Diskuse

Žijeme krásně a v nádherné zemi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pana Zieglera,Flašku a jiné,stejné blogery, si vážím.Píšou totiž pravdu.Jsem roč.1952,a zažil jsem v normalizaci,vlastně celé mé mládí.Těch absurdit bylo hodně.Soudruzi v práci mě přemlouvali ke vstupu do KSČ.Byl jsem totiž dělnického původu,a nebyl problémový.Ale stačilo.když jsem měl v r.1977 podepsat antichartu.Zeptal jsem se,jestli mi dají tu Chartu 77 napřed přečíst,ať vím koho, a za co odsuzuju.A druhý den jsem už nebyl požadovaným kandidátem na členství v KSČ.Sláva Charto 77.Už jsem měl pokoj od členství ve straně.Stavěl jsem rod. dům. Když jsem přijel do n.p. podniku Staviva na Vratimovské za Ostravou,vešel jsem s manželkou omylem do skladu,místo prodejny.A tam byly obkladačky a dlažby velice krásné,české výroby.Ale po vyvedení ze skladu do prodejny,mi bylo řečeno,že to není pro normální lidi.Jen pro hotely,známé p.ředitele a pod.Když jsem v r.1989 žádal o devizový příslib,musel jsem mít povolení stranického funkcionáře,kterého jsem neznal.Povolení mi dal,ale pro mne to byla obyčejná urážka,že o mé dovolené rozhodují úplně cizí lidi.

1 0
možnosti
Foto

To jistě máte pravdu, ale život nebyly jen takovéto nesmysly.

0 1
možnosti

Tento blog pokládám za nesmyslný. Ano ,jsme někde jinde , než jsme byli kdysi.

Jenže...ta sestra si může dovolit pouze v situaci , kdy má tak 100 přesčasových hodin měsíčně a neřeší peníze do dětí.

Být koordinátorem ve ŠKODOFCE není o tom , být dělníkem.. Pojem koordninátor je hodně rozšířený...může to být i vedoucí úseku , kde pracuje x desítek VŠ vzdělaných lidí.

No , a ta servírka buď pracuje v nějaké nóbl restauraci , případně má nějaký vedlejšáček anebo bohatého sponzora. Zrovna mzdy u profesí číšník/servírka atakují minimální mzdu. A za 12000 brutto měsíčně je každý rád , že mu zbyde na nějaké to pivo po práci...

Ale chápu... pokud člověk má jediný koníček...cestování... nemá žádné závazky a k životu mu stačí bydlet v holobytu-malém , levném panelákovém bytu (který je v jeho vlastnictví) nakupování nejlacinějšího oblečení u Vietnamců a k večeři rohlík se salámem , nepotřebuje číst , nepotřebuje se jinak kulturně bavit , nechodí do hospod s kámoši ano....potom mu zbydou nějaké peníze na cestování...

Každopádně bych to neprezentoval tak , že každá zdravotní sestra,každá servírka či každý koordinátor má na to , aby cestoval....

3 4
možnosti
Foto

To prostě je styl autora. Moje bývalá tomu říkala "odezdikezdizmus".

Rusko - fuj, Česko - huj (překlad navrch huj, vespod fuj ve slovníku češtino-angličtina)

0 5
možnosti
Foto

Tato propagandistická cvičení mě nesmírně baví. Je přece zcela zřejmé a jasné, že za socialismu bylo výrazně chuději, než dnes. To přece každý ví a neustálé opakování téhož je dosti nadbytečné.

Co mě ale zlobí, je to bezbřehé přehánění. Je pravda, že na našem trhu, kromě socialistických vozů bylo spíš pusto a prázdno, než aby byly nějaké dodávky ze Západu. Samozřejmě, kromě zasloužilých umělců a disidentů.

Ten, kdo se alespoň trochu vyzná a pamatuje tu dobu, tak by mohl rozebrat nedostatek vozů Lada, který jednu dobu skutečně byl. Ale něčím ti lidé na ty své chalupy přece jezdit museli. A to byly hlavně škodovky.

Proto mně ti, kdo zpochybňují obecný dostatek vozů Škoda a jejich snadný nákup (já shodou okolností v Bílé Labuti) mi připomínají partičku mých kamarádů ze ZDŠ, kteří se stejným způsobem jevili nad některými mými znaky připomínajícími muže, zatímco oni ještě ne.

0 3
možnosti

P53e50t54r 76S16k22á16l11a

13. 8. 2017 17:07

Dobre, ze jste pripomel Vase slavne pubicke ochlupeni. Uz jste nam o nem dlouho nereferoval. Ale pokud chcete jit s dobou, mel byste se ho zbavit stejne jako Vaseho starickeho vozu. Oboji uz vyslo z mody. A take byste si mel vzit ponauceni z vlastnich slov, tedy ze neustale opakovani tehoz je jaksi nadbytecne.

1 0
možnosti

Tak s tim Brnem jste to zrovna trefil. Brno je hnusny az hruza. Rozkopany, zniceny, pomalovany. Brno rozhodne neni ukazkou krasneho mesta. Osobne se mi vic libi Praha. Krasna, opravena a cista.

1 1
možnosti

To, že Brno je nejšpinavější a neodrbanější město v republice je prý způsobeno tím, že v Brně bylo za protektorátu velké procento Němců. Jak mi vysvětloval jeden Brňák, "... po válce Beneš vyhnal Němce a do volných bytů se nastěhovali lonťáci, kteří k tomu městu neměli žádný vztah a ani na život ve městě (jakémkoliv) nebyli zvyklí..."

Je to zajímavá výmluva 70 let po válce.

0 0
možnosti

Karma samozrejme! Z pruzkumu vyplyva,ze i 89% mladych lidi se citi dobre v CR dobre,coz je myslim v tehle otazce rekordni cislo.

4 0
možnosti

Ano ,krásná a nádherná země-ale ne pro důchodce;-€

1 2
možnosti

Důchodci se všude na světě cítí trochu hůře nežli lidé v aktivním věku.

Ale četl jsem srovnání...a čeští důchodci se mají lépe než důchodci i z řady vyspělých zemí (důchody, jistoty, zdravotní péče, servis atd)

2 1
možnosti

Pište Česko, ne Česká republika. To republikování je příšerné, v češtině i angličtině.

Ano, žijeme ve své nejlepší době. Stejně jako žije ve své nejlepší době Rusko, Turecko, Čína, Nigérie atd.

0 8
možnosti