po letadlech, protože byla obava, že znervoznělí vojáci Egypta by mohli sundat inspekční dopravní letadlo.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS