Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Již několikrát jsem se jak v psaných, tak natáčených dokumentech setkal s tvrzením, že právě chování Stalinova Sovětského svazu dohnalo mnohé vojáky Rudé armády k tomu, aby se připojili k ROA (tzv. vlasovcům)... Věděli, že po té, co padli do zajetí neměli šanci na "normální" návrat domů po ukončení války...

1 0
možnosti
RT

Dobře napsáno.Karma.

1 0
možnosti
PL

Dnes karma. Vytáhl jste opomíjené téma válečných zajatců. R^

2 0
možnosti
JP

Děkuji pane Ziegler za toto Vaše psaní. Jsem rád, že nepatříte k lidem, kteří nesnáší Rusy pro jejich národnost, ale odsuzujete Stalina aj. podle jeho zlého jednání. Oni od Lenina ti bolševici se snažili nějak prosadit tu Marxovu celosvětovou revoluci. Zajímavý je zlom náhledu na Stalinovo působení ve Španělsku. Tam podporoval tzv.republikány, kteří strašlivým způsobem pokračovali ve válce komunistů proti křesťanství. Zastavil je generál Franco, tedy odpůrce Stalinovy snahy o komunistické Španělsko. Jenže tady se až dodnes učí ve školách, že byl diktátor atd. Pokračuje se tak v šíření bolševické lži, která se nejen odsud stále více prosazuje v Evropě.

3 0
možnosti

Přesně tak. A Stalin potom raději uzavřel dohodu s Hitlerem a na její oltář položil všechny interbrigadisty včetně těch ze SSSR a nechal je ve Španělsku svému osudu. Stalin byl především diktátor a zrůda.

1 0
možnosti
LJ

Ruských zajatců bylo více jak 5 milionů, z toho více jak 3 miliony nepřežili kruté zacházení v německých táborech.

2 0
možnosti
LH

Jo to se nám to dneska mluví, ale co tenkrát před těmi 73 lety.... To byl jiný pohled. Kdyby Napoleon viděl vše dnešníma očima tak jsme mohli být Francie... :-)

2 0
možnosti
Foto

to je snad poprvé co vám dávám karmuR^

1 0
možnosti
JL

Pan Ziegler poukazuje na slusne chovani se zajatci v prvni valce svetove. Ten rozdil se da vysvetlit tim, ze tehda za casu monarchie vladla jejich velicenstva cisar Vilem Hohenzolner a Nikolaj Romanov. Obe zeme (podobne ostatni staty trojspolku a trojdohody) vzala tehdy kazda z nich do zajeti neco kolem 1.8 milionu zajatcu, domu se vratilo o 200 000 mene, cisla jsou to priblizna, umrtnost hlavne pro nedostatek jidla , lekarske pece a tepleho obleceni, nikoliv ze spatneho zachazeni.

Ve 2. sv. valce 'uz vladly obema souperum uz soialisticke strany a socialisticti vudcove a socilisticke zachazeni. Nemci zajali priblizne 5 milionu sovetskych vojaku, zajeti prezila mene nez polovina. Jak pise autor preziti zajeti zdaleka neznamelo navrat domu. Kolik bylo zajato nemeckych vojaku nevim, jen na priklad, po stalingradske bitve, jak se Rusove chlubi se jim vzdalo 90 000 vojaku, domu se vratilo 3000 vojaku, jine statistiky uvadi 6 000 muzu, tedy jeden ze triceti nebo patnacti, nevim jak jinde V zachazeni se zajatci se obe socilisticti vudci vubec nelisili. Rusi propustili nemocne a zmzacene zajatce v roce 1949 jako humanitni gesto. Zdravi se mohli vratit az po smrti Stalina vroce 1953. Kdyby byl Stalin o neco mladsi tak se asi nevratili vubec.

Jeste jedno srovnani, v prvni valce 1914-1918 padlo na fronte 1.6 milionu ruskych vojaku. V bolseviky rozpoutane valce obcanske padlo v boji, zemrelo hladem a nemocemi podle ruznych statistik 6-10 milionu lidi

5 0
možnosti
VV

Mate tam maickou chybicku To propusteni nemeckych valecnych zajatcu vyjednal az kancler konrad Adenauer pri navsteve v Moskve napodzim roku 1955. A bylo jich vic nez 10 000.

1 0
možnosti
Foto

Mnohá kuřata rády radí slepicím. Pan autor zdá se trpí dojmem, že by uměl vyhrát válku lépe, rychleji a levněji než J.V.Stalin. Hurvínek si to také myslel.

3 5
možnosti
JZ

Jistě Macku, například kuře Stalin neposlechlo slepici Žukova, že Rudá armáda má ustoupit z Kyjeva. ;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,77
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz