Děkujeme za pochopení.
P87e94t98r 76A51g47u12l12á82r
To se mi snad zdá... Zkuste jít do obchodu a kouipt něco českého a kvalitního. Mimo syrového masa a semtam nějakého kusu zeleniny nebo ovoce nemáte šanci. Tak schválně - zkuste mi někdo dát příklad českého výrobku, který je kvalitní a zdravý s výjimkou pečiva, syrového masa a zeleniny.
R21a59d29e98k 88J12a93r67o98š
Mléčné výrobky (zejména jogurty) z Olmy Olomouc, sýry z Madety, pivo ze Svijan nebo od Bernarda...
F27r12a93n52t57i72š67e52k 48D25v91o49ř18á54k
Vůbec vás p. Ciegler a vaše názory nemusím. Po dlouhé době jsem si všiml, tak jsem si vás přečetl. Dlouho už to zase neudělám. Víte já dělám. A musím se najíst i zítra a pozítří. Jinak abyste dlouho nehloubal, dovolenou jsem neměl již 20 let, piv vypiji za r. asi 10, většinou co dostanu a kouřit jsem před 20 lety přestal. Takovýto život vede v dnešní společnosti dost lidí.
R17a51d16e24k 13J82a45r78o37š
Já se naopak farmářským trhům zdaleka obloukem vyhýbám.
Ne, že bych byl šetřílek, ale tamní zboží prostě neprošlo žádnými kontrolami jakosti, řada prodejců na mě působí hodně nedůvěryhodně - jen Bůh ví, odkud ty prodávané potraviny vlastně mají...
To raději ten Lidl - neboli zaručený standard za slušné ceny.
M34i44c47h26a82l 44F47r35a18n97c
Nemálo farmářských trhů má ověřené prodejce. Nebo jít poprvé na čumendu a pak si ty farmáře najít na netu a oddělit farmáře od "farmáře".
D35r95a25h86o11m51í58r 64S69t12r45o64u25h72a16l
Pokud hypermarket musel zrušit prodej kvalitního masového zboží, pak to není vina těch šetřílků, ale úplně všech, tedy i bloggerova.
Ne, vážně, tady jde o to, že na lepší potraviny lidi nemají. Proč? Protože když výrobce kvalitních uzenin nedá svému zaměstnanci výplatu, ze které si může svůj výrobek onen zaměstnanec běžně kupovat, tak jak může očekávat, že si to bude kupovat kdokoli jiný?
A to je ten rozdíl mezi Čechií a Dojčlandem. Tam mají lidé platy takové, aby si mohli koupit to kvalitní, co sami vyrábějí. U nás to neplatí.
P58e64t85r 52V61o78n73d32r98á95č18e13k
Autor blogu opět nezklamal - píše o něčem, o čem nemá ani ponětí.
Mnoho Čechů prostě kupuje to na co mají a autor zcela pomíjí fakt že české zemědělství dávno není soběstačné - místo pšenice pěstujeme řepku a haly montoven a skladů
P59e31t76r 66B31u53r18i51a10n
Soběstačnost je mýtus. Za komunistů jsme údajně byli soběstační (snad z 85%) a všude byly fronty a i blbý vepřový játra se sháněla po známých.
J43i94ř76í 53Č38u95m50p54e27l39í96k
Nevím jaká je situace dnes, ale ještě zhruba před deseti lety platilo, že čeští výrobci (obecně) mají problémy s udržením stálosti dodávek, jak co se množství, tak kvality týče. Obchody jsou založeny na tom, že VŽDY mají zboží.
Pokud máte českou produkci ve farmářských obchodem, je problém, že to je prostě malý obchůdek. A to ještě často (ok, má zkušenost jen ze dvou obchodů, takže se mohu mýlit) je to mícháné podle bio filozofie, takže je tam všechno zbytečně o dost dražší.
Můžete mít někde krámek, jenže tam musíte jet třeba 20 km.
Stěžovat si je jednoduché. Umí to každý. I pětileté dítě. O dost těžší je situaci analyzovat a řešit. Bez podpory státu ...
V93l95a81d68i54m10í61r 73Š26ť89a91s47t49n14ý
No jo, že to ty šetřílky hned nenapadlo, stačí vytáhnout z kapsy čtyřikrát-pětkrát tolik, a hned je kvalita na stole. Jenomže, milej pane, máme zde s bídou třetinové platy těch, ke kterým vzhlížíme a zároveň srovnatelné ceny, takže šunku za dvě kila a špekáčky za stopade si většina z nás může dovolit jen ve velký svátek. Vaše rady patří mezi ty "hraběcí".
M47i35l78a43n 71B63í64l57e68k
Samozřejmě že existují lidé, kteří mají hlouběji do kapsy (i když kvalitnější potraviny nemusejí stát čtyř/pětinásobky těch horších, viz zmiňovaná šunka), ale pak je spousta těch, kteří si raději pořídí např. nejnovější elektroniku a špatnou jakost potravin nevnímají jako extra problém.
J72i21ř65í 34K93u96č75e53r56a
Monopol a dotace. Dobrovolně jsme si ve volbách zvolili drahé a hnusné potraviny. České potraviny prodávané v supermarketech nejsou kvalitnější spíše naopak, opak je jen uměle šířená propaganda. Proč jsou za hranicemi kvalitnější potraviny než u nás? Řetězce při objednávkách u dovozců přizpůsobí požadavek na kvalitu našemu trhu. Jezdím na nákupy do Polska, kde klobása je klobása, sýry se nedají porovnat, maso kvalitní a výrazně levnější a ryby skutečně čerstvé, třeba filet lososa za cca 300 Kč/kg a v akci se dostanete pod 200 Kč/kg, v ČR 500 Kč/kg unavený zbytek od ocasu. Ptáte se proč? V Polsku ani komančové nedokázali zemědělce kolektivizovat, "pokrok" na polskou vesnici přichází pozvolna, prašné cesty a koňské povozy nejsou výjimkou, chemie se využívá velmi omezeně a hlavně stále je spousta malých krámků, kde koupíte "močáka" z pětilitrovky rovnou do ruky (v ubrousku), voňavou klobásu, stejně jako výborné skutečně čokoládové bonbóny. O stavebninách, nábytku a vybavení zahrady včetně stromků není nutné se dlouze zmiňovat.
M77i83l15a50n 57B36í48l89e69k
Problém ale je, co se k nám z Polska dováží. Když např. SZPI před lety zjistila, že polské potraviny porušují normy víc než ty české (cca o 10%), tak to není zas tak zanedbatelný údaj.
- Počet článků 3316
- Celková karma 26,53
- Průměrná čtenost 1810x
Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz