Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Klub českého pohraničí je politickou organizací , jsou v ní různí jedinci zejména napojení na KSČm. Záklaďáci byli naveleni do PS z různých sociálních vrstev, netoužili po někom střílet (mluvím o 70 a 80 letech), chtěli nějak přečkat dva roky. Ti co byli v první linii byli vystrašení a děsili se, že budou muset po někom střílet. Mohli se z toho dostat nějakým prohlášením typu,,chystám se dezertovat" nebo ,,mám sestřenici v západním Německu" a VKR je stáhlo. Neházel bych kolektivní vinu na všechny. Tenhle článeček je typickým příkladem zobecňováním polopravd, tahkhle psalo úvodníky Rudé právo. Nemyslím si, že všichni vojáci wermachtu byli váleční zločinci, nemyslím si všichni záklaďáci u PS byli vrazi. Nemotejte do toho Klub českého pohraničí, nejsou to nějací výsadní mluvčí bývalých příslušníků PS ale spíše politická agitka. Bohužel tahle nevědomost zasáhla i některé historiky , tak se hlásí polopravdy a tihle ,,spisovatelé" je papouškují.Není to obhajoba bezdůvodných masakrů či komunistické ideologie, ale pouze snaha o pravdu. Koneckonců i někteří politici zde blogují. Tomio měl třeba svého času vysokou karmu a jiní a jiní.

1 0
možnosti
PU

P19e64t71r 10U91h26e14r

16. 6. 2017 10:25

KČP je politickou organizací? To jste vyčetl kde? Přečtěte si jejich preambuli: "Klub českého pohraničí vznikl původně jako občanská iniciativa v severočeském Chomutově. Založili jej tamní vlastenci jako výraz svého odporu a protestu proti narůstající hrozbě germanizace v důsledku oživování politiky německého revanšismu, jemuž začali otvírat prostor v českém prostředí i někteří veřejní představitelé." To je jen krátký začátek, zbytek je ve stejném duchu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,37
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz