Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím autore , co se divíte....

Propuštěný gauner , který má svůj okruh sympatizantů může představovat politické body. Nezajímavý občan nikoliv...

0 0
možnosti
Foto

Od čeho máme soudy a nezávislé soudce? Co je to za spravedlnost, když by potřebovala milost napravující její omyly?

0 1
možnosti
Foto

R^jestli je ti skutečně jak píšete tak je to donebevolající

ale když vzpomeneujak stoupla kriminalita po plošných amnestiích jak Havla tak Klause tak si říkám, že by se ta prezidentská pravomoc v tomto případě měla hodně omezit

0 1
možnosti

Podle meho, by President (generelne) vubec takovou moznost mit nemel. Od toho je ministr nebo odvolaci soud [>-]

0 0
možnosti
Foto

Ve článku nejsou uvedeny žádné odkazy na informace o kauze, neznáme tedy zdroje, ze kterých čerpáte, jestli si příběh nějak nepřibarvujete atp. Takhle se to nedělá.

3 1
možnosti

Ale paní Jandovou tím uspokojil a to je hlavní

0 0
možnosti

V podstatě nic moc o události nevíte, přečetl jste si jeden článek a následně vytepal další ze svých nenávistných slátanin. Vidíte svět až příliš rudě. A nezapomente vše nahlásit nebo sám vymazat, jak je vaším dobrým zvykem cenzora.Rv

1 4
možnosti

J88a70n 69U29l93r61i19c43h

1. 8. 2017 15:09

ani v odkazované článku neni dost informaci na základě kterých by si člověk mohl udělat představu jak to opravdu bylo. Opět jen interpretace jedné strany. Ve chvíli kdy toho člověka zabil nikomu nehrozilo akutní nebezpečí. Tudíž tvrzení ze bránil dcery je dost sporné. Nikde neni napsáno jak přesně dcery obtěžoval. A jestli je pravda ze byl nezaměstnaný, dlužíl na alimentech a přesto chlastal v hospodě tak to zase takový Mirek Dušan nebyl. Je možné ze mate ve svém blogu pravdu, bohužel ale nedáváte dostatek informaci pro objektivní posouzeni. Navíc ten tendenci nadpis, pokud Kajinka oprávněně nazýváte vrahem, tak ten druhy zabil člověka v momentě kdy jeho dcery nebyly akutně ohroženy nekoho zabil, tedy obrana jen velmi těžko. Jinak řečeno napadl toho kdo údajně obtěžoval. Pokud mate někdo bližší info o tom jak byly dívky obtěžovány, dejte prosím odkaz. Rad upravim svůj názor pokud byly dívky opravdu obtěžovány, ale na základě informaci ne podsouványch interpretaci které předvedl autor.

3 0
možnosti

J10a85n 65U60l52r85i69c61h

1. 8. 2017 15:10

Mirek Dušín.

1 0
možnosti

P57e88t91r 36S63o36k44o86l

1. 8. 2017 13:07

Pod to bych se vcelku i podepsal. Ale vinu za nedání milosti bych nesvaloval na prezidenta. Mám vždy problém s tím, komu jsou, kterýmkoliv prezidentem, milosti udíleny, ostatně jako v tomto případě Kajínka. Druhý problém, který s tím mám, je nekonzistence a disproporce při udílení trestů. Zfetovaný, několikanásobně trestaný, se zákazem řízení, zabije autem a dostane třeba směšné 3 roky. Byli i tací, kteří vyvázli s podmínkou. A pak tu máme tohoto chlapíka, který zřejmě nikdy nepojal úmysl někoho zabít, či ohrozit na životě a přesto dostane 5 let natvrdo za nešťastnou událost, ve které hrály svoji roli emoce a nedostatečná ochrana práv občanů.

11 1
možnosti

Mezi dvojnásobným vrahem a otcem bránící dcery je jeden propastný rozdíl... Ten první je jakousi "celebritou", o které se píší články, kniha, natočil se film, kdežto o tomto otci se až na pár článků nenapsalo ani slovo. Kdyby dal pan Zeman milost otci dívek, tak by o tom ani neštěkl ani pes, kdežto když dal milost vrahovi, tak se o tom mluvilo a psalo v médiích ve velkém... a to byla pro pana Zemana reklama, za kterou nemusel nic platit...

5 2
možnosti

Mýlíte se. Kdyby mu pan Zeman milost udělil, mluvilo by se o tom hodně a dlouho.

On už se podobný případ stal. Před více než 20 lety se taky poprali dva opilci a jeden z nich to nepřežil. Tehdejší prezident udělil tomu přeživšímu milost a mluví se o tom dodnes. A většina lidí za tu milost tehdejšího prezidenta kritizuje.

0 0
možnosti

Já mám tedy Zemana rád jako osinu v zadku, ale toto je poněkud přehnané. Za prvé vůbec nevíme, jakým způsobem ten otrava dívky obtěžoval, zda šlo o sexuální obtěžování, ohrožování na životě, nebo jen otravný, ale vcelku neškodný stalking. Za druhé se ten incident mezi oběma aktéry odehrál bez přítomnosti těch dívek, takže těžko mohly být nějak bezprostředně ohroženy. A za třetí, i zdánlivá nečinnost policie není důvodem k tomu, aby bral člověk spravedlnost do svých rukou. Případy stalkingu už dnes policie běžně řeší, takže je otázka, jak dalece byla postiženou rodinou o celé věci informována. Takže když to všechno sečtu, nevidím k prezidentské milosti žádný důvod. To by ji mohl požadovat každý, kdo zmrzačil, nebo přizabil člověka za to, že jeho ženu (dceru, snachu) nazval lehkou děvou. :-)

3 4
možnosti

On ten vzorný tatík měl tu smůlu, že v době kdy se pod vlivem alkoholu rozhodl řešit spor s bývalým sousedem, byl v podmínce pro neplacení výživného.

Tak se mu holt k trestu za vyprovokovanou fackovačku s nečekanými tragickými následky přičetla i ta podmínka.

Jinak troufám si tvrdit, že v sociálním prostředí, ve kterém se pohybuji já, by nezaměstnaný tatík pěti dětí, který vysedává v hospodě nebyl považován za kladného hrdinu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,01
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz