Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J70a98k98u20b 88R21o30t97h

23. 1. 2018 10:08

Děkuji panu doktorovi Vodvářkovi, že mne zmínil. Já jsem se totiž obrátil s protestem na RRTV a bylo mi tehdy řečeno, že o tom vůbec neví a že si zjistí, jak to s tím ruským/sovětským seriálem je. A vida, konali. Alespoň něco. A připomínám - seriál zakoupili a do vysílání připravili pracovníci ČT pod vedením Daniela Macho, bývalého sporťáka TV Nova a až děsivě hloupého člověka.

2 0
možnosti
Foto

Co ale, potom, pane Rothe chcete vyčítat komunistům, když nesnesete jiný názor, voláte po cenzuře a udáváte ostatní za jiné názory?

Vždyť se chováte stejně jako ti normalizační komunisté po roce 1969.

Naše televize nakupuje z našich peněz strašlivé hovadiny z USA a co se týče historických dokumentů, pak jako odstrašující případ nekvalifikace a zkreslování lze uvést dokumenty francouzské, kde jsou prokazatelné chyby, nu a i ty anglické či americké jsou prostě zaujaté (což je to nejmírnější, co se dá o nich říci). U mnohých si člověk říká, jestli to jsou vůbec historici: znají fakta, ale nedokáží vidět souvislosti. Např. přesný popis zatčení Beriji nezná nikdo, Kalinin zemřel na věk a údajný syfilis Lenina říká o "historiku amatérovi" všechno. Ví např., že Leninův otec zemřel také něco po padesátce a na zhruba stejnou chorobu? A pokud mě Lenin syfilis, proč jej neměla Naděžda? Speciálně pak u Beriji je už dávno známo, že to s ním bylo úplně jinak, jsou na to i doklady (a západní historici je znají a citují), ukazuje se, že to byl především on, kdo chtěl pootočit kormidlem Sovětů, jenže mu v tom zabránili právě stalinisté (zde především Chruščov, který se bál, že by při čistkách mohlo dojít i na něho - že to pak všechno hodil právě na Stalina je jiná věc).

Ruský dokument o Berijovi mohl být tendenční, ale uvedl celou řadu prokazatelných faktů, o nichž pan Ziegler ani Vy, pane Rothe nemáte ani tušení a na důkaz svých neznalostí voláte po cenzuře a udáváte!

1 2
možnosti

A nyní mi to došlo, Česká televize koupila tento film od Ruska, tedy z mých peněz, které nás stát ve formě daní = poplatků nutí platit.

Tedy stát nás nutí platit České televizi daně a ta si kupuje proruské propagandistické filmy a dělá tu Rusku propagandu.

Kdy se konečně ty daně za televizi zruší?

1 1
možnosti
Foto

A jak jinak ale tu ruskou propagandu chcete rozpoznat, abyste ji mohl čelit?

2 1
možnosti
Foto

Tak, už i na ČT máme ruskou pátou kolonu?

Nebojte se, máme tady pana Rotha, který Ruskou pátou kolonu odhalí, udá a zavede cenzuru názorů.

1 1
možnosti
Foto

Text nehodnotím, ale pokud někdo viděl na ČT dokumentární seriál Americké století očima Olivera Stonea, vystačilo by to na minimálně dvacet protestních blogů. Pochybuji, že pan Ziegler viděl alespoň jediný díl. Tam jsou z ruských vůdců dělány oběti amerického "imperialismu" po celou existenci SSSR, dokonce i z toho Beriji. Chápu, že někdo chce zakazovat "dokument" ruský, ten americký stejného vyznění mu však nevadí. Soudruzi kapitalisté, chce to širší rozhled a nejenom reagovat na to, co jsem si před chvílí přečetl na internetu a hned na to téma spáchat blog!

8 1
možnosti
Foto

Stone je nástrojem Putinovy propagandy a jeho syn působí v americkém vysílání RT.

6 2
možnosti
Foto

Tu prasárnu jsem sledoval také a to na upozornění pana Jakuba Rotha. Šlo o neskutečnou směs. Lavrentij Berija /mimochodem hlavní navrhovatel "Katyňského řešení"/ tam byl vylíčen jako starostlivý pantáta, obětavý člověk a charakterní člen strany, kterému házeli klacky pod nohy.

Je to stejné, jakoby německá televize vysílala pořad o Heinrichu Himmlerovi, který byl věřící člověk a měl jedinečnou starost o čistotu německé rasy. Že kvůli tomu zavraždil 6 miliónů Židů a mnoho miliónů dalších /zejména Ukrajinců, Poláků a Rusů) byla jen taková drobná epizodka v jinak bezvadném plánu.

Je s podivem, že ČT je schopna takový hnus vysílat.

9 1
možnosti

Berija byl hlavně Stalinův prdelolezec a hovado i na sovětské poměry ....

3 0
možnosti

Žádný dokument není objektivní, vždy tam nastává zkreslení úhlem pohledu, někdy větší, někdy menší. Pokud se podíváte na dokumenty ruské, britské, americké, francouzské nebo třeba italské, každý zamlčuje chyby svojí strany a svých "hrdinů" a vyzdvihuje věci, které se ani nestaly. Tento dokument jsem viděl, byl hodně zkreslený. Totéž však bylo např. u nedávno vysílaného USA dokumentu o japonském přepadení Pearl Harbor, u toho jsem se chytal za hlavu stejně jako o u toho o Berijovi .....:-/

4 0
možnosti

A to nederu ještě technicky špatné překlady .....

0 0
možnosti
Foto

Ještě nedávno působila v Radě TV jistá členka KSČ(M), ale už jsem ji tam teď nenašel. Nicméně to, že se tam dostala, říká o tomto spolku dost.

KARMA! R^

7 2
možnosti

Zaseda v ni i jeden zdejsi bloger, ktery jel na krym a za zadnou cenu nechce prozradit kdo mu tu cestu zaplati, ale je presvedcen, ze to referendum bylo v poradku.

4 0
možnosti
Foto

To stejné bylo na ČT 2 , kde Felix Edmundovič Dzeržinskij architekt rudého teroru byl vykreslen jako milovník dětí a jeho zločiny byly jen tak na okraj. Tenhle dokument natočilo Rusko a ČT 2. Nevím, kdo dokument o Berijovi natočil, protože jsem neviděl.

9 0
možnosti
Foto

Ano, ale proč si myslíte, že to může vůbec někoho ovlivnit? Je dosti naivní představa, že zhlednutí jednoho dílka může svést někoho k nepravostem. Na druhou stranu dozvědět se, že byl Dzeržinskij milovníkem dětí, je alespoň něco nového. To, že byl architektem rudého teroru, tak to už je známo od r. 1931, kdy Mezinárodní dělnická korespondence o tom psala oslavné články.

0 0
možnosti

K56a17r28e81l 40B62o19k

22. 1. 2018 19:06

Ten dokument jsem viděl a opravdu mne zmátl. Beriju pamatuji jako komunistického zločince odpovědného inscesované procesy i u nás.

11 0
možnosti
Foto

Pokud by se totiž všem měřilo stejným metrem, tak nevím, jak by dopadli autoři operace PHOENIX, kdy CIA ve válce ve Vietnamu měla za svědomí 26.000 až 41.000 obětí. https://en.wikipedia.org/wiki/Phoenix_Program

Takže nejen Berija a NKVD, ale i CIA a současná západní demokracie páchala a páchá zločiny.

Jenže o jakýkoliv zločinech západní demokracie se mlčí, takže bych si nedovolil hodnotit ani pořad o Berijovi, když známe historické prameny pouze jedné strany.

3 11
možnosti

O54n64d47ř53e45j 70N60ý22č

22. 1. 2018 18:30

R^ Ale s těma gestapákama opatrně. Jeden z vysokých právníků a šéfů Gestapa Werner Best jako civilní správce Dánska zachránil dánské židy. Jaké důvody k tomu měl nikdo nezjistil. Když dostal rozkaz aby Dánsko bylo židu prosté tak to přes pobočníka oznámil odboji. Ten zorganizoval slavný jejich únik do Švédska. Dokonce nařídil že policie při zatýkání nesmí vnikat do bytů ale pouze zazvonit a počkat jestli někdo otevře, tak bylo zatčeno pouze 500 dánských židů, kteří neskončili ani v Osvětimy ale v Terezíně kde se jich drtivá většina dožila konce války. A jelikož měl smysl pro humor oznámil Eichmannovi do Berlína že rozkaz byl splněn a v Dánsku už není jediný žid. Ten se obratem zeptal jak může být rozkaz splněm když bylo deportováno pár židů. Odpověd byla strohá. Cílem rozkazu bylo Dánsko židů prosté. Zatýkání, deportace ani hon na židy nebyl cílem rozkazu. Od té doby s ním Eichmann už nekomunikoval. A těch příkladů je víc.

9 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz