Diskuse

Drsná obžaloba mizerného ruského školství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma samozrejme! A v Rusku bude jeste hur. Vsechny resorty mimo resort obrany maji seskrtane rozpocty. Pro studenty byly zruseny napr. slevy na dopravu do skoly, coz poskodi jiz tak po krizi zchudle rodiny se studenty.

1 0
možnosti

Je ostudné, že Rusko v mnoha přehledech má v nejlepší pětistovce jen dvě univerzity. Srovnatelné, ale i menší země jako např. Švýcarsko nebo Korejská republika jsou na tom lépe.

1 0
možnosti

Petříku, odpovězte jasně na tuto otázku. Jsou v USA, Kanadě, Francii, Velké Británii, Německu a Švýcarsku lepší VŠ než v Rusku nebo ne?

2 0
možnosti

http://www.shanghairanking.com/ARWU2016.html

Musím konstatovat, že Petřík opět lže, jak je jeho zvykem. Z tohoto přehledu vyplývá, že před ruskými univerzitami jsou univerzity americké, britské, francouzské, izraelské, švýcarské. singapurské a další. Moskevská univerzita je na 87. místě, Sankt Petěrburská na 301 - 400 místě, ono po sté příčce už se uvádí pouze pořadí po stovkách 101 - 200 atd. A pražská Karlova univerzita je na 201 - 300 místě a vůbec si nestojí ve světovém srovnání špatně.

Dobře, s Ruskem, které je větší, se nesrovnávejme. Ale vysoké školství ve srovnatelných zemích, jak jsem doložil výše, je na tom daleko lépe. Fakta, jsou holt fakta?

2 0
možnosti

Ruští papaláši posílají studovat své děti na univerzity na Západě. Proč asi?

3 0
možnosti

A kde se tedy berou ti geniální ruští hackeři, kterými tady neustále strašíte, když tam prý mají tak mizerné školství?

Skoro mi připadá, že už se zaplétáte do vlastních lží.

1 5
možnosti

Oni hackeři chodí do škol? Něco jako vysoká škola hackerská?8-o

7 0
možnosti
Foto

Tak jsem si myslel, jak se ta diskuze nerozjede, když ji nebudu kazit a vono nic.

Musíte se více snažit, pane Zieglere.

0 5
možnosti

Pane Zieglere, nestrašte. Jsou to jen slova. Přiznávám, že jsem žádnou ruskou univerzitu neviděl, ale viděl jsem ruskýho prezidenta kráčet kremelskými sály. Vrata jak vod stodoly a celý ze zlata. Podlaha z mramoru a u stropu les z křišťálovejch lustrů. Viděl jsem to na vlastní voči v televízi, proto vašim řádkům moc nevěřím.

4 2
možnosti

Nedělám si o ruském školství žádné iluze, i když produkuje třeba výborné hackery. Ale pan Ziegler by se měl spíše orientovat na problémy našeho školství.

6 3
možnosti
Foto

To by nebylo ono. Nesplnil by zadání.

3 5
možnosti

Dnes už si málokdo vzpomene, že v roce 2013 Putin vyhlásil ambiciozní Projekt 5-100, jehož cílem bylo, aby se do roku 2020 dostalo 5 ruských univerzit mezi nejlepších stovku vysokých škol na světě...ha ha ha

No, nějak to nevychází, modernizace vysokého školství v Rusku naráží jako vždy v Rusku na řadu problémů a potíží. Týkají se například přetrvávající „sovětské“ podoby vysokoškolského systému, zastaralých metod a forem studia, neatraktivní a neuspokojivé kariéry akademických pracovníků nebo pasivity až nezájmu studentů. Otázkou proto je, zda se vůbec podaří pokračovat v modernizaci ruského vysokého školství a jaké má vyhlídky v nové mezinárodní situaci a hlavně, v době vyhlášení programu stála ropa 150 dolarů, Rusko bylo šestou nejsilnější ekonomikou ....kdeže loňské sněhy a projekt Projekt 5-100 jsou:-)

6 0
možnosti
Foto

Tvoje starosti bych chtěl mít Vašku. Normální lidé chodí na pivo a ty studuješ potíže ruského školství.

2 4
možnosti