Diskuse

Rusko odmítlo nezávislé vyšetřování chemického útoku v Sýrii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D31a41v36i27d 87V16l15k

12. 4. 2018 18:52

No jo Rusáci furt stejný.

2 0
možnosti
Foto

Okamžitým odmítnutím ruského návrhu na ustanovení nového vyšetřovacího mechanismu pro vyšetření chemických útoků v Sýrii se USA ukázaly v tom pravém světle, uvedl v neděli ruský velvyslanec při OSN Vasilij Nebenzja.

„Skutečnost, že náš návrh byl okamžitě odmítnut, mluví sama za sebe, a odhaluje pravdu, kterou už všichni víme, že Spojené státy nepotřebují žádný nezávislý profesionální mechanismus,“ uvedl Nebenzja.

Ruský vyslanec při OSN Vasilij Nebenzja již dříve uvedl předsednictvu Rady bezpečnosti OSN, že Rusko navrhlo zřízení „nového mezinárodního vyšetřovacího orgánu, který by předložil fakta na základě nesporných důkazů, získaných pomocí spolehlivých metod, aby mohla Rada bezpečnosti identifikovat, kdo je zodpovědný za použití otravných látek jako zbraní.“ Podle jeho slov by to měl být „profesionální a nepolitický“ mechanismus.

Během mimořádné schůzky Rady bezpečnosti OSN, která projednávala situaci v Sýrii, velvyslankyně USA při OSN Nikki Haleyová uvedla, že její země odmítá iniciativu Ruska.

Francouzský velvyslanec Francois Delattre naopak řekl, že jeho země „posuzuje návrh“ ve snaze překonat patovou situaci v diskusích o vytvoření vyšetřovacího mechanismu, který by nahradil Společný vyšetřovací mechanismus OSN (OPCW) v Sýrii. Mandát této mise vypršel koncem roku 2017 a nebyl prodloužen.

5 1
možnosti
VV

O cem to prosim pisete? To se vam zdalo, nebo mate nejake zdroje jine, nez z RB OSN

0 1
možnosti

Jedna zajímavost,den po údajném chemickém útoku jednotky islámského státu místo opouštějí.A co takhle nám říct kdy byla dohoda a datum podepsány!Není docela dost možné že islámské jednotky za sebou bouchly dveřmi a ještě se zbavily předmětů doličných.Na youtube je spousta záběru kdy jednotky islámského státu odpaluji jak rakety tak minometné náboje které nevybuchují ale jenom kouří a to dělá jen chemická munice.A nikde neslyším jména vůdců islámského státu a na koho z nich byl vydán zatykač za činy proti lidskosti a válečné zločiny.

2 0
možnosti

USA chtěli aby komisaři mohli kamkoli si řeknou tak jako to bylo v IRÁKU kde komisaři nikde nic nenašli.Ale prošmejdily Irák a info,dostaly USA kde co Irák má a válka proti nim byla o to snadnější.V SÝRII to nepůjde podle not NATO.Rusko prozatím zastavilo další demokratizační proces podle receptu ,Angola,Kosovo,Afganistan,Irák,Jemen,atd.Kolik mrtvol civilistu demokratizace to stálo a denně stojí a bude stát.

2 1
možnosti
PB

P87e84t81r 13B97ü50r44g59e92r

12. 4. 2018 12:54

Já tomu ne a nerozumím! Máme téměř on-line přenosy z téměř jakéhokoli místa na zeměkouli. Satelity nad našimi hlavami jsou schopny detekovat předmět velikosti tenisového míčku - a také to nepřetržitě dělají. Rezidua po chemickém útoku přece musí být nalezitelná, zemřelí a zranění ve větším počtu mají patrně společnou a jednoznačnou diagnózu. Chápu, že jde o ohnisko válečného konfliktu - a sbírat vzorky osobně bych tam asi nechtěl. Ale mám silný pocit, že argumentační podpora toho chemického útoku je nezvykle a velmi chabá.

5 0
možnosti
JH

J57a77n 64H33y13n52e67k

12. 4. 2018 12:45

Kdo je ta nezávislá osoba nebo komise? Pokud se má něco vyšetřit objektivně, pak v komisi měly být všechny strany konfliktu.

4 0
možnosti
NM

..;-D..tak nevím? za 500.- nebo za 1000.-?;-D;-D

1 0
možnosti
MF

"nezávislí" vyšetřovatelé by určitě objevily ty chemické zbraně, které byly důvodem invaze na Saddáma, které ale nějak záhadně zmizely. Tak to bych se ani nedivili, kdy s tím někdo nesouhlasil :-D

9 2
možnosti
VK

Našlo se 2400 raket a 5000 dělostřeleckých granátů, byť staršího data výroby, ale nezlikvidované, takže objevené už byly.

3 1
možnosti
BM

Mohl to ovlivnit i Trump svým prohlášením že se Američané budou ze Sýrie stahovat. A někomu se to nehodí, komu asi?

1 0
možnosti
PK

Anglosaský svět si v posledních dnech, týdnech, sahá na samé morální dno. Habaďůra v Dúmě, šaškárna se Skripalem. Většina lidí, co sledují válku v Sýrii, verzi Bílých přileb (White Helmets) nevěří, ale USA a spol. je to úplně jedno. Mají záminku k akci a to je hlavní. Já začínám být přesvědčen, že ta lež o chemickém útoku není nápad islamistů v Dúmě, ale že režiséři sedí ve Washingtonu. Proč by jinak odmítali obvinění řádně vyšetřit, když Rusové už jsou v Dúmě a zvou tam zahraniční specialisty? Dívám se na syrské a ruské zpravodajství - syrští vojáci a ruští specialisté jsou v Dúmě, nikoho postiženého chemickým útokem tam nenašli a místní lidé ani o ničem neví. Kde jsou mrtvá těla z videa? Z jaké lokality Dúmy pochází záběry s ošetřováním raněných? To je takový problém zjistit pravdu?

Hlavní zprávou pro danou oblast v syrském zpravodajství je navrácení zajatců a rukojmích z Dúmy, setkání rodin po 5 letech. Ta islamistická teroristická skupina (Džaíš al-Islám, česky Armáda islámu) totiž v Dúmě věznila od roku 2013 místní obyvatelstvo a přibližně 4000 lidí, kteří nepochází z Dúmy.

10 4
možnosti