Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ale s tý stěny by měl Saudek orgasmus... :-P

0 0
možnosti
MD

Jedna kacirska.

Kdyby nebylo Rusko nuceno tolik casu a energie venovat zbrojeni, mohlo byt par veci jinak. Ovsem zeme (jeji nerostne suroviny), cim dal tim vice oblehana ze vsech stran, musi.

1 2
možnosti
VV

Jo, kdyby.

Kdyby nacisticke Nemecko nebylo nuceno tolik casu a energie venovat zbrojeni, mohl byt v Evrope primo raj. Videl jste Hitlerovy plany na prestavbu mest?

;-D

2 0
možnosti
OJ

Trápí vás zaostalé nemocnice i v jiných zemích? Třeba v latinské americe,? Nebo na Balkáně? Nebo máte nějakou speciální starost jen o Rusko?

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

To je drsná pravda. Např. s námi netřeba vůbec bojovat, Stačí na sídlišti dobýt výměník - vypnout topení a odstavit teplou vodu. viz kritizující matka , které se plánovanou odstávkou zřítil život - jak má omývat malé dítě ? ... :-)

2 1
možnosti

Některé české většiny U Nás to maj' dokonce doma.

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Země se dají porovnávat různě. Velikostí plochy, armády, kosmickým programem ... Pak je asi rozumné, to brát z pohledu naplnění těch základních lidských potřeb. Jak se tedy žije tomu průměru a dole. Co důchody a samozřejmě zdravotnictví. Ukazuje se, že za 28 let průměrná délka dožití v ČR vzrostla o 7 let - navzdory nekvalitním potravinám ... Podobně je to s celým systémem zdravo. Na straně jedné černá díra na prachy - na straně druhé úroveň a hlavně dostupnost stále má ! Z tohoto pohledu jsem i rád, že nejsem příslušníkem světové velmoci ! Máme kam chodit - a léčit své nemoci ! ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Vůbec nejlepší je vzít počet vojáků na velikost plochy a hned lze snadno zjistit, že Rusko se ocitne až tak na předposledním místě.

1 0
možnosti
Foto

Jo jo... Žít Brno. Nebo v Brně?

1 0
možnosti
AR

R^R^ A jéje, to zase budou zdejší rudé mozky prskat!!

4 0
možnosti
OJ

Myslíte Bruselské?

1 0
možnosti
Foto

Ilustrační fotky jsou z nemocnice ve Vojkarinu, nedaleko Moskvy a pochází z roku 2013, kde se diskutovaly v TV její problémy. Dokumentární záběry jsou z roku 2017 z Voroněže. Ano tyto nemocnice jsou v děsném stavu. Proč se ale nevěnujete i jiným nemocnicím po světě. Jak uvádí časopis Independent, v britských nemocnicích umírají a hopsicích průměrně denně 1 až 2 pacienti vyhladověním, jak si dále všímá britský indepent, v Britských nemocnicích jsou běžnými hosty krysy a šváby. Když jsem potřebovala pomoci naléhavě v brtiské státní nemocnici, sdělili mi, že na mě nemají čas a ať jdu do soukromé a tam si to celé zacvakám ,ačkoli jsem jako pojištěnemc EU měla nárok na bezplatnou zdravotní péči.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/nhs-latest-rats-cockroaches-pests-hospitals-maternity-wards-operating-theatres-a7501511.html

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/two-patients-die-starvation-thirst-each-day-nhs-hospitals-uk-care-homes-statistics-office-national-a7517171.html

10 3
možnosti
Foto

J89i67ř47í 63K73i24n76d30l

14. 11. 2017 23:04

Velká Británie patří k zemím s hlubokou tradicí v péči o terminálně nemocné. Kořeny sahají až do r. 1967, kdy jedna z nejvýznamnějších osobností britské paliativní medicíny Cecily Saunders založila St. Christopher’s Hospice v Londýně. Ten se stal základem moderního hospicového hnutí.

Peče o terminálně nemocné je ve Velké Británii celonárodní prioritou a poskytování této péče je ostře sledováno pravidelnými kontrolami a audity.

Webinář je zaměřena na paliativní péči v nemocnicích, hospicích a jejich komunitách a je doložen příklady na pacientech. MUDr. Radka Klézlová nastoupila v několika hospicích V. Británii a získala Národní tréninkové číslo a následně absolvovala čtyřletý tréninkový program v paliativní medicíně, který úspěšné ukončila v květnu 2016. V červnu 20126získala permanentní pozici jako Konzultantka Paliativní medicíny ve Walsall Healthcare NHS Trust a v současné době se věnuje zejména práci v komunitě a ve Walsall Manor Hospital.

2 0
možnosti
Foto

J70i75ř98í 46K17i79n22d72l

14. 11. 2017 21:24

Obdobné fotky vozili studenti z Pedagogické fakulty, studující ruský jazyk, kteří v době komunismu jezdili na studijní pobyt do Volgradu.R^R^R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,80
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz