Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

L29u53b10o54s 75H33o46r46a86k

22. 11. 2017 8:26

Kdybych byl prezident, který si váží svého lidu tak se zvednu a odcestuji domů.

Pokud se tam budu plácat ještě další 3 dny je má národní hrdost rovna nule.

3 3
možnosti
Foto

To je opravdu velmi naivní.

4 3
možnosti
Foto

V demokratické a svobodné zemi je možné prezentoovat jakékoli názory, a tak tomu je i v Ruské Federaci. Jen zapšklý despota by se nad tím rozčiloval.

2 3
možnosti
LH

L58u44b37o49s 52H45o87r64a90k

22. 11. 2017 8:31

Souhlasím, ale zveřejnit toto v době návštěvy prezidenta dané země mi přijde přeci jenom trochu buranské.

2 0
možnosti
SB

Habsburská nadvláda, německá okupace i ruská okupace jsou pro mne tři stejně nepřijatelné věci.

Souhlasím s tím, co je v tomhle článku psáno, ale od člověka, který schvaluje pobělohorské konfiskace, to působí dojmem "vod tebe to tedy sedí!".

2 1
možnosti
JZ

Totální hloupost pane Beneši, je vidět, že historii nerozumíte.

1 2
možnosti
Foto

Ten ruský článek jsem nečetl, ale pokud jde o web ruského ministerstva obrany, tak si myslím, že ho psali racionální vojáci a nikoli emotivní civilisté.

A z vojenského hlediska, samozřejmě, bylo důležité, aby byla zachována rovnováha sil ve světě. A z tohoto důvodu byla samozřejmě v předstihu informována americká vláda, aby její zpravodajci nepokládali ten vpád za počátek invaze do Západní Evropy.

A to, že článek vyšel v době návštěvy prezidenta Zemana v Rusku lze asi považovat za načasovanou provokaci. A za jakým přesně účelem? To bohužel nevím.

Obecně bych také řekl, že je vždy dobré více racionálně přemýšlet, a méně emotivně vykřikovat. Věci pak vypadají srozumitelněji.

2 6
možnosti
JV

J97i39r61i 87V76r27a57b49e87c

22. 11. 2017 6:50

To se divím, přátele Ruska to nedostali předem?Vyvadil bych řekl, že to pomohl formulovat.

3 1
možnosti
MB

Okupace z r 1968 je nesmírně citlivou věcí. Článek vyšel cíleně, žádná náhoda. Teď je otázka proč ? Může bát bráno i jako házení klaců pod nohy V.Putina a M.Zemana - nebo jako opak, test. Servilnosti a ochoty se kořit. Jsem přesvědčen, že normální hlava státu - Se ostře , ihned veřejně ohradí - nejlépe ihned, návštěvu ukončí. Podobné gesto - vyhoštění ruského diplomata. O nutnosti obchodu není pochyb - Proč pro reálně bezvýznamných 20 miliard Kč lézt opět po kolenou - To nechápu. Může to ohrozit i popularitu naší hlavy ve volbách - V což doufám .... :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak to ale nechodí. To by ta provokace musela být mnohonásobně silnější a z autoritativnějších míst.

.

Například: "Vive le Québec libre!" (French: [vivə ləkebɛk ˈlibʁə], "Long live free Quebec!") was a controversial phrase in a speech delivered by President Charles de Gaulle of France on July 24, 1967, during an official visit to Canada under the pretext of attending Expo 67 in Montreal, Quebec. While giving an address to a large crowd from a balcony at Montreal City Hall, he uttered "Vive Montréal; Vive le Québec!" ("Long live Montreal, Long live Quebec!") and then added, followed by loud applause, "Vive le Québec libre!" ("Long live free Quebec!") with particular emphasis on the word 'libre'.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vive_le_Qu%C3%A9bec_libre

.Je to více, než 50 let, kdy francouzský prezident Charles de Gaulle na návštěvě Kanady prohlásil "Ať žije svobodný Quebec" a jeho návštěva byla předčasně ukončena.

Tak k provokaci tohoto druhu nedošlo ani náhodou a proto si myslím, že veškerý jekot z našich webů má jediný účel - trochu oslabit pozitivní dojem z návštěvy prezidenta Zemana v Rusku a ubrat mu nějaké volební body.

2 5
možnosti
BV

Právní analýza vraždy: V právu se vraždou rozumí zločin spáchaný člověkem na jiné lidské bytosti, jenž způsobí smrt bez právního ospravedlnění (resp. v širším pojetí bez morálního ospravedlnění) a je vykonán s úmyslem zabít. V obecném (římském, kontinentálním) právu je vražda definována jako protizákonné zabití jiného člověka se stavem mysli známým jako "zlý úmysl". První tři elementy jsou relativně přímočaré. Ovšem koncept "zlého úmyslu" je složitější, protože nemusí nutně znamenat předběžnou úvahu. Jako formy "zlého úmyslu" se rozlišují následující stavy mysli:

1) úmysl zabít,

2) úmysl způsobit vážnou tělesnou újmu blízkou smrti,

3) naprostá lhostejnost vůči neopodstatněně vysokému riziku pro život člověka,

4) úmysl spáchat nebezpečný zločin (doktrína "zločin-vražda").

U stavu mysli (1), tedy úmyslu zabít, se uplatňuje pravidlo smrtící zbraně. Tedy pokud obviněný úmyslně použije smrtící zbraň nebo nástroj proti oběti, toto použití zakládá hypotézu úmyslu zabít. Příkladem smrtící zbraně nebo nástroje je střelná zbraň, nůž, ale i automobil, pokud je úmyslně použit ke sražení oběti.

U stavu mysli (3), ..., musí zabití vzejít z takového jednání obviněného, které zahrnuje naprostou lhostejnost k lidskému životu a vědomou nedbalost ohledně bezdůvodného rizika smrti nebo vážného zranění.

U stavu mysli (4), doktríny zločin-vražda, musí být spáchaný zločin principiálně nebezpečným zločinem, například vloupání, žhářství, znásilnění, loupež nebo únos.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vražda

1 0
možnosti
Foto

Karma s výhradou. Rusko opravdu za politiky současné a ty z dob SSSR nemůže, tudíž ta přeškrknutá vlajka je nespravedlivá.

2 1
možnosti
Foto

Martine, přes všechny vzájemné kontroverze, musím říci, že jste neztratil smysl pro realitu, jako mnozí jiní.

1 1
možnosti
PT

P27e39t95r 55T21o21m87e66k

21. 11. 2017 23:01

Řezníku, tobě nevadí, že se prezident chová v Rusku jako řiťolezec? Tobě nevadí, že nechá rusáky urážet český národ? Tobě nevadí, že se po těch urážkách nesebral a neodletěl? Tobě nestačilo, jak se choval loni k tomu číňanovi ? jestli ne, jsi vlastizrádce. FUJTAJBL ZEMANOVI I TOBĚ.

5 3
možnosti
Foto

Podle zprávy na Novinkách se proti blogu na webu Zeman ohradil.

Pozn. Já bych tak neučinil, takže slova o tom, že nějak kráčím ve šlépějích pana prezidenta, je tak trochu mimo mou představivost.

A nevím, co by mi mělo vadit na blogu, který dělá z Čechů bojovníky za svobodu a demokracie v opření o Západ.

3 3
možnosti
KN

A válka bude, bude, bude, ..... !

Denně vychází v Rusku desetitisíce článku. Naše mediální propaganda vytáhla tuhle tu hloupost nějakého hlupáka a masáž jede.

Jako kdyby v Rusku byla mediální masírka, protože by ruský mediální mainstream masíroval ruskou veřejnost reflektováním Vaší obskurní tvorby na IDNES.

ORWELL hadra.

4 2
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz